Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Karlendítés vagy integetés?

2013.03.17. 20:50 Nóbádi iz der

Jorgosz Kacidis, az AEK Athén U21-es válogatott labdarúgója náci karlendítéssel ünnepelte szombaton a Veria elleni görög bajnokin a győzelmet jelentő gólját. A futballista azt írta a Twitter-oldalán, hogy nem volt tudatában a mozdulat jelentésének. Az ügyből hatalmas botrány kerekedett, a görög szövetség pedig örökre eltiltotta a fiatal játékost a korosztályos, illetve a felnőtt válogatottban való szerepléstől.

Már annyira unjuk ezt az egészet, és annyira undorodunk az ehhez hasonló gumicsontoktól, hogy eszünk ágában sincs véleményt mondani sem a fiatalemberről, sem pedig az őt szankcionáló sportvezetőkről. Nem csak azért nem teszünk ilyet, mert a valogatott.blog.hu egy abszolút független, senki által sem támogatott internetes felület, hanem azért sem, mert semmilyen késztetésünk nincs arra, hogy igazságot tegyünk egy ilyen ügyben. Tisztában vagyunk azzal, hogy bármilyen állásfoglalás azt vonná maga után, hogy vagy igazi hazafiakként, vagy pedig hazaáruló balliberálisokként aposztrofálna bennünket a két különböző oldal, és ugyanígy kinek-kinek az értelmezése szerint nácik, illetve zsidók is lehetnénk. Nyilván, hiszen ugye ebben az országban minden vagy fehér, vagy pedig fekete... Köszönjük szépen, arra inkább nem tartunk igényt, hogy bárki is beskatulyázzon bennünket.

kacidisz2.jpg  Fotó: Action Images, a bevezetőben szereplő hír, a nyilatkozatok és a kommentek az nso.hu-n jelentek meg

Tehát kommentár nélkül álljon itt a játékosnak, a csapat vezetőedzőjének, valamint az nso.hu kommentelőinek véleménye, aztán ki-ki döntse el, hogy kinek a mondanivalójával tud leginkább azonosulni:

„Nem vagyok náci vagy fasiszta, és ha tudtam volna, hogy milyen jelentése van annak a kézmozdulatnak, akkor nem csináltam volna azt, amit" – írta ki Twitter-oldalára a játékos.

„Jorgosz még egy fiatal srác, akinek nincsenek semmilyen politikai nézetei. A legvalószínűbb, hogy látta ezt a köszöntést az interneten vagy bárhol máshol, és anélkül utánozta a mozdulatot, hogy tudta volna mit jelent" - nyilatkozta Ewald Lienen, az AEK Athén vezetőedzője.

A kommentelők véleményei a teljesség igénye nélkül (általában nem szó szerinti idézetek):

A mozdulat nem egyértelmű náci karlendítés, integetésnek is tűnhet, valamint kísértetiesen emlékeztet néhány tornagyakorlat befejező mozdulatsorára.

A cikk írója (akinek többen kísérletet tesznek a vallási hovatartozásának megállapítására is) inkább talán először a saját háza táján sepregessen.

A játékost életfogytiglani börtönbüntetésre kellett volna ítélni, az összes pályán lévő játékost örökre eltiltani, az elkövetkező 57442 meccset pedig zárt kapuk mögött kell megrendezni, akkor talán megnyugodnának a megbántottak.

Szerencsétlen gyereknek tönkre lett téve a karrierje, de most már megtudhatta, kik uralkodnak a világon.

Egyértelmű karlendítés volt, hiába próbálnak mást állítani a frusztrált zsebnácik.

Többek között olyan jelentős irodalmárok, mint Radnóti Miklós és Szerb Antal is a származásuk miatt veszítették életüket. (Erre reagálva valaki megköszönte a "holokacsa és bibsi történelem órát".)

A szólásszabadság meglehetősen szelektív.

Az ilyen szankciók csak a tüzet szítják.

A keresztények több embert irtottak ki, mint például Hitler.

A karlendítés a Római Birodalom hagyományaiból származik.

Akik ebből botrányt csapnak, azok pont annak csinálnak propagandát, amit valójában nem akarnak.

A kis "csíra, agyontetovált ....." pontosan tisztában volt a mozdulat jelentésével, ami sajnos sokak szerint egyébként elfogadható.

Akinek más véleménye van, az unintelligens.

A srác vagy egy idióta, vagy pedig befeszült a könyöke.

A hozzászólók is között van elég idióta, úgyhogy nem csoda, ha a pályára is jut belőlük.

Lehet, hogy karlendítés volt, lehet, hogy nem.

És végül: "Az ami a világban napjainkban történik már rég átlépte az őrület határát!"

