Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

O zi zboară, o zi nu zboară

2013.03.21. 12:53 Püspök utcai gombaszedő

Igen, mint az a címből már sejthető, megint a románokról lesz szó.

Az idézet egy román viccből való, ami magyarra lefordítva nagyjából így szól:

Hölgyeim és uraim! Cirkuszunk bemutatja a csodálatos, az egyedülálló, a lélegzetelállító madárembert! Egyik nap repül, a másik nap nem!

Ma nem repül.

Viszont tegnap repült, és rekordsebességgel el is fogta a magyarok kedélyeit borzoló zászlóégetőt, aki példás büntetésre számíthat. Nálunk mikor lesz ilyen, kérem szépen?

Csányi Sándor a fiatal szurkolók megszólítását célozta meg, ezért rappelve ismerteti az új fegyelmi szabályzatot (fotó: nso.hu)

Jó hírem van: már közel vagyunk hozzá. Még pár MLSZ-közlemény, és már meg is lesz az a munkacsoport, akik kidolgozzák az akciótervet, hogy milyen további közleményeket kell kibocsájtani ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk fellépni a lelátón néha előforduló, kirívóan közösségellenes magatartás ellen. Például  egy azonnali SMS-közleménnyel, amiben elítélnek mindenféle rasszista megnyilvánulást.

SEGÍTÜNK! Ne égessen zászlót! Ha elfogyott a benzinje, csatlakozzon másik zászlóégetőhöz! MLSZ

Senkinek ne legyenek illúziói persze, a románok részéről ez kőkemény PR-fogás. Hadd lássa mindenki, mennyire  európaiak ők! Arról nem szól a fáma, hogy ha nem hisztiztünk volna, alighanem futni hagyták volna az illetőt, mint ahogy a helyszínen strázsáló csendőrök ingerküszöbét se lépte át az eset. Afölött is könnyű elsiklani, hogy hiába fogták meg a tettest, a román szövetség pontosan ugyanúgy zártkapuval büntetett egy csapatot egyetlen szurkoló (vagy legalábbis egy kis csoport) miatt, ahogy a FIFA minket. És ha az egyiket nem tartjuk igazságosnak, akkor kénytelenek vagyunk a másikat is hibás döntésnek elkönyvelni.

De az elszomorító, hogy mi még ha akarnánk, se tudnánk ilyen PR-fogást alkalmazni, mert hiányzik mind a törvényi, mind a szervezeti, mind a technikai háttér. A mi madáremberünk egyik nap se repül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr665157978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása