Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB I. 1980/81 8. forduló

2015.11.02. 17:43 maribor

1980. Szeptember 13., Szeptember második hétvégéje.

e4a3e74045e77cd6f977c0ce80d61f03.jpgA hét nyugat-európai film ősbemutatója az Üvegtörők, Hazel O'Connorral a főszerepben 

Lássuk először a hét legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.  

Szeptember 8.

Edward Giereknek, a LEMP KB volt első titkárának újabb klinikai kivizsgálása kimutatta, hogy pénteken reggel szívinfarktus érte. Az orvosi konzílium megállapította, a páciens állapota megnyugtató. A lengyelországi szovjet nagykövet Edward Giereknek Leonyid Brezsnyev és más szovjet vezetők nevében gyors felépülést kívánt. Edward Gierek 2001-ben hunyt el, 88 évesen.

Az e napra virradó éjszakán Kolozsvárott „ismeretlen tettesek” lerombolják az Ady-Şincai Líceum (a volt református kollégium) épületén elhelyezett, az első világháborúban elesett diákokra emlékező emléktáblát.

Szeptember 9.

Chilében, melyet akkor a katonai Junta, illetve Augusto Pinochet diktátor vezet, elfogadják az ország új alkotmányát, melynek fő lényegi változása, hogy az államrend 1989-ig nem változik meg.

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_chile.jpgLelkes tömegek ünneplik az új alkotmányt

Szeptember 10.

Samora Machelnek, a Mozambiki Népi Köztársaság államfőjének, aki hétfő óta hivatalosan baráti látogatáson Szófiában tartózkodik, magas bolgár kitüntetést adományoztak (Nem egy világrengető hír, de azóta is röhögök rajta).

Hivatalos látogatásra az NSZK-ba érkezik Puja Frigyes külügyminiszter.

Jogerős ítéletet hirdettek a rendőrgyilkosok perében: Soós Lajost és György Józsefet kötél általi halálra, az akkor éppen tizennyolc éves múlt Németh Istvánt fiatal felnőtt korára tekintettel életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték azzal, hogy legkorábban húsz évvel később bocsátható szabadon. Némethet végül 1999. októberében, 10 éves próbaidővel, feltételesen szabadlábra helyezték.

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_soos_lajos.jpgSoós Lajos az utolsó szó jogán

1979. július 14-én adták hírül a lapok, hogy négy nappal korábban a XVIII. kerületben, a Vörös Hadsereg útján (ma Üllői út - a szerkesztő megjegyzése) brutális bűncselekmény áldozata lett egy 45 éves rendőr, Gyulai Károly főtörzsőrmester. 1979 októberében fogták el a feltételezett tetteseket: a 36 éves, ötszörösen büntetett Soós Lajos gépkocsivezetőt, a 38 éves, négyszeresen büntetett György József kocsikísérőt és a 19 éves Németh István gépkocsivezetőt. Később a XVIII. kerületi Rendőrkapitányság bejáratánál emléktáblát emeltek az áldozatnak, ami a mai napig ott található.

Szeptember 11.

Líbia és Szíria államszövetségre lépett. Az erről szóló nyilatkozatot Damaszkuszban és Tripoliban egyidőben hozták nyilvánosságra azután,  hogy Hafez Asszad szíriai elnök hazatért Líbiából, ahol ez ügyben tárgyalt Moamer Kadhafival, a líbiai forradalom vezetőjével. A nyilatkozat szerint Líbia és Szíria között teljes politikai, gazdasági és katonai egység valósul meg. Hafez Assad 1971-től 2000-ig volt Szíria elnöke. A hatalomban legidősebb fia Bashar al-Assad (tömeggyilkos) követte, aki lapzártánkkor még hatalomban van. Kadhafi 1969-től 2011-ig volt Líbia ura.

Két chicago-i gengszter, Joseph Scalise és  Arthur Rachel besétálnak a londoni Graff ékszerüzletbe és fizetés nélkül magukkal viszik a 3.6 millió dollár értékű Marlborough gyémántot. A két jól ismert bűnözőt hamar megtalálták a gyémántot soha. Scalese-t  egy nappal később a chicago-i repülőtéren tartóztatják le, és néhány év múlva kiadják Angliának ahol 12 évet ül. Scalese később a ''Public Enemies" (főszereplők Johnny Depp és Christian Bale 2009) film szakértőjeként   tűnik fel. 

Szeptember 12.

Losonczi Pál, a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának elnöke hivatalos baráti látogatásra Afrikába utazott, ahol a szocialista Etiópiába, a Tanzániai Egyesült Köztársaságba, a Mozambiki Népi Köztársaságba és a Zambiai Köztársaságba látogat el. A korabeli magyar újságok szerint Losonczi Etiópiában Mengisztu Haile Mariam elnök vendégeként meglátogatta azt a gyermekvárost, ahol 5000 olyan gyerek élt akiknek szülei  1974-es forradalomban elesett hősök voltak.  Losonczi a művelődésügyi minisztérium vendégeként megtudta, hogy 1974 előtt a lakosság mindössze 5 százaléka volt írástudó, de a forradalmi kormány egy év alatt 7 millió embert tanított meg olvasni. A vörös terror vezetője, Mengisztu Haile Mariam, Gorbacsov hatalomra jutása után folyamatosan veszített erejéből és 1991-ben megbukott, Robert Mugabe, a Zimbabwei Köztársaság akkori miniszterelnöke adott neki menedéket. Távollétében 2 millió ember haláláért találták felelősnek és halálra ítélték. Kiadatási procedúrája jelenleg is tart. 

los.jpgLosonczi, Mengisztu, Losoncziné és Erdős André

A paraguay-i Asuncionban merénylet áldozata lesz Anastasio Somoza, korábbi nicaraguai elnök. Egy évvel korábban volt kénytelen elmenekülni az országból, mikor kitört a szocialista sandinista forradalom.

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_somoza.jpgEnnyi maradt az őt szállító gépkocsiból

Hivatalos látogatásra Budapestre érkezik Nguyen Co Thach vietnami külügyminiszter.

Szeptember 13.

Törökországban a tegnapra virradó éjszaka a hadsereg vette át a hatalmat. Az idáig húsz tartományban érvényben levő rendkívüli állapotot kiterjesztették az egész országra. Ankarában, Isztambulban és más török városokban a fontosabb útkereszteződéseken harckocsik és páncélautók járőröznek. A puccs vezetőjét, Kenan Evren tábornokot, aki szerint a szabadság túl nagy luxus Törökországnak, később nagy többséggel választották elnöknek. 2015 májusában hunyt el 97 évesen.

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_kenan_evren.jpgKenan Evren bejelenti a hatalomátvételt

Budapesten szerződést írnak alá a Magyar Népköztársaság és az Osztrák Köztársaság között a Sopron városán és környékén átmenő vasúti forgalomról. Ez a szomszédaink felé gesztus, így az osztrák vasutak jogosultak, hogy hazánk területén bonyolíthassák le egyes saját, belföldi vasúti szállításaikat.

Szeptember 14.

A hét utolsó napján megalakul az első nem szakosított külkereskedelmi cég, a General Impex. A rendszerváltás után három évvel számolják fel az eredetileg 50 millió (!!!) Forint tőkével jegyzett céget.

Varsóban bejelentik, hogy a Szovjetunió 200 millió dolláros hitelt nyújt Lengyelországnak, egyúttal halasztás ad egy korábbi, 280 millió dolláros hitel visszafizetésére. Ugyanekkor Jimmy Carter amerikai elnök 670 millió dolláros hitelkeretet hagy jóvá, amely lengyelországi gabona amerikai importjára használható.

A monzai pálya felújítása miatt először rendeztek Forma 1-es Nagydíjat Imolában. Rögtön egy szerencsés kimenetű baleset volt a debütáláson. Az egyik Ferrari jobb hátsó gumija körülbelül 280 km/órás sebességénél defektet kapott. Villeneuve autója iszonyatos erővel csapódott a gumifalba, majd onnan „visszapattant” a pályára.

 

A futamot a brazil Nelson Piquet nyerte, majdnem fél perccel jobb idővel, mint a második helyen befutó ausztrál Alan Jones.

56432.jpgAz MTV aktuális Kékfény bűnügyi magazinja, balról az első Agárdi Tamás riporter, a második Dr. Horváth Ibolya bírónő, a harmadik Tonhauser László nyomozó, a jobbszélen Szabó László műsorvezető.

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_stadion_szallo.jpg 
A külföldi labdarúgó bajnokságokban is javában zajlanak az események. Az NSZK-ban Hamburg, az NDK-ban a Dyanmo Dresden, Ausztriában a Grazer AK, Angliában az Ipswich csapatai veretlenül vezetik hazájuk pontvadászatait. Ugyanígy áll élen Jugoszláviában a Crvena Zvezda, Svájcban az FC Luzern, Belgiumban pedig az Anderlecht. A belga bajnokság legérdekesebb hétvégi eredménye az volt, hogy a Standard Liege idegenben ütötte ki 7:1-re az FC Bruges (Bálint László csapata) együttesét. A Müllert és Fazekast a soraiban tudó FC Antwerpen is vereséget szenvedett, épp a listavezetőtől. A hétvégén megkezdődött a spanyol pontvadászat is. Meglepetésre a Real Madrid csak 1:0-ra győzte le az újonc Almeirát, míg az Újpesti Dózsa UEFA Kupa ellenfele, a Real Sociedad Valenciában szenvedett vereséget. Portugáliában győztek a magyar csapatok kupaellenfelei. A bajnok Sporting (a Bp. Honvéddal fognak játszani) 3:1-re verte a Maritimot, míg a Boavista (a Vasas ellenfele lesz az UEFA Kupában) az Amora csapatát verte 2:1-re.

A hét szerdáján pedig megkezdődtek az európai IV. csoportban (Itt szerepel majd a magyar labdarúgó válogatott is - a szerkesztő megjegyzése). A Wembley stadionban Anglia-Norvégia 4:0. Másik két ellenfelünk közül a románok Szófiában nyertek 2:1-re, míg a svájciak hazai pályán szenvedtek 3:2-es vereséget a nyugatnémetektől.

A nemrég a Koreai Ifjúsági Barátság Versenyt nyert ifiválogatott ellenfele Anglia együttese lesz a pulai torna döntőjében. A döntőbe jutáshoz az NSZK, a Szovjetunió és a házigazda Jugoszlávia legyőzésén keresztül vezetett az Dalnoki csapatának az útja. A csapat összeállítását érdemes elolvasni: Szántó, Supka, Bősz, Grósz, Pecsics - Horváth, Détári, Varga - Takács Kiprich, Márkus.

És akkor lássuk a lényeget, az NB I. 8. fordulóját!

Videoton – Vasas
A hazaiak az eddig két vereségük mellett szorgalmasan gyűjtögetik pontjaikat, az utolsó két fordulóban 3 pontot szedtek össze. A vendégek több fordulón át veretlenül vezették a tabellát, csak az előző fordulóban szenvedték el első vereségüket, és csúsztak le a dobogó legfelső fokáról. A mérkőzés előtt a Vasas van kedvezőbb helyzetben, mert a válogatott Halász kivételével minden sérült felépült, Komjáti és Zombori eltiltása pedig lejárt. A Videotonnál annyi a sérült, hogy Verebes József csak a kezdés előtt nem sokkal tudott csapatot hirdetni.
m8_1.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_videoton_vasas.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_videoton_vasas_2.jpg

Csepel – Volán
A hazaiak eddig ötven százalékosan szerepeltek, ami egy újonctól nem rossz teljesítmény. Bár Keszthelyi Mihály megkérte a héten az újságírókat, csapatát ne nevezzék így, hiszen ők inkább visszatérők, csak egy évet töltöttek el a másod osztályban. A vendégek az utolsó 3 mérkőzésüket megnyerték, de a tabellán elfoglalt helyükön azért nem látszik meg ez, mert van két elhalasztott mérkőzésük. A Csepelben nem játszhat Kincses és Wéber, jó hír viszont, hogy a sérülés miatt egy évet kihagyó Godán újra a kezdőben szerepelhet. A Volán felkészülését sem sérülés, sem eltiltás nem hátráltatta.
m8_2.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_csepel_volan.jpgLazsányi elrúgja a labdát Sebők elől, a háttérben Juhász Péter és Kelemen figyelik az eseményeket

Diósgyőri VTK –  MTK-VM
A hazaiaknak úgy kell a győzelem, mint egy falat kenyér. Az első öt fordulóban zsinórban szenvedték el a vereségeket, majd jött a kudarccal záruló KEK-selejtező a Celtic ellen. A legutolsó fordulóban már legalább az első pontjukat megszerezték. És ki kerülhetne most a legjobbkor az útjukba, mint a szintén gyengélkedő kék-fehérek. A Diósgyőrnél mindenki játékra kész, az MTK-VM-nél sérült Gáspár és Borsó is, előbbi helyett Brünyi áll majd ismét a kapuban.
m8_3.jpg

 

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_diosgyori_vtk_mtk_vm.jpgOláh megszerzi a diósgyőriek második gólját, Brünyi és Egervári tehetetlenek

Békéscsaba – Kaposvári Rákóczi
A hazaiak nagyon jól kezdtek, az első öt fordulóig veretlenek voltak, azóta viszont becsúszott két vereség is egymásután. A vendégek eddig önmagukhoz és az elvárásokhoz képest is jól szerepelnek, az előző héten sima győzelemmel végeztek. Mindkét csapatban egy-egy sérült van, Békéscsabán Budavári, míg a Rákóczinál Kozma.
m8_4.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_bekescsaba_kaposvar.jpgA békéscsabai Kurucz csatázik védőjével

Dunaújváros – Tatabánya
A hazaiak csak egyszer tudtak nyerni, még a 2. fordulóban, ezen kívül csak vereségük van. A vendégek a 3. forduló óta veretlenek. Nagy gondban a Kohász, hiszen a mérkőzés előtt mindössze 12 egészséges mezőnyjátékosa volt dr. Varga Lászlónak, így többen sérülten kénytelek leülni a kispadra, így Fajkusz is.
 

0000010581.jpg

Fajkusz László. A  Honvéd Szabó Lajos SE egykori kitűnő csatára mostanában többnyire Weimper cseréje volt. 

A Tatabányából csak a sárga lapjai  miatt eltiltott Knapik fog hiányozni.
m8_5.jpg
Hát, úgy tűnik, Dunaújvárosban is helyzet van.
idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_dunaujvaros_tatabanya.jpg

Bp. Honvéd – Rába ETO

A héten rendkívüli elnökségi ülést tartottak Győrben. Szóba került az eddigi gyenge teljesítmény, az edzések intenzitása, és a játékosok hozzáállása is. Kovács Imre vezetőedző figyelmét külön felhívták a hibák azonnali megszüntetésére. A csapattól pedig megvonták a 6. fordulóban, a Kaposvár elleni döntetlenért járó pontprémiumot.

A hazaiak bajnokhoz méltóan szerepelnek, ha lejátsszák majd mindkét elmaradt meccsüket, ez a tabellán is meglátszódhat majd. A vendégek tartósan gyengélkednek, a legutóbbi három fordulóban csak 2 pontot szereztek. A kispestiek felkészülését semmi sem hátráltatta, nincs sem sérült, sem eltiltott játékosuk. A győrieknél amúgy is van gond, ezt még tetézi Hannich lábközépcsont törése és Palla ujjtörése, amit az egyik hétközi edzésen szerzett. Utóbbit az MTK-VM és a Kossuth KFSE egykori kapusa, Hornyák Béla fogja helyettesíteni, akinek ez lesz az első mérkőzése a Rába ETO csapatában.m8_6.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_bp_honved_raba_eto.jpg
idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_bp_honved_raba_eto_2.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_bp_honved_raba_eto_3.jpgOnhausz (balra) és Kozma csatája a labdáért

Zalaegerszegi TE – Nyíregyháza
A hazaiaknak van mit köszörülni a csorbán, hiszen csak az előző fordulóban szerezték meg első győzelmüket ebben a bajnokságban. Nem biztos, hogy ez most, az NB I. bombameglepetés csapata ellen fog sikerülni. A nyírségiek csak gólkülönbséggel szorulnak jelenleg a második helyre. A két csapatból összesen csak a vendégek játékosa, Kozma fog hiányozni derékfájdalmai miatt, helyettesítéséről Lechner fog gondoskodni.

m8_7.jpg


idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_zalaegerszegi_te_nyiregyhaza.jpgTakács (középen) megszerzi a győztes gólt

FTC – Debreceni MVSC
A hazaiak teljesítményére nem lehet panasz, rangjukhoz, múltukhoz méltó módon vezetik a tabellát, semmi nyoma a tavalyi gyengébb szereplésnek. A vendégek eddig a megszerezhető pontjaik felét zsebelték be, nem ők a mérkőzés esélyesei. A Ferencvárost Novák Dezsőnek kissé fel kell forgatnia az előző fordulóhoz képest, mert Ebedli és Major is eltiltását tölti, Koch pedig sérült. Visszatérhet a csapatba viszont az eddig sérült Rab. A Debrecenben sem sérült, sem eltiltott játékos nincsen, így Kovács Ferenc a legjobb csapatát küldheti pályára.

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_ftc_debreceni_mvsc.jpg

 

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_ftc_debreceni_mvsc_2.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_ftc_debreceni_mvsc_3.jpgSzokolai és Szűcs párosjelenete (a kapus Tisza cipője külön említést érdemel)

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_ftc_debreceni_mvsc_4.jpgNyilasi a második gólját szerzi (forrás: Tempofradi.hu)

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_ftc_debreceni_mvsc_5.jpgPogány (erős takarásban) szerezte a Fradi negyedik gólját (forrás: Tempofradi.hu)

Ú. Dózsa – Pécsi MSC
A mérkőzés előtt Újpesten néztünk szét, ahol a csapat jócskán adós a jó teljesítménnyel a szurkolók felé.

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_u_dozsa_pecsi_msc.jpg

Eddig a hazaiak szürke középszerűséggel szerepelnek a bajnokságban, méltatlanul a hagyományokhoz. A vendégek ugyanannyi pontot gyűjtöttek eddig, mint a lila-fehérek, gólkülönbséggel szorulnak csak mögéjük. Mindkét csapatban mindenki az edzők rendelkezésére áll a mérkőzés előtt.

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_u_dozsa_pecsi_msc_2.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_u_dozsa_pecsi_msc_3.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_u_dozsa_pecsi_msc_4.jpgFekete csapata és saját első góljának örül

A mérkőzések után lássuk az 8. forduló válogatottjait. Ismét jól el vagyunk látva 8-as osztályzatokkal, nehéz is a választás, hiszen az MTK-VM veresége ellenére Brünyi parádés napot fogott, Szántó, Nyilasi és Borostyán is alaposan kitettek magukért. Nálunk a forduló játékosa a békéscsabai Pásztor József, aki nem csak remek mezőnymunkát végzett, hanem mesterhármast is szerzett.

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_a_fordulo_valogatottjai.jpg

A góllövőlistán már Nyilasi egyedül áll az élen a mai duplájával, a szintén két gólt szerző Fekete követi őt a második helyen.

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_gollovolista.jpg

A tabellát továbbra is a Ferencváros vezeti, a gólkülönbsége is egészen kiváló, legtöbb gólt is ők szerezték. Győzelmével a Videoton áll a második helyen, veresége miatt a Nyíregyháza lecsúszott a dobogó harmadik fokára. Ebben a szezonban az Újpesti Dózsa még nem állt ilyen jó helyen. Az addig veretlen és a listát vezető Vasas zsinórban második vereségét szenvedte el, így már csak a hatodik. Megszerezte első győzelmét a DVTK így elmozdultak az utolsó helyről, vereségével az MTK-VM már kieső helyen áll.

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_tabella.jpg

Legvégül tekintsük át az NB II legfontosabb hétvégi momentumait. A 7. fordulónál járnak a három csoport csapatai. A Középcsoportban átvette a vezetést a Szegedi Dózsa, Nagykanizsán elvesztette a veretlenségét a Pécsi VSK. Meglepően nagy arányú győzelmet aratott idegenben a Ganz-MÁVAG, ismét vereséget szenvedett a Hódmezővásárhely és ezzel az utolsó helyre került. Az összes csapat közül már csak a Haladás őrzi veretlenségét.

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_nb_ii_1.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_nb_ii_2.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_8_fordulo_nb_ii_3.jpg



Ezúttal két hét pihenő jut a csapatoknak a bajnokságban, következő kedden és szerdán kupanap. A BEK-ben a Budapesti Honvéd a Sporting Lisszabon otthonába látogat, míg az UEFA Kupában Vasas-Boavista és Újpesti Dózsa-Real Sociedad párharcok lesznek. A következő szombaton pedig azért nem lesz forduló, mert a rákövetkező szerdán a magyar labdarúgó válogatott Spanyolországot, a következő VB házigazdáját, fogadja majd a Népstadionba. Ezek után következi majd csak a 9. forduló az alábbi párosításokkal:

MTK-VM – FTC
Vasas – Bp. Honvéd (mindkettő a Népstadionban)
Tatabánya – Ú. Dózsa
Pécsi MSC – Békéscsaba
Nyíregyháza –  Csepel
Diósgyőri VTK – Zalaegerszegi TE
Dunaújváros – Videoton
Rába ETO – Debreceni MVSC
Volán – Kaposvári Rákóczi

Emlékeztetőül:

Időkapszula: NB I. - 1980/81

Szintén figyelmükbe ajánljuk: 

Időkapszula: NB I. - 1983/84

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló
Két évtized felejthetetlen és elfelejtett magyar hálóőrei

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás együtt készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: e-mailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr207702324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tököm Állat 2015.11.03. 01:04:11

A pulai ifitornán ki volt a kapus?

Millerdraft 2015.11.04. 16:02:20

Herédi ekkoriban csatárt játszott vagy ez csak a Népsport összeállításában van így?

maribor_ 2015.11.04. 17:24:31

@Millerdraft: Herédi akkoriban csatár volt. Csakúgy, mint Szűcs Keegan, Kisznyér. Temesvári csinált belőlük védőt.
süti beállítások módosítása