Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Kis színes hírek a Kispest - Fradi előtt

2013.03.15. 12:20 bigacsiga

Csütörtökön két érdekes hír is megjelent a hétvégi Kispest-Fradi rangadóval kapcsolatban. Természetesen nem az, hogy jöjjenek kedves szurkolók minél többen, mert jó lesz! Szeretettel várja önöket az MLSZ, a Kispest, a Fradi, jó szurkolást, jó szórakozást kívánunk! Ugyan, dehogy. Évente lassan 15 milliárd adóforintot eltapsoló MLSZ káderek erre nem költenek. A büntetésekre, jogászokra, szurkolók kriminalizálására, ostoba szabályokra és zsarolásra annál többet. Na de térjünk vissza Kispestre.

telthaz_kispesten.jpgTeltházas Nb1-es bajnoki Kispesten. (foto 1909foto.hu)


Hamisítják a Kispest-Fradi jegyeket, szól a hír.
Hát nem hihetetlen, gondolták volna ezt önök? Egy magyar bajnokira akkora az érdeklődés, hogy hamisítják a jegyeket? Bejött Csányi úr álma? Nem, mert a dolog magyaros szépséghibája az, hogy egyáltalán nem fogyott el az egyébként hatalmas, tízezer(!!) fős Bozsik stadionba az összes jegy. Ugyan, erről szó sincs! A Fradi szurkolóknak juttatott 1300 jegy valóban elkelt és nem adnak többet, ezért talán valaki hamisít belépőket a haveroknak. A baj csak az, hogy hazai oldalon ha négy, ne adj ég ötezer kispesti összejön, akkor baromi boldog lesz Gyuri bácsi. A maradék szektorok viszont maradnak üresen. Mert nem adhatják ki a Fradi szurkolóknak ilyen-olyan rendészeti meg biztonsági okokból. Hogy a mocskos szemét állat szurkolók nehogy kárt tegyenek a békés, meccsre járogató családokban. Igazi magyaros találmány ez, hogy 1-2 szektort mindig lezárnak a két szurkolótábor között. Ilyen a világon sehol sincs ahol számít a jegybevétel, de mint tudjuk jól, nálunk nem számít. Persze Csányi úr eközben évek óta kerítés nélküli pályákról mesél. Vicces. De persze magyarázható is, hogy semmi kötelessége a Kispestnek annyi vagy több fradistát beengedni mint ahány kispesti lesz. Illetve azzal is, hogy mekkora világraszóló balhé lenne, mert nálunk ez a hír, de ennek megfilmesítését a sapkás Trutykóra bíznánk, ő a nagy dokumentumfilmes.

De amit mi sem tudunk megmagyarázni és ehhez az olvasóink segítségét kérnénk, az a kispesti klub közleménye. Szóval ugyanez a mérkőzés, a Honvéd kiadott egy közleményt, ami a Fradi szurkolóknak szól. Itt felhívják a figyelmet a mostanában magyar pályákon szokásos eljárásra, vagyis arra, hogy az egész környék családbarát háborús övezetté lesz nyilvánítva. Tízszer annyi rendőr lesz mint egy Eger-Pápa  nb1-es bajnokin a szurkoló, többlépcsős biztonsági kapukon és folyosókon juthat keresztül az egyszerű fociszerető aki kimenne erre a jónak ígérkező meccsre.
Rafinált azonban a Fradi szurkoló, mi lenne ha a jegyet venne a hazai oldalra? Jól ellenne ő ott is, ücsörögne, igyekezne nem nagyon örülni a Fradi góloknak. Azonban a Kispest vezetői erre is felkészültek! Olvassuk el az idevágó részt:

Vendégszurkolók a hazai szektorokba ne vásároljanak jegyeket, mert a szigorú beléptetési rendszer kiszűri a ferencvárosi szurkolókat és a mérkőzést nem tudják megtekinteni.


Hát nem édes? Arra kérnénk kedves olvasóinkat, hogy játsszanak velünk. Adott a szituáció, egy Fradi érzelmű ember kimenne a Honvéd meccsre Kispestre. Ez kb. 100 évig remekül működött. Most azonban már nem mehet, mert a Fradi szektorba nincs jegy. Emberünk vállat ránt, ő pedig élőben akarja nézni a meccset, vesz magának egy jegyet a kispesti szotyizók szektorába, annyira nem buta, hogy az ultrák közé. Egyik nap Kispesten jár, megveszi a jegyet előre. A meccs napján felveszi a barna pulcsiját, kék farmerjét és szürke kabátját, kimegy a stadionhoz a hazai oldalra és be akar menni az érvényes jegyével. De nem fog tudni, ahogy mondja a kispesti közlemény, mert a beléptetési rendszer kiszűri a ferencvárosi szurkolókat! Na de hogyan? 

fradi_szurkolok.JPGA fotó alapján készítse el egy átlagos Fradi szurkoló fantomképét. Kérjük, postázza a kispesti biztonságiaknak! (foto cokekris)

Hogyan szűr az egyszeri kopasz biztonsági őr a kapunál?

  1. Levetkőztet mindenkit a bejáratnál és akin valami zöld ruhadarab, ne adj ég tetoválás van, az nem mehet be a hazaiba?
  2. A beléptetésnél kétpercenként elkiáltja magát az őr, hogy f***opó.... és ha valaki rávágja a sorban, hogy Újpest!! akkor az a fradista? Bizony, ez hatásos lenne, családbarát és erőszakmentes megoldás.
  3. A kispestiek úgy gondolják, hogy minden fradista azonnal felismerhető látásból? Kopaszok? Nácik? Cigányok? Parasztok? Erősek? Majmok? Fiatalok? Öregek? Férfiak? Nők? Vajon minden szekusnál lesz egy A4-es lapra nyomtatva valami olyasmi, hogy "A Fradisták különös ismertető jegyei"? Megnéznénk ezt a leírást, az biztos
  4. Esetleg, hogy a paranoiások is örüljenek, az lesz, hogy a Kispest elkéri a sehol máshol, csak a Fradinál meglévő szurkolói kártyások adatait (kb. 40.000 fő) és ezzel próbálják majd összevetni a helyszínen mindenki adatait? Ez így baromi lassú lesz akkor, megkérnénk minden kispesti szimpatizánst, hogy időben, a déli ebéd után már menjen ki a stadionba!
  5. Vagy, de erre már gondolni se merünk: Kispesten manapság annyian járnak meccsre, hogy a biztonsági őrök személyesen ismernek mindenkit? Mert valóban, így lenne a legegyszerűbb és ez a legvalószínűbb. Akit még nem láttak, az fradista, az nem mehet be a hazaiba! Punktum!


Nagy kérdések, nehéz dolgok ezek. Mindenesetre mint láthatjuk, szeretett MLSZ-ünk és rendőrségünk ismét mindent elkövet, hogy minél kevesebb szurkoló legyen kinn a meccsen. Mostanában ez a cél.

Bár sajnos nem vagyunk benne biztosak, hogy az időjárás nem tréfálja meg a csapatokat és meg lesz tartva az összes mérkőzés, azért örülnénk ha tippelnének a Kispest - Fradi meccsre és a többire itt. Bettaandwin!

Update: Na, most már biztosak vagyunk, hogy elmarad. A jegyhamisítók ehetik a kefét, mi meg kaptunk egy kis haladékot, hogy közös erővel kitaláljuk, hogyan lehet beléptetésnél azonosítani a fradistákat.

Címkék: fradi kispest fodbal


6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr935135580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.03.15. 12:39:31

Tél Tábornok jól kitolt a jegyhamisítókkal.

Tarkus 2013.03.15. 13:54:35

A 4. pontból még lehet is valami a jövőben. Ha mindenhol lesz kártya, onnantól nem lenne lehetetlen elintézni, hogy a hazai szektorokba ne vehessen jegyet vendégdrukker.

Kiváncsi vagyok csináltatott-e már magának Fradis szurkolói kártyát pl. egy Honvéd-drukker, hogy megnézhessen egy derbit vagy egy Fradi-Honvédot a félpályáról egy fradista haverja oldalán.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.03.15. 14:06:28

@Tarkus: Ha jól tudom, az olaszoknál valami ilyesmi rendszer van. Meg is van a foganatja.

A szerethető dózsás 2013.03.15. 14:41:47

Sokat gúnyolódunk Hemi papán, kissé valóban excentrikus, de a saját pénzét teszi a csapatába. Üde színfot a magyar fociban.
süti beállítások módosítása