Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Festői

2015.02.22. 19:19 szilvapálinka

7769771_9f61feb3469e8971b139497f3f81eb2d_wm.jpg

Noha korunkban a festmények helyét átvették a fényképek, előbbiek továbbra is fontos szerepet játszanak életünkben. Olyan dolgokat is megörökíthetnek ugyanis, amelyek nem történtek meg, de amelyeket mégis látni szeretnénk. Ennek ellenére kisebb vihart kavart az a gyönyörű és figyelmes ajándék - egy festmény, amely Orbán Viktort és Puskás Öcsit örökíti meg -, amelyet Tállai András adott a Miniszterelnök Úrnak.

Az alkotó Járó Ferenc mezőkövesdi nyugdíjas, aki korábban a Hungária Biztosító fiókjának volt az igazgatója, és azóta hobbiból már 500 festményt készített. Járó a lapnak úgy nyilatkozott, hogy régóta ismeri az államtitkárt, korábban együtt fociztak. "Ő kért meg arra még 2013-ban, hogy fessem meg a miniszterelnök urat az Öcsivel. A kép témáját közösen találtuk ki. ... Az Orbán-képpel körülbelül 100-120 órát dolgoztam. Azt a címet adtam neki: A két sportbarát. Igyekeztem figyelni arra, hogy közel egykorúak legyenek a vásznon."

Pedig az ilyen - politikusokat és híres sportolókat megörökítő - festmények teljesen természetesek és nagyon sok készül belőlük. Az alábbiakban bemutatunk néhányat önöknek, amit megvásárolhatnak szeretteiknek. 

 

Kezdjük külföldön. Kim Jong Un és Dennis  Rodman nagyon jó barátok, ami nem is csoda, hiszen fiatal korukban mindketten kosárlabdáztak. Kim sporttal kapcsolatos hobbijáról korábban mi is írtunk. Az alábbi szocialista realista festmény a népi Korea művészének, Yoo Suk Kim-nek az alkotása. 
a8.jpg

 Akkor a Pápa-Paks a szünetben X?

 

Deutsch Tamás kedvenc focistája  Diego Maradona, az ex-Für 1978-ban titokban nézte éjjel az argentin vébét, hogy ne mulassza el kedvencét. Az alábbi képet Wörterbuch Rezsőné, a Blikk olvasója festette a putnoki strandon.

fig3_1.jpgChacon és kokó

 

Az alábbi kép Torghelle Sándort, - akit imád a közönség, mert minden labdáért megküzd és mindent a tehetségével és megalkuvást nem ismerő harci kedvével ért el - és Szíjjártó Péter külügyminisztert ábrázolja (Sözlük Kevin alkotása). 

a5.jpg

Belőlem focista, belőle miniszter lett!

 

Habony Árpád és Pintér Attila divatos öltözködését Szlovár Iván (aki az egyetemen együtt focizott Habonnyal) modern festményen örökítette meg. 

a4.jpg

Dolcse és Gabbana 

 Az MLSZ hivatalos festője, Dizion Árió (aki korábban az ifiválogatott fodrásza is volt), Sanyi bácsi (aki szintén jól ismert képzőművész körökben)  és az MLSZ elnök beszélgetését ábrázolja a 8-1-es holland meccs után. A képen látható ''Gyuri" Sanyi bácsi szerencsemalaca volt a csúfos amszterdami estéig. 

a7.jpg

Utolsó Vacsora 

 

Dombi Tibor, a Debrecen legendás és szép kort megélt csatára és Rogán Antal kikapcsolódása a témája Recsnik Renátó képének.

a9.jpg

Diszkópatkányok 

Pártvezetők persze régebben is szívesen mutatkoztak focisztárokkal, az alábbi tusrajz (Ordbog Izsák munkája) szereplőit nem kell külön bemutatni.

a10.jpg

 Diszkópatkányok 2

Bácsi Sanyi  (akiről egy másik legendás kép is készült) abban az időben volt nagy sztár, amikor a téeszelnökök uralták a vidéki focit. Ezt a kort idézi meg Wooedenboek Anna csendélete, amin a művésznő Tállai András táljait minden részletre kiterjedően lefesti.

a1.jpgBandi Bácsi

 

Kósa Lajos első gombfocicsapata az NB2-ben szereplő Loki volt, és fémkupakokból készítette a játékosokat. Ma is mindenhová elkíséri kedvenc csapatát, alkalmanként még olyan helyekre is, ahová el sem jutnak. A barcelonai meccsnézést Jose Sanakirja kente vászonra.

a3.jpg

Ti is jöttök a Stones-ra?

És befejezésképpen az újkori magyar focitörténelem legfontosabb eseménye  (ismeretlen, XIII. századi  művész freskója, az eredeti Stadler József tulajdona):

a6.jpg

 Felcsút születése

 


6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr167192249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2015.02.23. 11:04:11

nem olvastam végig mert annyira nem érdekelt a kommentár, viszont kinek adja el h ezek "festmények"? a koncept inkább lehetne az "annyira übergagyi 14 éves fotosop efekktek, hogy az menő" vagy hasonló

Rich.mond 2015.02.23. 11:13:31

@mrbloodbunny: szerintem az igazán gagyi és röhej, amikor egy államtitkár festényt ad a főnökének, amelyen egy híres emberrel szerepel.Még jó, hogy nem búzatáblán sétál a Miniszterelnök Úr kalászokat simogatva
www.fotovilag.hu/UserFiles/Image/07_kepertekeles/_999/Rakosi.jpg

those with loaded guns 2015.02.23. 19:25:48

@mrbloodbunny: hű, tényleg? Eddig azt hittem, ezek festmények. Már próbáltam is licitálni az egyikre.

GabikA 2015.02.24. 09:14:29

Ricsikem, egy igazi muvesz veszett meg benned :)
süti beállítások módosítása