Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

I Love This Game - Episode I

2015.05.27. 22:10 Fatusi

Kosárlabda-kedvelő olvasóinknak szeretnénk kedveskedni négyrészes sorozatunkkal, amely összefoglalja a 2014-15-ös NBA-szezont, és természetesen nem megyünk majd el szó nélkül a várva-várt nagydöntő mellett sem, melynek egyik résztvevőjére sem mondhatjuk azt, hogy meglepetésre jutott volna el a csúcs közelébe.

Kezdjünk egy kis keleti kitekintővel: nézzük meg, kik maradtak le a rájátszásról?

Utolsó lett a főcsoportban a New York Knicks. A szebb napokat látott brigád gyakorlatilag a szezon ¾-edében nélkülözte franchise-playerét, Carmelo Anthony-t, de bátran kijelenthetjük, hogy rájátszásba Melo 82 meccs/30 PPG-s mutatójával sem kerültek volna. Szezon közben elpasszolták költséges négyesüket, Amar’e Stoudemire-t Dallasba (nagyszerű centerüket, Tyson Chandlert már nyáron elrepítették oda), Clevelandbe távozott J. R. Smith és Iman Shumpert, helyettesítésük megoldatlan maradt. Legalább Andrea Bargnani összeszedegette magát a hajrára sérülése után, egyszer-kétszer megvillantak a fiatalok, azonban így is összehozták a valaha volt legborzasztóbb Knicks-alapszakaszt írd és mondd 17 győzelemmel. Az előző szezonban épphogy csak lecsúsztak a rájátszásról, most viszont nagyot betliztek, bravúros trade-ekre és draftra van szükség a feltámadáshoz valamint a fiatal menedzser Lakers-legenda Derek Fishertől is jóval több kell.

Labda nélkül még nem az igazi

Éppenhogy csak megelőzte őket a Sixers, amely tehetséges fiatalokból álló brigád, szintén komoly múlttal. Jól be is kezdtek egy 0-17-es indítással, az NBA-rekord megdöntését végül elkerülték. Szezon közben megváltak Michael Carter-Williamstől, aki a Bucks színeiben kipróbálhatta magát néhány meccs erejéig a rájátszásban. MCW tavaly az Év Újonca lett, nem is érdemtelenül, bravúrosan teljesített a 2013-14-es sorozatban. Idén már kevésbé komoly sérülése után, de sok jót fogunk még hallani róla. Ahogyan Nerlens Noelről is, a 21 éves center helyet kapott az idei All-Rookie First Teamben. Meccsenként nagyjából 8 pattanót és 2 blokkot átlagol, a palánk alatt tehát remekül érzi magát.

Itt egy néni, hogy el ne lapozzanak

13. helyen zárt az Orlando Magic, akik idegenben tudtak néhány bravúrt bemutatni. Húzóembereikkel kevés probléma van, Vucevic, Oladipo és Fournier kitűnő játékosok, ahogy az újonc Elfrid Payton is ügyeskedik, a szezon közben színre lépő Jamie Borrego edzővel néha már csapatra is emlékeztettek, sokkal szebb jövő évadot jósolok nekik.

Az utolsó hetekig versenyben maradt a rájátszásért a Detroit Pistons, botrányos szezonkezdetük (Josh Smith sínylette meg) miatt azonban nem lehetett valós esélyük elérni azt. A trapézon belül a Monroe-Drummond páros brutális fegyvert jelentett a kezükben, nem beszélve a remek irányítóról, Brandon Jenningsről, akit januári sérülése (napokkal előtte hozott egy 37 pontos, majd egy 21 gólpasszos estét is) után az Oklahomától megszerzett Reggie Jacksonnal próbáltak pótolni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Stan Van Gundy személyében tapasztalt edzőjük van, aki most először nem jutott playoffba aktuális csapatával.

Íme, Jennings karriercsúcsa dióhéjban

Utolsó hat meccsén betlizett a Charlotte Hornets, így be kellett érniük Kelet 11. helyével. A délkeleti csoportba tartozó alakulat, mely a szezon előtt kapta vissza keresztnevét, tavaly megmártózhatott a rájátszásban, ezúttal azonban lemaradt róla. Pedig megszerezték Lance Stephensont a Pacerstől, más kérdés, hogy egészen botrányos szezont futott, noha rettentő drága volt. Al Jefferson azonban közelítőleg tudta hozni tavalyi mutatóit, Gerald Hendersonra is lehetett alapozni, a harmadéves kiscsatár, Michael Kidd-Gilchrist sem okozott csalódást, így még azt is elbírták, hogy meghatározó játékosukat, Kemba Walkert 20 meccsen át nélkülözzék. Mo Williams is kitűnően szállt be szezon közben, nem volt messze az első nyolc pozíció.

Stephenson nem akármilyen módon kiharcolt támadó hibája

Miami Heat. Őszintén szólva szurkoltam Erik Spoelstrának, hogy be tudja bizonyítani, nem csak LeBronnal tud ütőképes Heatet pályára küldeni. Arra azért valószínűleg kevesen gondoltak volna, hogy a tavalyi elvesztett nagydöntő után idén még a playoff is elúszik, bár kétségkívül komoly érvágás az, ha elhagyja csapatodat a liga talán legjobb játékosa, valamint szezon közben hosszú távra kidől egy másik oszlop (Chris Bosh). Ott maradt tehát Dwyane Wade, még azt sem mondhatjuk, hogy borzalmas szezonja volt, de a sztárok mellett a jó kiegészítő emberek is hiánycikket jelentettek Miamiban. Ugyan Luol Deng nem tűnt rossz vételnek, Hassan Whiteside személyében egy igazi szörnyre leltek a palánkok alatt és Goran Dragiccsal is csak erősödtek, mégis hirtelen az első nyolcon kívül találták magukat szűk egy hónappal az alapszakasz vége előtt, és nem tudtak újult erővel beférkőzni a legjobbak közé, két meccsel a vége előtt bizonyossá vált, hogy 2015-ben nélkülük rendezik a kieséses szakaszt. Több nagy előnyről elbukott mérkőzésük volt hazai pályán, a legfájóbb talán a Philly ellen, ezek a pofonok nem fértek bele, ahogy később kiderült.

Vajon látjuk-e még tündökölni Wade bácsit?

Szomorú állapot, de a későn ébredő Indiana Pacers-t sem csodálhattuk idén a legjobbak között. Kezdésükre erősen rányomta a bélyegét az, hogy tavalyi kezdőötösükből konkrétan csak Roy Hibbert állt rendelkezésre a start pillanatában. Aztán ahogy lassan visszaszivárgott George Hill, David West, majd legvégül horrorisztikus sérüléséből ragyogó tempóval felépülve Paul George is, hirtelen reális esély mutatkozott a playoffra, amiről végül csak egy hajszállal maradtak le. A keret bivaly lesz jövőre, nem is kérdéses, hogy a tapasztalt rókák ott lesznek az elitben.

 Ha már visszatért, gyorsan be is dobta első kísérletét

Pénteken a rájátszást elérő csapatokkal foglalkozunk majd, olvassák el azt is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr567497114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása