Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Focivízió: bevezető és A csoport

2016.01.18. 10:27 Püspök utcai gombaszedő

Kedves olvasók, a közelgő Európa-bajnokság kapcsán zenés játékra invitálnánk Önöket! Kontinensünk nemes hagyománya, hogy országaink időről időre megmérkőznek különböző sportágakban: futballban, zenében, az egész világot felperzselő, pusztító háborúkban. E három közül kettőt kombinálnánk jelen sorozatunkban.

A játék lefolyása roppant egyszerű: a csoportköröktől a döntőig haladva, minden héten kiválasztunk az aktuális forduló országainak zenéiből egyet, majd közönségszavazás következik. A győztesek továbbjutnak a következő fordulóba, és újabb versenyművel jelentkeznek majd, a vesztesektől könnyes búcsút veszünk. A sorsolás és csoportbeosztás azonos az EB-ével.

focivizio.jpg

A csoport

Ebben a csoportban két stabil zenei középcsapat küzd meg két sötét lóval, de mivel a négy legjobb harmadik is továbbjut, a kicsiknek is bőven van esélye...

Franciaország

A nyitómeccsre a házigazda franciák – nagy meglepetésre – a régmúltba nyúltak vissza, alighanem az 1938-as VB rendezésük emlékére, ami számunkra viszont arról emlékezetes, hogy először jutott döntőbe a magyar válogatott. Ráadásul Spanyolország is el volt tiltva. Régi szép idők!

Svájc

A svájciak is konzervatívan indulnak útnak, inkább szolíd, mint látványos alapokra építkezve; egyfajta popzenei catenacciót követnek ők, ami már a nyolcvanas években is oly szépen bevált. 

Románia

Alexandra Stan alighanem a kortárs román könnyűzene Gheorghe Hagi-ja, amennyiben hazáján kívül a spanyoloknál és a törököknél is hatalmas rajongótábora van, és ballal harmincötről is simán bevágja a szabadot. Ennél többet sajnos nem tudok írni róla, mert harminc másodpercnél többet nem bírtam meghallgatni belőle. De ez ne tántorítson el senkit az ősi riválisra való szavazástól.

Albánia

Ki gondolta volna, hogy pont Albánia fogja a modernitást képviselni a csoportban? Már amennyiben a kilencvenes évek Seattle-jét idéző hangzás modernnek mondható. És bár a Qelbanix neve leginkább egy részeg Scrabble-parti utolsónak kirakott szavára emlékeztet, a klipjeik és a zenéjük is szórakoztató. Nem mellesleg Albánia valószínűleg az utolsó európai ország, ahol egy rakenroll klipben még szabad dohányozni, amiért helyből különdíjat érdemelnének.

Ez volt hát az első forduló, következzen a szavazás, és jövő hétfőn ismét jelentkezünk (nagy meglepetésre) a B csoporttal!

Címkék: fodbal focivízió


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr408269822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Millerdraft 2016.01.18. 19:34:06

Bár én javasoltam a Saxobeates csajt akkor még fel sem fogtam, hogy Svejc is ebben a körben küzd. Szóval lehet a román lányoknak tuti feneke (és szőrös talpa) a Yello-t nem győzhetik le!!!!!!!!

Tököm Állat 2016.01.19. 00:24:52

@Millerdraft: ohh..alexandra stan román?mostantól utálom ezt a számot...amúgy miért nem az o-zone varázslatos dragostea din tei című száma került be?az jobban jellemezte volba őket szerintem

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2016.01.19. 01:05:02

@Tököm Állat: Szigorúak voltunk, és az O-Zone-t Moldovához soroltuk, mert onnan indultak.

Millerdraft 2016.01.19. 08:34:44

@Tököm Állat: Azé' nem, mert ha már románok akkor legalább jó csajok legyenek. Amúgy Youtube-s megtekintésszámban is magasan vezet a románok közül ez a szám.

Tököm Állat 2016.01.19. 21:41:38

Jó rendben.Akkor Moldovánál várom az O-zone-t :) (négy év múlva)
süti beállítások módosítása