Nos, ez utóbbi hozzászólással mi is maximálisan egyet tudunk érteni...


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr335139701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fodbalista (törölt) 2013.03.17. 23:12:58

Sikeres kapura lövés után dinamikus futás, majd jobb kézzel karlendítés és mellső rézsútos magastartás felsőtartással, mosollyal a szájon.

Ezt követte el az egyik.

A másik ezért kicsinálta.

Szőkebácsi 2013.03.18. 09:37:49

Vagy a meccs után megdermedt a hónaljstiftje és nem tudta letenni a kezét. Itt éppen segítségért integet.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.18. 09:46:18

hihetetlen, hogy úgy gondolja, hogy az mentség, hogy ostoba...

fludd 2013.03.18. 10:30:32

Ha a voroscsillag se csak a kommunista diktatura jelkepe, hanem a munkasmozgalome, ugy a karlendites sem csak naci koszontes, hanem romai is. Akkor meg minek sirnak a voroscsillagos neokommancsok?

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.03.18. 11:26:29

@fludd: Ezt azért ne nagyon hangoztast, mert ez egy mítosz. Soha nem volt ilyen római köszöntés, legalábbis egyetlen korabeli forrás sem említi vagy ábrázolja.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.18. 11:37:56

@Püspök utcai gombaszedő:

Teljesen ösztönös mozdulat történt.

A fiatal játékos az egyik pillanatban még azt hitte, ő a világ legboldogabb embere, a következő pillanatban kicsinálták.

Megint bevitte a Szakma a politikát a stadionokba, és ezzel tönkretette egy fiatal játékos pályafutását.

Arról mi a véleményed, amikor Tőzsérről levetették a 88-as mezt? Lehet, ezért nem lehet válogatott ő sem. Mert valaki egyszer fasisztának nézte, és utána már nincs "magyarázkodás" feng shuiról, gólörömről, semmiről. Az Ítélőszék már döntött.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.03.18. 11:42:34

@Negyvenértelmiségi: Én elhiszem, hogy teljesen ösztönös volt, hiszen egy nácinak feltehetőleg tényleg az.

Normális embereknél ez nem ösztönös mozdulat, és legfőképpen nem védekeznek olyan kamu dumával, hogy jaj, hát én nem is tudtam.

Azzal a szánalmas dumával, hogy most tönkretették a pályafutását, meg végképp ne gyere, Tőzsér is nagyon jól megvan más mezben, ő is nagyon jól meglesz egy-két év U-válogatottság nélkül, aztán meg ha elég jó, úgyis behívják a felnőttbe.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.18. 11:58:44

@Püspök utcai gombaszedő:

Varga Józsi nem náci? Hiszen a nácik azok kopaszok voltak, mint tudjuk.

Nehéz elképzelni, hogy valaki olyannyira nem nácifasiszta, hogy azt sem tudja, mi az? Például egy húszéves sportember.

De még ha nácifasiszta is lenne, miért nem lehet egy ilyet a bocsánatkéréssel és az elhatárolódással lezártnak tekinteni Szakmai részről, miért kell még aznap(!) kicsinálni?

*legyint*

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.03.18. 12:02:31

@Negyvenértelmiségi: Nem nehéz elképzelni, hanem teljességel kizárható. Nem 10 éves gyerekről beszélünk, hanem egy húsz éves, felnőtt emberről.

És hogy miért nem lehet egy bocsánatkéréssel elintézni? Mert nem azt mondta, hogy elnézést, hogy elragadott a frazeo-lógiám, legközelebb nem náculok, hanem hogy "Há' jaj, én nem is tudtam."

És nem, nem csinálták ki egyáltalán, semmi baja nem esett, bár a klubja alighanem pár heti fizura megbünteti, nagyon helyesen.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.18. 12:17:50

@Püspök utcai gombaszedő:

A blog más szerzői iránti tiszteletből kiszálltam ebből a posztból.

Elszomorító, ami folyik, és nagyon visszafogtam magam.

fludd 2013.03.18. 13:58:16

@Püspök utcai gombaszedő:
Konkretan Mussolini onnan vette a koszontest, ami Hitlernek is megtetszett... :)

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.03.18. 14:09:01

@fludd: Nem vehette onnan, hisz mint említettem, semmilyen forrás nincs arról, hogy valaha is létezett volna ilyen római köszöntés.

Ez a népi mendemonda a tizenkilencedik században terjedt el, és kb. a nyereg alatt puhított hús vagy a pálinkás butykossal mászkáló bernáthegyi kategóriája volt.

Mussolini idejére már "köztudott" volt, hogy a rómaiak mind így köszöntötték egymást, innen vette ő. Ami nem meglepő, mivel se a fasiszták, se a nácik nem voltak nagy hívei a pontos forráselemzésnek.

Szóval így.

Fradista Utazó · https://rajnaikozepkor.blog.hu/ 2013.03.18. 15:25:24

@Negyvenértelmiségi: Nem tettek tönkre semmit. Játékosok tízezrei élnek teljes életet és igen szép pályafutást úgy, hogy nem tagjai Görögország válogatottjának.
Ha olyan képességű játékos lesz, hogy befér a válogatottba, úgyis feloldják az eltiltását, ha meg mégsem, lesz pár másik ország, amelyik szívesen fogadja. Ha meg mégsem, akkor válogatottság nélkül fog sok pénzt keresni valamelyik klubban, és tök jól fogja érezni magát.
Ha meg nem lesz válogatott képességű, akkor úgyis mindegy.

gavar csaba 2013.03.18. 18:18:38

Hihetetlen, ami a világban manapság folyik ,ártatlan palesztin gyermekek ezreit lehet kollaterális kárként elkönyvelve likvidálni ,ugyanakkor egy a közönséget köszöntő óvatlan mozdulat okot adhat a hisztérikus ám rejtőző hatalomnak hogy kerékbe törje egy tehetséges sportoló karrierjét.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.03.18. 18:51:25

@gavar csaba: Ha abbahagytad a hisztirohamot, meséld már el, mit tudsz arról, hogy mennyire is tehetséges ez a sportoló, valamint hogy hogyan is tört kerékbe az ő karrierje.

gavar csaba 2013.03.18. 19:04:37

@Püspök utcai gombaszedő:

Édesapám drága , tévedsz, ha azt hiszed ,hogy hisztizek.Konstatálok számomra dolgokat, amik súlyos kérdőjeleket vetnek fel a jelenlegi aljas pénz és véleményuralmi elit erkölcsi nívújával kapcsolatban.
Nem hiszitizek, hanem hányok ettől.Azok hisztiznek, akik egy köszöntés miatt észvesztve" feszítsd meg "-et kiáltanak.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.03.18. 19:13:15

@gavar csaba: Olyan nagy dolog, hogy a görög szövetség azt mondta, hogy őket, az ő országukat egy náci lehetőleg ne képviselje a nemzetközi porondon?

Nem lett eltiltva a futballtól, nem lett semmi baja, a véletlen köszöntés elméletet meg hadd ne kelljen már elhiggyük, nekem ugyanis ettől az álnaív, álbuta alibi dumától kell hánynom.

A náciknál csak egy rosszabb van: a gyáva náci. Di Canio legalább vállalta a nézeteit és csodák csodája, neki se esett semmi baja, mint ahogy ennek a görög zsebnácinak se fog, szóval abba lehet hagyni az aggódást.

gavar csaba 2013.03.18. 19:26:24

@Püspök utcai gombaszedő:
na , nyilván ez az eset túlmutat azon a naiv csórón.
A többi figyelmeztetéseként állították falhoz a szerencsétlent,van egy mondás erre: a nyerget ütik, hogy a ló értsen belőle.
De szvsz nem sokáig fog ez menni így, mert nem lehet a szent véleményszabadság érájában lefejelni mindenkit aki nem osztja a véleményhatalom álláspontjait.
A történelem sajnos ciklikus jellegű.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.03.18. 19:35:42

@gavar csaba: Nyilván, hiszen tudvalevőleg a globális tudjukkikhatalomnak elsődleges fontosságú a noname görög utánpótlásfutballisták megrendszabályozása. :)

gavar csaba 2013.03.18. 19:42:06

@Püspök utcai gombaszedő:

Vajon a görög szövetség miért tartotta annyira fontosnak az ifjú büntetését?
Ne mondd, mert tudom.
ERKÖLCSI okokból kifolyólagosan.Offkorsz.
haha

Szemi Alsafejri 2015.02.24. 22:10:11

Es ha karlendites volt?
Nem csinalt semmit, csak tudatta a nagyvilaggal az ertelmi szinvonalat. Az ilyenen nevetni kell.

(Keszult rola tanulmany is, hogy a rasszista, fajgyulolo "emberek" IQ-ja az atlaghoz kepest a beka segge alatt van)

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2015.02.24. 22:18:04

@Szemi Alsafejri: Hát ha tanulmány is készült róla, akkor csak igaz lehet.

Szemi Alsafejri 2015.02.27. 11:06:51

Es tobbek kozott en is ismerek ilyen fasiszta "embereket" es egyiktol sem vagyok elajulva.
Barmi gondjuk van, ravagjak, hogy a zsidok/ciganyok/feketek miatt van az egesz es ennyi a megoldas.
süti beállítások módosítása