Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Bagoly mondja, önök ne tegyék!

2013.04.09. 20:45 szilvapálinka

Owl6.jpgElűzik a stadionból?

Az embereket már rég nem a magyar foci tartja izgalomban. Az igazi focihírek, amik az emlékezetünkbe vésődnek (mint Kese cselsorozata, vagy Tibi bólintása), amit majd az unokáinknak mesélünk majd, azok a rendszeres keddi MLSZ fegyelmi bizottsági ülés után jelennek meg.

A hétvége eseménye a Haladás-FTC hangpárbaj  volt.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága szerint:

A mérkőzés közben, a 62. percében kb. 10-20 fő 6 másodpercig, a 64. percben szurkolók egy kisebb csoportja nem jól hallhatóan kb. 3 másodpercig, a 67. percben 2 másodpercig, a 91. percben kb. 22 másodpercig jól hallhatóan huhogott.

Jól hallhatóan, tetszik érteni?

Bölcs Salamon mondá vala

hangos fingnak nincsen szaga

de amelyik sunyi, lapos

annak szaga irtózatos

Volt ugye az ellenőr, a két partjelző, a negyedik játékvezető, meg maga a bíró. Ők a stadion különböző pontjain voltak csupafülek. Szerintük jól hallhatóan csak a mérkőzés után huhogtak így nem kellett közbeavatkozniuk. A stadionban senki semmit nem hallott, így nem kellett a hangosbemondón (jól hallhatóan) felkérni az közönséget, hogy rendesebben vígadjanak.

Szerencse a szégyenben, hogy nem csak az számít, hogy huhogtak, hanem az is, hogy milyen hosszan:

MLSZ: Amennyiben ez a fajta intenzív, hosszú huhogás a mérkőzés közben valósult volna meg, akkor a játékvezetőnek – a bevezetett háromlépcsős rendelkezés alapján – meg kellett volna szakítania a találkozót.

Valahol igazuk is van: 6 másodperc alatt én 17-szer tudok huhogni de 22 másodperc valóban elég hosszú idő, egy valamirevaló randin én annyi idő alatt már újra fel is vettem a gatyámat és meggyújtottam egy cigit.

Igazából semmi nem történt az MLSZ büntetett, egyenlő büntetést kiszabva a két csapatnak (ezt persze a következő ülésen lehet súlyosbítani illetve enyhíteni), sunyi lapos módon újra csak provokálva a szurkolókat. Persze ne legyünk az MLSZ-el rosszindulatúak: Végső soron tehették volna a meccset kedd délután négyórára mondjuk Vácra is.

halidvtk.jpgEzt már százezerből (plusz anyag költség, munkadíj, a kreatív dezájner díja és szállítási költség) meg lehetett úszni [ez nem a legjobb szó ide, a szerkesztő megjegyzése] Szombathelyen.

Az MLSZ büntetett, mert bünteni jó, egy pár körmös meg koki még senkinek nem ártott. Az MLSZ büntetett, amikor Blatterék már rájöttek, hogy lehet hogy mégsem jó a ötlet a csapatok büntetése egy pár idióta miatt. Az MLSZ büntetett, pedig az FTC videoklippjéhez hasonló kezdeményezésekkel sokkal könnyebben, okosabban és elegánsabban is el lehetne érni, hogy eltakarodjanak a tahó rigmusok a stadionokból.

PS: Nem szóltam a cigány-parasztozásról. Van róla véleményem, az ilyesmi sem való a pályára, és pont olyan súlyosnak tartom mint a huhogást. Az MLSZ azonban pont a huhogást ellen kezdett kampányt és  most éppen ezt köpte szembe.

Címkék: magyar mlsz rasszizmus


11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr745214064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TippMikszáth Kálmán 2013.04.10. 00:00:50

Ha úgy érzed, állandóan provokál téged az MLSZ, ne menj meccsre kisköcsög. Nem kötelező. Ennyi.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.04.10. 00:03:52

@Morli Holect: Ne haragudj, hogy megkérdem: te ilyenkor amúgy kivel folytatsz párbeszédet?

TippMikszáth Kálmán 2013.04.10. 00:24:21

@Püspök utcai gombaszedő: Most éppen veled, de nem azért írtam, hogy párbeszédet kezdeményezzek, csak a cikkben láttam feltűnni a "provokál" szót.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.04.10. 00:41:17

@Morli Holect: És az megvan, hogy amit itt leírsz, azt mások is látják?

Komolyan, mi a bajod azzal, ami ott le van írva? (Meg úgy általában is.)

TippMikszáth Kálmán 2013.04.10. 00:53:07

@Püspök utcai gombaszedő: A cikk írója szerint az MLSZ a hülye, szerintem meg ő. Ő is leírta a véleményét meg én is, és neked mi a problémád?

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.04.10. 00:59:08

@Morli Holect: Az, hogy egy hisztis picsa vagy. Meg az, hogy az MLSZ tényleg hülye, és ez szépen le is lett vezetve ezen az oldalon indokolva jópárszor.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.04.10. 01:12:29

@Morli Holect: Az nem hiszti, ha szépen leírjuk, hogy amit az MLSZ tesz, miért komplett hülyeség, és miért ellentétes az általuk papíron kitűzött céllal.

Amit te csinálsz, hogy el se olvasod, miről szól az írás, el se tudod képzelni, hogy a szerző nem önös érdekből írja, amit ír, csak beböffentesz valami sértőnek szánt baromságot, na az hiszti.

És mostanában kizárólag ezt csinálod, pedig régen nem ilyen voltál. Ennyi.

fortune hai 2013.04.10. 21:24:33

@Püspök utcai gombaszedő: újabban szerelmes Sanyi bácsiba, ilyenkor persze, hogy érzékeny.

Emi2 2013.04.10. 22:39:15

Jó a videó! Grat hozzá!

those with loaded guns 2013.04.11. 09:05:01

@Morli Holect: Már megbocsáss, de te nem írtál le semmilyen véleményt, csak beszóltál egy jóízűt. A vélemény leírása az lett volna, hogy "szerintem az MLSZ helyesen döntött, mert...". Ezt nem sikerült összehoznod.
süti beállítások módosítása