Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Ne szidd a bírót, behallatszik a tévébe!

2013.11.07. 08:24 Fradista Utazó

Ritkán játszanak Vácott üres lelátók előtt kézilabdameccset. Zsúfolásig megtelt a sportcsarnok a Győr elleni mérkőzésre is - sajnos a sportcsarnok kicsi, így a teljes telt ház is, amikor a csillárról is nézők lógnak, alig 800 nézőt jelent (a témáról még majd elmélkedünk egy későbbi írásban).

vac.jpgA kép illusztráció, egy másik meccsen készült. (Fotó: Dream Team Ultras)

A zárt térben viszont kevés ember hangja is felerősödik. És a televíziós közvetítésben is jól hallható lesz, amint a váci kemény mag úgy érzi, hogy az ellenféltől ki kellett volna állítani egy játékost, ám ez ténylegesen nem történt meg: "Hol a két perc?" (értsd: hol marad a kétperces kiállítás?) skandálják a drukkerek, a tévénézők által is tisztán érthetően.

Ebben idáig semmi különös vagy szokatlan nincs. Abban már annál inkább, hogy a szünetben megjelenik a helyi rendezők vezetője, és felszólítja a szurkolókat, ne kiabálják, hogy "hol a két perc?", mert behallatszik a tévébe, és így a tévénézők azt hihetik, hogy a játékvezetők rosszul ítéltek - ez a játékvezetők kérése. Azt persze nem tudhatjuk, hogy a biztonságiak főnőkét tényleg Horváth Péter és Marton Balázs játékvezetők küldték-e a szurkolókhoz, vagy valaki más (esetleg ő maga) volt túlbuzgó. Viszont a legkevésbé sem megszokott, és, reméljük, ezután sem lesz az, hogy az amúgy nem trágár, nem durva, hanem alapvetően kulturált nézőtéri kritikát is el akarják hallgattatni, a tévéközvetítésre, és a játékvezetők jó hírnevének védelmére hivatkozva.

A szurkolók viselkedését a kézilabdapályákon is egyre szigorúbban szabályozzák, a játékvezetők kritizálása azonban még mindig nem tilos. Tévés meccsen sem.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr445617873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása