Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Könyvajánló egy még meg nem jelent könyhöz

2013.01.13. 18:26 Rich.mond

  Az alábbi írást mintegy két éve vetettem papírra egy készülő könyv egyik fejezetében. Ez a fejezet speciel arról szól, hogy a táborok sztrájkra adják fejüket.Nos, tartok tőle, hogy nem kizárólag most lesz aktualitása az alant leírtaknak -a Könyv megjelenéséről egyébként majd tájékoztatjuk a Kedves Olvasókat, amennyiben majd eljön az ideje.A kiadók malmai nagyon lassan őrölnek. 

     "...Tényleg van olyan ok, ami miatt érdemes ezt az elég nagy támadási felületet adó tiltakozási módot használnunk? –itt most tekintsünk el a fiatalkori lázadástól, mint motivációs tényezőtől.

   Az irodák mélyén valaki kétévente a fejébe veszi, hogy Biharkeresztestől Mosonmagyaróvárig minden egyes drapériát, molinót és zászlót összeszámol, és felszólítja a hangoskodókat, hogy színe elé járulván pecsétet tétessen rájuk.

   Egyrészt kinek van kedve valamelyik szerda délelőtt harminc kisebb-nagyobb vörös-fekete zászlóval beállítani a város túlsó végén lévő irodába, hogy a „biztonsági főnök” lepecsételtethesse? Másrészt: mi közük hozzá, hogy mit rakunk ki a kerítésre?

  Ilyenkor jön részünkről az első elemi erejű felháborodás. Egyet nem értésünk alátámasztására nagy gyakorisággal nyúlunk a „szólásszabadság” és a „demokrácia” szavakhoz. Pár fiatal ezt hajlamos tényleg túl komolyan venni és pár napig meg vannak győződve róla, hogy már-már Petőfiékhez hasonlatos tetteket vár el tőlük a haza.

   Természetesen van valami kiváltó oka ennek a nagy nekibuzdulásnak, ez pedig többnyire egy MTK-meccs, ahol a kék-fehérek riválisai egy öblös zsidózással fejezik ki ellenérzésüket a Hungária-körútiak iránt. Akik nem restek ezt azonnal elpanaszolni mindenhol. A baloldali sajtóorgánumok azonnal megírják, hogy itt kérem „súlyos társadalmi probléma” vár megoldásra. Holokauszt, növekvő idegengyűlölet, a gazdasági válság miatt radikalizálódó fiatalok, illetve a „magyarok rendszerint a kisebbségeket teszik meg bűnbaknak” a fő csapásiránya a szerkesztőségi véleményeknek.

  A jobboldali sajtóorgánumok pedig gúnyos cikkekben emlékeztetik a másik oldalon állókat arra, hogy a „magyarságot hányszor gúnyolták és alázták meg az elmúlt években, de ők persze kisujjukat sem mozdították…” Azok a kutya szerbek (véresszájú rácok), románok (szőrös talpú oláhok) és legfőképpen a magyar kultúrfölény miatt örökké frusztrált szlovákok (buta tótok) évtizedeken át kedvükre gyalázták a magyart, ezek pedig még bíztatták is őket ahelyett, hogy kiálltak volna elszakított nemzettestvéreinkért. Különben is fel van fújva ez az egész, tehát egy józanul gondolkodó magyar embert ez a hisztéria hidegen hagyja.

  Ha valamelyik kereskedelmi televíziós is szentel az eseménynek néhány percet, akkor felgyorsulnak az események. Az ominózus bejátszás minden bizonnyal „Futballháború!” felvezetéssel fog megjelenni, előtte és utána régi összecsapásokról készült bevágások fogják színesíteni a baljós hangú riporter mondandóját. Egy előrángatott MLSZ funkcionárius pedig meg fog esküdni hetedíziglen az élő Istenre, hogy ennek „idejekorán véget kell vetni és mi véget is fogunk vetni!” Célozni fog arra, hogy nekik erre már régóta konkrét tervük van, csak ugye a jogi szabályozás hiányzik. A rendőrség ugyanezt fogja mondani. Megint azok a lusta politikusok… miattuk kerül hamarosan emberéletbe a késlekedésük. Azt a saját érdekükben nem teszik hozzá, hogy így is, úgy is kimerül a hatósági fellépés a szektorok könnygázzal történő elárasztásában.

  A következő bejátszások Angliát mutatják, ahol nincs kerítés, és mindenki boldog. Ott már megfékezték a garázdákat és vannak nézők is.  Azt persze senki sem teszi hozzá, hogy azok a falábú britek megtanultak focizni, ráadásul a világ minden szegletéről veszik kilóra a szupersztárokat.

  Végül a nyomás nem marad eredménytelen, és kezdetét veszi a pecsételési mizéria. A szélsőjobboldali portálok azonnal demokráciáért kiáltanak, nagyvonalúan elfelejtve, hogy két napja még Horthyról, vagy Szálasiról zengtek hozsannákat. Ők pontosan tudják, hogy kiknek áll érdekében elhallgattatni a még gondolkodásra képes magyar fiatalokat. Igen, pontosan: NEKIK. Nem is érdemes megnevezni őket, mert csak bajba kerül az ember, ugyanis ŐK mindent kézben tartanak.

  Az ultrák mellett kiálló radikálisok cikkei nem kerülik el az internetet sasszemmel vizslató antifasiszta légiók tekintetét sem, akik máris megtalálják a bizonyítékot arra nézve, hogy a lelátókon fasiszta csőcselék randalírozik, akiket a sötét erők már a világhálón is támogatnak. A békét és a toleranciát csak az mentheti meg, ha minden meccsre járót agyonlőnek. És természetesen ők is holtbiztosak abban, hogy kik állnak a bajkeverők mögött –a nekik nem szimpatikus politikai erők közül bárkit képesek bevádolni..."

Fotó: MTI

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr955016095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása