Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Beintsem, vagy ne intsem, ezen tűnődtem

2013.12.28. 11:01 Fradista Utazó

Az alábbi videón látható eseménysorozat a 2013. december 26-i Manchester City - Liverpool bajnoki mérkőzésen esett meg:

Amint a videón is látszik, a 19. percben járunk, 0-0 az állás. Suarez mesterien indította Sterlinget, az asszisztensnek azonban erről más volt a véleménye, és beintette a lest, holott Sterling kb. másfél méterrel a védő előtt volt a labda elrúgásakor. Persze nem tudhatjuk biztosan, hogy esetleg a hazaiak kapusa, Joe Hart nem védte volna-e ki a lövést, ha a játékvezető nem állítja meg az akciót, de nagy valószínűséggel gól született volna.

Ki fog emlékezni erre az esetre? Pár Pool-drukker még egy hétig, mindenki más már el is felejtette.

Egy másik eset, ellenpéldaként. Borussia Dortmund - Málaga, BL-mérkőzés, 2013. április 9.

Amikor Lewandowski beadja a labdát, 4 dortmundi játékos van lesen, később Santana, mielőtt megkapja a labdát, lesen van, majd közvetlen a gól előtt ismét. A játékvezető egyik esetben sem avatkozott közbe, a gólt megadta, ezzel továbbjutott a Dortmund (a gól a 90 + 3. percben esett).

(A videókat nem mi készítettük, a Youtube-on találtuk őket)

dortmund_malaga_les.jpgMindenki lesen van

Aki látta, mindenki emlékszik rá, fél év távlatából is - igaz, talán azért is marad meg jobban, mert akkoriban a BL-ben sorozatban adtak meg lesgólokat.

Bár minden létező labdarúgó-szervezet, a támadófutball támogatásának címén azt szorgalmazza, hogy a bizonytalan eseteket engedjék tovább, mégis úgy tűnik, ha az asszisztens csak egy nagyon kicsit is bizonytalan, jobban teszi, ha emeli a zászlaját. Sokkal több esélye van így arra, hogy ne kövessen el a végeredményt befolyásoló hibát (hisz senki nem állíthatja biztosan, hogy Sterling például belőtte volna a helyzetét), és szinte biztos lehet abban, hogy az esetleges hibájával már egy-két nap múltán sem fog foglalkozni senki.

Címkék: les játékvezetés


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr175710368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása