Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

NB3 Bakony csoport - Takács Ryan Lee sporttárs tényleg elcsalta?

2013.04.18. 22:04 Rich.mond

Méltatlanul keveset foglalkoztunk eddig az egyik legizgalmasabb és legkiegyensúlyozottabb NB3-as csoporttal, nevezetesen a Bakony csoporttal.  Még a tavaszi rajt előtt ugyebár bemutattuk ezt a bajnokságot is és számba vettük, hogy ki-kit kapna egy esetleges osztályozó esetén –már amennyiben lenne lehetősége az osztályozóra. Az alapfelállás lényegében nem változott, tehát továbbra is a Füred vezet, nyomában az óváriakkal. Őket pedig kitartóan üldözi a Dorog-Andráshida-Újbuda-Körmend négyes. Tehát a helyezések nem változtak, de mégis teljesen más helyzet állt elő, mint a tavaszi rajt előtt. Ráadásul a mosoniak ismét szert tettek egy tengerentúli játékosra és újra győzött a sereghajtó Komáromi VSE! És ki az a Takács Ryan Lee játékvezető-sporttárs? Nem vagyunk híján tehát az izgalomnak és a rejtélyeknek.

Megy ez magyarokkal is!

A tavaszi nyitóforduló például mindjárt felborított minden papírformát (a lényegről lentebb írunk). A Balatonfüred úgy utazott Mosonmagyaróvárra, hogy győzelme esetén kvázi el is dönthette volna a feljutást, nyolc pontos előnyre szert téve. Ugyebár legutóbbi írásunk címe az volt, hogy „Kínaiakkal sem lehet megállítani a Füredet”, utalva a roppant egzotikus óvári keretre. Kínaiakkal tényleg nem, de a Hajós-Domanyik-Kovács hármassal simán. Ez a három fiatalember már az első félidőben berámolt egy hármast a listavezetőnek, újra nyílttá téve a feljutásért folyó versenyfutást. A Mosonmagyaróvár egyébként még nem kapott ki tavasszal. Simán behúzták a  kötelezőket a Pápa II, a Sárvár és a Komárom ellen, amit némileg árnyalt egy meglepő döntetlen Nagykanizsán.

Érdekesség, hogy ezt az NTE 1866 MÁV- Futura Mosonmagyaróvár mérkőzést egy bizonyos Takács Ryan Lee sporttárs vezette. A vendégek szerint nem adott meg egy gólt, pedig a labda túljutott a gólvonalon –bár ezért inkább az asszisztenset érheti a kritika. Őt egyébként már igen komoly inzultus érte egy U-19-es mérkőzésen -akkor is a Mosonmagyaróvárnak fújt, bár kőszegi törte el az orrát. Talán megorrolt a vendégcsapatra is?

A még mindig csak húsz éves játékvezető (Foto: Blikk)

Ez volt egyébként eddig az egyetlen idegenbeli fellépése az MTE-Futurama csapatának, mert van még egy elmaradt meccsük Csornán a „hófúvásos” 15. fordulóból. Azért is fájó nekik a kanizsai pontvesztés, mert ha ott győznek, már meg is előzhették volna a Balatonfüredet, amelynek szintén nem nagyon megy idegenben.

A fürediek attól a Körmendtől kaptak ki egy április 17-én, szerdán lejátszott bajnokin, amely meglehetősen hektikusan szerepel. A nyitófordulóban kikaptak otthon a Dorogtól, majd csupán ikszeltek Hévízen és Csornán is elvéreztek (4-2). De a listavezetőt mégis legyőzték.

Körmend- Mosonmagyaróvár

A szombaton 16 órai kezdettel megrendezendő Körmend-MTE éppen ezért különleges erőpróba lesz mind a két csapatnak. Tehát ha a Körmend veszít, akkor végleg leszakad az élmezőny mögött –így is nyolc pontra vannak a második MTE és öt pontra a harmadik Dorog mögött. De győznie kell a Mosonmagyaróvárnak is, mert a rivális Füred ahhoz a Répcelakhoz látogat, amely eddig nyolc hazai meccséből csak hármat nyert meg, abból is kettőt a Komárom és a Mór ellenében. Tehát egy pontvesztéssel valószínűleg újra lépéshátrányba kerülnének a balaton-partiakkal szemben. A körmendi Niksz Tamásra különösen érdemes figyelniük, mivel 14 góljával ő vezeti a góllövőlistát –a Balatonfüred ellen is betalált.

Azért a gólzsák és a hazai pálya ellenére is a körmendiek vannak nehezebb helyzetben, hiszen az MTE azért öt meccséből négyet megnyert eddig, és keretük is lényegesen erősebb a hazaiakénál. Télen ugye érkezett két gyirmóti, Nagy László és Horváth Rudolf és a távozó kanadai pótlására egy amerikai. Utóbbi - Branden Stelmak- életútját játszva nyomon követhetjük, ugyanis saját honlapja van aktuális hírekkel és galériával.  Bár nem sokáig játszott a Bundesliga 2-ben, rúgott már gólt és adott gólpasszt is mind bajnokin, mind MK-meccsen, tehát nem jártak vele rosszul a lajta-partiak. A galériájából mindenesetre kiderül, hogy szeret fényképezni ételeket és műemlékeket. Sőt, a mosonmagyaróváriaknál rajta kívül is van egy gólérzékeny támadó, Schmatovich Gábor személyében –ő 12 találatig jutott eddig.

Nemcsak izgalmas, hanem jó hangulatú találkozóra is van kilátás, mivel a korábban hiányolt körmendi szurkolók közül újabban páran ki-ki látogatnak azokra a hazai mérkőzésekre, ahol várható vendégtábor. Márpedig Mosonmagyaróvárról egészen biztosan érkeznek vendégszurkolók. A Dorog ellen már az alapvetően kosárlabdáért bolonduló körmendiek is megjelentek, hogy hangjukat hallassák. Többek között a dorogiak rózsaszín füstbombáját is szóvá tették –arra utalva, hogy ez nem túl férfias látvány. Arról már megoszlanak a vélemények, hogy a meccs utánra megbeszélt táborok közötti találkozó miért maradt el, de azért öröm látni, hogy zajlik az élet a harmadik vonalban is. A dorogiak beszámolója itt található, a körmendieké itt.

Ez nem focimeccsen készült, ellenben körmendiekről

Dübörög a dorogi gépezet

Ha már Dorog: tavasszal kimondottan jól szerepelnek a vörös-feketék, hiszen ugyanúgy négy győzelem és egy döntetlen áll a nevük mellett, mint az MTE 1904 csapatának. Sőt, ebből két győztes rangadó, a Körmend és az Andráshida ellen.

Pápán pedig irreális időjárási viszonyok között, havas pályán csikarták ki a győzelmet. Nekik az Újbuda TC elleni hazai rangadójuk maradt el. Ha szombaton legyőzik a mezőny második felében szerénykedő Hévízt, valamint behúzzák az Újbuda elleni rangadót, akkor nem csupán a harmadik helyüket szilárdítják meg, hanem életben tarthatják bajnoki címről szövögetett álmaikat is. Főleg, hogy a jövő héten Balatonfüredre látogatnak –arra a meccsre feltehetőleg a mosoniak is figyelni fognak. De meglesz nekik a saját bajuk, mert akkor éppen az Újbudát fogadják.

De nem csak a móváriak, hanem a korábban Cukiságok Tárházaként is aposztrofált andráshidaiak fél szeme is a többi csapat egymás elleni eredményein lesz –tényleg aranyos az a stadion. A körbeverésekből akár a zalaiak is jól jöhetnek ki –hat pont nem ledolgozhatatlan hátrány. Bár nem mernék rá megesküdni, hogy tényleg a bajnoki címet és ezzel együtt a másodosztályt veszi célba a zalai kiscsapat, de annak ellenére sem állnak rosszul, hogy két idegenbeli rangadót is letudtak már. Igaz, mind a kettőt el is veszítették. A Dorog mellett az Újbuda is legyőzte őket. A fürediekre egyébként sűrű hetek várnak, mert miután fogadták a Dorogot, Andráshidára látogatnak.

Esélylatolgató

Bő két hét (három forduló) múlva tehát megeshet, hogy 1. Letisztul a bajnokság 2. Még jobban összerázódik a mezőny 3. Egyes csapatok leszakadnak, de máshol egymás nyakán lesznek a csapatok. Ezt a jóslatot még Zombori Sándor sem fogalmazhatta volna meg szebben. De ténynek még tény, hogy a most következő három forduló sorsdöntő lehet, mert utána már csak négy forduló lesz hátra a bajnokságból.

Elviekben még a tavalyi bronzérmes Csorna szólhat bele a bennmaradásért vívott harcba, de a hatodik hely is ötpontnyira van és az élmezőnnyel még nem is játszottak.

Még nem esett szó az Újbuda TC-ről, amely valószínűleg a legérdektelenebb NB3-as csapat. Őszintén szólva nem szívesen nyilatkozok olyan együttesről, amelynek ritkán kúszik 15 fölé a nézőszáma. Tényleg furcsa, mert ez nem jellemző az NB3-as fővárosi együttesekre -elég  csak Csepelre, vagy az ESMTK-ra gondolni.

A komáromi hősök

És akkor egy pár szó az alsóházról. A bochumi ügyészségen, az UEFA monitoring-rendszerén és a vietnami fogadóirodákban valószínűleg egyszerre szólaltak meg a szirénák a tavaszi nyitófordulón. Az hagyján, hogy a Balatonfüred simán kikapott az MTE otthonában, de ezzel egy időben győzött a Komárom! Klapka kései utódai a hetedik fordulóban szerezték meg első pontjaikat, amikor 1-0-ra legyőzték a Sárvárt. A következő diadalra éppen hét fordulót kellett várniuk. Egyébként 18 forduló után összesen nyolc gólt lőttek. Ehhez képest a hét szerzett pont maga a csoda. Bár ehhez a pontszámhoz hat rúgott gól is elég volt, a maradék két találatot már vaktában pufogtatták el. A nyitányon rajtuk kívül a Mór is győzött –idegenben! Bár a 14 szerzett pontjuk és a 17 lőtt góljuk valóságos szamba a komáromi teljesítményhez képest.

A Hévíz nem bírt a komáromi védelemmel

Tabella

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr815233932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása