Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Ismét egy fucking goal - Sanyi bácsi, elég volt

2013.03.23. 11:25 bigacsiga

Nem sikerült Sanyi bácsinak sem a csoda, nem tudta megverni a magyar válogatott a románokat. Pedig ha valamikor, akkor most meg lehetett volna. Értelmetlen cserék, súlyos egyéni hibák, így született meg a döntetlen, ami után ismét csak az marad mint mindig, hogy álmodozunk kit és hogyan verünk majd meg bravúrral idegenben. Senkit nem fogunk, így nem. Hiába írt blogunk rövid fennállása óta rengeteg magyar focit népszerűsítő cikket, MLSZ-népszerűsítő cikket egyet sem, így természetesen akkreditációt nem kaptunk, a helyszínről nem tudtunk beszámolni. Azonban értékelésünket elolvashatják.

szalaifejes.jpgEgy borzalmas Szalai fejes. Végigjátszotta a meccset. (fotó: index.hu)

Pedig reménykedhettünk. Vanczák Vilmos, legjobb védőnk szép góllal vezetést szerzett nekünk. Voltak helyzetek itt is, ott is, de megúsztuk és megúszták a románok is. Aztán Mutu beforgatta védőnket, tizenegyes, gól. Szerencsére nagyon hamar ismét mi vezettünk, egy elég véleményes tizenegyessel. És mégis sikerült elrontanunk, egy faék egyszerűségű belöbbölt labdát a két debreceni Mészáros és Varga nem tudott eltakarítani, Király nem tudta mit csináljon maradjon vagy jöjjön, a román meg belőtte. Érthetetlen bohóc gól, az a kapu egyszerűen el van átkozva, mindig oda kapjuk ezeket a hihetetlen béna gólokat. Vagy Zlatan veri be cimballomszögből, vagy szintén Zlatanról bepattan siralmasan, vagy egy román röhögve odamegy és belövi a lepattanót. Figyelnünk kellene arra, hogy a második félidőt ne ezen a térfélen kezdjük, mert ez már átok.

Sanyi bácsi ismét nagy akart lenni. A rosszmájúak szerint felsőbb utasításra játszatta a tehetséges Kovácsot. Szerintünk csak azért, hogyha bejön akkor jöjjön a dicséret, hogy ő fiatalokat játszat és de jó szeme van. Nem jött be. Nem Kováccsal van a baj, hanem Sanyi bácsival. Nem egy ilyen meccsen, nem ilyen állásnál teszem be. Kovács remek játékos előre, azonban amikor pályára lépett már csak Szalai volt a pályán elől, akivel játszhatott volna. Szuper, mostanában kissé pökhendi csatárunk azonban egész meccsen képtelen volt megtartani a labdát, hihetetlen helyzetet hagyott ki, rosszul játszott. Mit várt Sanyi bácsi akkor attól, hogy Kovácsot pályára küldte? Akkor, amikor kézben tartottuk a meccset úgy is, hogy Szalai és Szabics is igen gyengén játszott elől, akkor miért kellett szétszedni a csapatot azzal, hogy Vargát küldi be Szabics helyet? Miközben Böde ült a kispadon, akinek pozíciója ugyanaz mint Szabicsé de Szalai helye is ideális számára. Ő talán képes lett volna megtartani a labdákat, amivel a két kezdő csatár végig gondban volt. Nem is beszélve arról, hogy Böde egészen biztosan befejelte volna az az ordító helyzetet amit Szalai elszerencsétlenkedett. De az is lehet már az első félidőben is, mikor Dzsudzsák tanárian varázsolta Szalai fejére a labdát aki föle fejelte. Szóval Sanyi bácsi összerakott egy nagyjából működőképes csapatot, bár a védelmünk igen ingatag lábakon állt, de a vak is láthatta, hogy elől lenne mit kezdenünk. Ahelyett, hogy elől frissített volna, inkább szétszedte az egész csapatot a Szabics-Varga érthetetlen cserével, majd mindezt megdobta azzal, hogy Kovácsot betette a légüres térbe értelmetlenül.
A védelem valóban gyenge volt, de ez a meccs valójában ott úszott el, hogy elől töketlenek voltunk. Ezt a meccset elől kellett volna megnyerni. Annyiszor halljuk a hazai megmondóemberektől, hogy magyaros focit, támadó fodbalt és most amikor tényleg ez kellett volna, ez lett volna az egyetlen esélyünk akkor Sanyi bácsi behúzza a féket. Röhej! Aztán bekapjuk a végén a gólt és nem marad más hátra mind a bambán bámulás.

debrecenilegio.jpgDebreceni légió a helyzet magaslatán. fotó nso.hu

Arról, hogy a mostanában csak egy ligakupa meccset játszó Juhász kicsivel vagy sokkal jobb még így is, mint Mészáros nem szeretnénk most vitát indítani, pedig lehetne. Az, hogy egy Halmosi egyáltalán mit keres a keret közelében arról már nem is beszélnénk. Törökországba mindenképpen ki kellene vinni Juhászt.

Rövid távú javaslatunk az lenne, hogy Sanyi bácsit azonnal elküldeni! Kétségtelen érdemei vannak abban, hogy csinált valamiféle csapatot, egységet. Azonban erről a szintről vele nem tudunk tovább jutni. Kicsit az a szituáció mint Prukner után Détárival. Détári egy teljesen szétesett Fradit vett át, valamennyire helyrepofozta, de tovább lépni nem tudott, majd egyre rosszabb lett. Most kellene lépni, most elküldeni Sanyi bácsit és végre egy valódi KÜLFÖLDI szakembert hozni. Nem szerencselovagokat, nem jó nevű volt külföldi játékosokat hanem edzőket! Nagy és vastag betűvel! Értik? Megnézni, hogy Európából az utolsó 12 évben kijutó csapatoknak ki volt az edzője. Végig menni a listán és aki elérhető azt elhozni. Lenne 10-15 ilyen, bőven lehetne válogatni is, ki illene ide. Pénz az állami támogatások miatt annyi van az MLSZ-nél mint égen a csillag, hihetetlenül sokkal gazdálkodhatnak a káderek, de mindez kidobott pénz ha Sanyi bácsikra és magyar szakemberekre költünk a legfontosabb pozícióban. Váltást külföldi szakemberre, azonnal!

 

Címkék: magyar-román


8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr475163763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mundr 2013.03.23. 11:41:13

"egy faék egyszerűségű belöbbölt labdát a két debreceni Mészáros és Varga nem tudott eltakarítani" Kiegészíteném Szalai elpuskázott ziccereivel. Így van de erről is az egervári tehet, takarodjon stb. De attól még tegnap Picurka fölé nőtt, aki ezt nem látja az vak a focihoz. A támadóharmadban zseniálisan megfojtottuk őket. Szabics, Hajnal, Pintér, vezérletével. Végig létszámfölényben voltunk. Nekem kellemes csalódás volt a játékunk. Persze én nem a reál margiton szocializálódtam és nem is vártam űrfocit.

rexter 2013.03.23. 11:46:50

@Mundr: én egyetértek azzal, hogy Sanyi bácsi egy nem rossz edző bizonyos szempontból. De egy dologban 100% ig biztos vagyok: vele soha nem fogunk kijutni sehova.

Mundr 2013.03.23. 12:06:34

@rexter: Azzal egyetértek, ha Egervári repül akkor jöjjön külföldi. Csak az a baj, hogy Sousa sem véletlenül zavarta el a magyar védőket. Pedig egy klubcsapatnál több idő kiképezni a játékosokat, mint a válogatottnál. Sajnos az edző nem mehet be, hogy fogja a védők kezét. A magyar védők annyira képzetlenek, hogy mindig bennük van a hibalehetőség. Az eb-*re szerintem kijutunk azért. De én a mostani pótselejtezőről sem mondanék le. Esélyünk annyi, mint a sorozat elején.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.03.23. 12:51:41

Szerény véleményem szerint Egervári nem hibázott nagyot tegnap. A Szabics-Varga csere lényegében működött, a románok kezdtek a középpályánk fölé kerekedni, és ezt idejekorán megállította a cserével, megvoltak a száz százalékos helyzeteink is, amivel könnyedén megverhettük volna a rém gyenge románokat, arról meg tényleg nem ő tehet, hogy nincs két épkézláb belső védőnk.

Talán még annyit tettem volna, hogy lerántom Szalait 75 perc után, ha másért nem, pedagógiai célzattal.

21 ezer Ft 2013.03.23. 12:56:56

Ki a kondásokkal a válogatottból!

Mundr 2013.03.23. 13:10:11

@Püspök utcai gombaszedő:
Pontosan. A cserék meg azért kellettek mert Szabics és Hajnal, főleg utóbbi már a seggén vette a levegőt. Mert sérültek vagy mellőzöttek voltak a klubjaikban. Kit lehetett volna beküldeni Varga (mindenki a csapatba követelte a félidőben), Kovács (sokan már a meccs előtt is őt játszatták volna) helyett? Ja hogy Bödét meg Rudolfot? Meg vagyok győzve. Ja mégsem.

Hajrá, magyarok 2013.03.23. 18:57:10

Soha nem írtam volna alá a románok ellen itthon az xet.
másrészről meg bocs, de tele van a faszom az egésszel.
olyan mindig volt, hogy "helyenként jól játszottunk". még akkor is amikor a 90. helyen álltunk a világranglistán. olyan mindig volt, hogy voltak jó periódusaink, jó megmozdulások, olyan is, hogy szerencsénk volt, olyan is hogy pechünk volt. Azonban 27 éve óta nem jutottunk ki sehova, és nálam végleg betelt a pohár ezzel az egész fasszopó brigáddal, az ostoba focistáinkkal, a fasz edzőkkel, e legjobban az idióta állandóan valami kibaszott csodában reménykedő, mindent mindig megmagyarázó ostoba kommentelőkkel. ahelyett h jönne valami tökös ember aki elzavarná végre a 30 éve ezt a szar magyar focit építgető köcsög faszfejeket mindig van egy hangos kisebbség aki előjön a bíztató jelekkel, a szerencsétlenséggel, a pedig elindultunk felfelével, az adjuk meg a türelemmel és a többi kibaszott lózunggal.
rohadjon meg az egész szerintem, én már leszarom, te meg aki akar az örüljön a részsikereknek, egy szép cselnek, egy szép gólnak, de bizony a magyar foci 30 éve olyan, hogy néha megfogja a seggét a csajnak de 30 éve nem tudott egyet kúrni mert nem állt fel neki. nem vagyok már ovódás vagy kisiskolás aki arra élvez ha megfoghatta sunyiban egy csaj seggét. sokan meg ennek örülnek. de mindegy leszarom, akkor örüljünk meg reménykedjünk, hátha a szakma újabb 30 év alatt összedob már végre egy szaros viagrát ami már lassan a földkerekség összes országának sikerült.

miller draft 2013.03.23. 20:24:19

@Hajrá, magyarok: Korrekt, velős és lényegretörő.
süti beállítások módosítása