Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Szövetségben a sötétség

2013.04.08. 16:30 Raktáros Sanyi

080710174236-large.jpgValahol Európában

Egy kis bírózás, egy kis pályaszidás, egy kis nem ezt beszéltük meg a fiúkkal - ezek a sablonok, melyekből a Mezey-iskola eminensei építkeznek, sosemvolt beszélőkéjük ezeket a közhelyekig lefokozott szánalmas kifogásokat adja tudtunkra minden egyes meccs után. A külföldiek idejövetelének, valamint magyar játékosaink külföldre igazolásának sok hátránya van, azonban akad jó néhány előnye is, ebből az egyik, hogy a külföldi edző nem szeret félrebeszélni, bár a Honvéd edzője tegnap azt nyilatkozta, hogy nem az eredményt kell nézni, hanem hogy 5 saját nevelésű "akadémista" volt a csapatban. A szimpatikus Marco Rossi számára ez lehet szép, s talán a honvédosok is örülnek, de ki tudja, lehet, hogy boldogabbak lennének 3 ponttal. 

Ricardo Moniz a Haladás-meccs után hörögte a mikrofonba az egyébként roppant kifejező taglejtésű anyanyelvén azt, hogy (zanzásítva) amíg egy tulajdonképpen botránymentes fővárosi rangadó után felfüggesztett zárt kaput és brutális pénzbüntetést kap a csapatunk első fokon, amit másodfokon (ki tudja, miért) súlyosbított pénzbüntetéssel és a zárt kapu eltörlésével jogerőre emelnek (mondom, teljesen ismeretlen logika és érvrendszer
alapján), addig Szombathelyen a játékvezető a vendégfocistákat ért atrocitások miatt nem emelte fel a szavát. Moniz mester őrjöngött, színesbőrűként nyilván ő sem szereti, ha becsületébe gázolnak, olyan lehet ez neki, mint amit mi érzünk, amikor Cuza ezredes ükonokái magyar zászlókat égetnek unalmukban a lelátón - a román szövetség lelkes asszisztálása mellett.

Szerencsére a civilizált Európa nyugati védőbástyája, Magyarország, és annak sportági szövetsége nem támogatja burkoltan a rasszizmust, hogyan is tenné, hiszen új szelek fújnak a magyar labdarúgásban, noha eddig is mindenről a szurkoló tehetett, aki pénzt-időt nem kímélve órákat izélt el az életéből azért, hogy ezt a fejlődő színvonalúnak hazudott szar minden fordulójában megtekintse kedvenc csapatának 1-1 meccsét; mostantól azonban extrém esetben a pályán kiharcolt három pontot elvehetik, és odaítélhetik a másik csapatnak, csak egy kis huhogás meg zsidózás kell. Mindez hatályos a nagy fővárosi rangadó után, az elmúlt hétvégétől. Természetesen ugyanúgy, ahogy eddig sem történt semmi rasszizmus-ügyben a nemzeti bajnokság keretein belül, ezután sem fog. Lehet itt (sajnos) zártkapus a magyar-román, amíg ez nem változik, addig ha Izraellel játszunk, akkor várhatóan az ezt követő válogatott meccseket rendezhetjük Pakson, a Hungária körúton vagy Telkiben - ezeken a helyeken a mérkőzésekhez alanyi jogon nem jár szurkoló, nem is kell hivatalos zárt kapu.

Az ominózus Haladás-Fradi meccsen az edzőket kérdező, nyilván a nemek közti egyenlőség ellenérveként odacsatornázott riporterhölgyike nem volt felkészülve arra, hogy Ricardo Moniz számonkér valamit a Következmények Nélküli Országban, a Fradi edzőjének élőben leadott játékvezető-felkérdezése komoly arculcsapása volt a MLSZ-Sporttévé évek óta tartó, a magyar futballszeretők számára beláthatatlanul sok kárt okozó frigyének.

De nem baj, hiszen ha az MLSZ-nek egy házimédiája, ahol a legmarkánsabb ellenvélemény az szokott lenni, hogy "inkább tizenegyes volt, mint nem, de ítéltek már ilyesmiért kifelé szabadrúgást", nos, a kézivezérlésű szövetségtévének minden alkalommal sikerül megvédeni-elkenni bármit, ami árthat a Magyar Futball Imidzsének. Faragó Ricsi, Petúr Bandi, Molnár Matyi, Gundi (M1), a kis Knézy(M1) (utóbbi talán legkevésbé, ő a válogatott meccseken tud elszállni a magyar csapat teljesítményétől) lelkes talpnyalója a kilátástalanul színvonaltalan magyar bajnokságnak. Tegnap ismét kitett magáért a műsor és híven tükrözte a jelenlegi állapotokat a magyar futballban:

- Rab Tibor MLSZ-ellenőrnek komoly gondjai vannak egy egyszerű mondat megfogalmazásával - félreértés ne essék: MAGYAR nyelven (ez nem a tévé hiánya, hanem gazdaszervezete szellemi állapotának meglehetősen riasztó kórképe)
- Petúr András műsorvezető szerint a huhogás nem egyértelműen rassziszta töltésű szurkolói megnyilvánulás, és egyébként is, el lehet ezen röhögcsélni
- Puhl Sándor elítéli az ilyesmit (ő megteheti...) viszont hát ez megtörtént, a megelőzés milyen fontos
- A játékvezető, Andó-Szabó nem volt ott, viszont ő nem is szakíthatta volna félbe a meccset, csak az ellenőr, Rab Tibor
- Illusztrációként bevágva az amúgy velejéig rasszista Fradi-tábor

Tisztázzunk valamit, kedves MLSZ, mondom ezt rendszeres meccsrejáróként, és fradistaként:

1. Valóban szokott faji, vallási és nemi alapon diszkriminálni a ferencvárosi érzelmű közönség (sajnos van olyan eset, amikor én is).
2. Igen, valóban elhangzott többször is a "Szombathelyi cigányok..." rigmus.
3. A hazai közönség viselkedésére a Fradi edzője hívta fel a figyelmet, a huhogás nemzetközi jelzés, ezért értették külföldi játékosaink, a rigmusok nagy többségét azonban nem - ahogy a vendégoldal rigmusait sem.
4. A hazai oldalon Artner edző legalább olyan jól beszél magyarul, mint az MLSZ ellenőr, ő a meccs után nem nyilatkozott dehonesztálóan a vendégszurkolókról, pedig megtehette volna.
5. Ricardo Moniz jogosan kérte számon a játékvezető töketlenségét, és az ellenőr cinikus, vállrángató magatartását.
6. Mióta van az ellenőrnek sípja, hogy félbeszakítsa a meccset?

Próbálom kihangsúlyozni, hogy nem a rasszizmus ellenes harccal, vagy magával a rasszizmussal van a fő bajom, mert ahogy majd emelkedeik a színvonal (haha) és látunk egy-két tiszteséges megmozdulást minden félidőben, nekünk, szurkolóknak nem lesz időnk hurkásozni-cigányozni-parasztozni-munkanélkülizni-hájasozni-zsidózni-buzizni-köcsögözni-anyázni-csicskázni-hosszúpuskázni-bajuszozni-degeneráltozni-szözizni-gyilkosozni, hiszen a JÁTÉKKAL leszünk elfoglalva és a saját csapatunk bíztatásával!

(fotó: Unger Tamás/vaol.hu)

De ha már hoztok néhány rendelkezést, amely drákói szigorral küzd a patásördög rasszizmus ellen, hiszen csak emiatt nem járnak a családok a csillogó-villogó új stadionokba, ahol megfizethető áron valódi szórakozásban van részük, nem áznak a fedett lelátón, nem vegzálja őket a tanulatlan, szétszteroidozott bunkó biztonsági szolgálat és segíti őket az előre köszönő, intelligens, és megoldást kereső, őket állapogárként és nem bűnözőként kezelő rendőr; akkor tegyétek már meg, hogy be is tartjátok őket!

És ha már szokásotokhoz híven az első adandó alkalommal elbasztok valamit, akkor próbáljátok már úgy védeni a mundér becsületét, hogy ne okádjak tőletek még jobban, mint eddig.

Címkék: magyar mlsz rasszizmus


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr825211095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása