Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Álnaív Kispolgár a zéró toleranciáról

2013.07.11. 21:48 Álnaív Kispolgár

Ez igen, le a kalappal!

Ugye hogy megmondtam, hogy a zártkapus meccs meghozza a várva várt pozitív változást? Pontosan úgy történt, ahogy megjósoltam, hiába tűnt drasztikusnak a büntetés, most már a klubok is partnerek a rasszizmus elleni ádáz küzdelemben.

Köztük is élen jár a Rába ETO példamutató szigora, akciótervük nyilvánvalóvá teszi, hogy csírájában akarják elfojtani ezt a kártékony szokást. Lássuk is pontról pontra, hogyan és tanuljunk!

Kezdeményeztük, hogy mérkőzés kiemelt biztonsági fokozatúvá minősítésék a rendőrségnél. 

Okos ötlet. A rendőrség mindig a legjobb módszere a botrány elkerülésének. Fegyelmezettek és jól képzettek, tudják, hogy kell gyorsan és hatékonyan elbánni pár bajkeverővel.

Szurkolói ankétot szerveztünk, hogy tájékoztassuk drukkereinket, de ezen túlmenően szurkolói csoportjaink vezetőivel személyesen is egyeztetünk a játékszabályokról. Célunk, hogy a nem győri ismerten rasszista szurkolókat, és szurkolói csoportokat már a jegyvásárlás folyamatában kiszűrjük. Fontos, hogy a mérkőzésre kilátogató szurkolók ismerjék törekvéseinket, ezért országos, regionális és helyi napilapokban, rádiókban, televíziókban és online felületeken egyaránt felhívjuk a figyelmet a Fair Play fontosságára - és az ezzel ellentétes magatartás következményeire. 

Erre azért van szükség, mert a szurkolók nem igazán értették még meg, hogy milyen fontos is valójában a ferpléj. Pedig ez az egész játék sava-borsa. Bízom benne, hogy most végre megértik. Az meg külön jó, hogy az idegen szurkolókat ki akarják szűrni. Köztünk legyen szólva, aki idegen, az nekem mindig egy picit gyanús. Ki tudja, mit követhetett el, hátha rasszista is.

Így például a hazai szektorba csak magyar nemzeti színű és zöld-fehér ETO zászlóval lehet bejönni, míg a vendégszektorba izraeli és Maccabi klubzászlókkal. Semmilyen más típusú zászló - pl. Nagy-Magyarországot ábrázoló, vagy Árpád-sávos zászló, vagy felirattal ellátott zászló behozatala tilos erre a mérkőzésre.

Így kell ezt, semmi cicó. Én mondjuk a ruházatot is átvizsgálnám, hátha valaki a pólója belsejére horogkeresztet hímeztetett az anyukájával. Az ember nem lehet elég óvatos, de én bízom a beléptetők legendás alaposságában.

Ez az említett extra létszámú biztonsági személyzet piros színű megkülönböztető szerelésben, „SAY NO TO RACISM” feliratú felsőruházatban végzi tevékenységét, csoportonként egy-egy kézi kamerával rögzítve a nemkívánatos eseményeket, a könnyebb rendőri beazonosítás végett.

Bevallom, szerintem az akciótervben ez az igazi titkos csodafegyver. Remélem, megjelenésben is kellően impozánsak lesznek ezek a biztonságiak, kopaszra borotvált fejjel és marcona tekintettel. Megintcsak köztünk legyen szólva, de  egy alacsony, sötétebb bőrű aktivista aligha tudná ugyanazt a tekintélyt parancsolni megjelenésével. Szóval jobb a békesség.

Lesz még ezen kívül hangosbemondóban bemondott ferpléj is meg fájin értekezletek, ami roppant fontos, mert különben valamelyik rendező még eltévesztené, hogy mi az ő feladata és véletlenül bátorítaná kezdené a rasszista elemeket.

És az senkinek se lenne jó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr825400936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása