Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Kezdődik a férfi kézilabda EB

2014.01.11. 17:16 Fradista Utazó

Alig ért véget a női világbajnokság, ismét világversenyen szurkolhatunk a magyar válogatottnak - ezúttal a férfiaknak. A helyszín Dánia, a mi csoportunk Aalborgban lesz. Csapatunk esélyei több okból sem olyan jók, mint a lányoké voltak egy hónappal ezelőtt.

Ferfi-kezilabda-valogatott.jpgA válogatott (Fotó: Sport24.hu)

Először is a férfi mezőny még mindig erősebb, kiegyenlítettebb, mint a női. Fontos az is, hogy egy EB-n nincsenek olyan töltelék-csapatok, akik ellen csak a gólkülönbség lehet kérdéses. Emlékeztetőül: a decemberi női VB-n a csoportmeccsekről minden európai csapat továbbjutott, mind a 8 kieső a többi kontinensről érkezett. Az Európa-bajnokságon, értelemszerűen, nincsenek Európán kívüli csapatok.

Ráadásul elég nehéz csoportba is kerültünk. Itt van Spanyolország, az aktuális világbajnok. Itt van Norvégia, akik alapvetően nem jobbak nálunk, de északon inkább ők az esélyesek. És itt van az a csapat, akik ellen az utóbbi évek talán legemlékezetesebb mérkőzését vívtuk, a londoni negyeddöntőben: Izland. Csupa kemény ellenfél. Bizony, akár még az is benne van a pakliban, hogy nem jutunk tovább a csoportból, pedig csak a legutolsó esik ki.

A lebonyolítási rendszer ugyanis a következő: a 16 csapatot 4 csoportba sorolták. A csoportokban mindenki játszik mindenki ellen. 3 csapat továbbjut, csak 1 esik ki. A továbbjutó 12 csapat két, 6-6 csapatos csoportba kerül, méghozzá úgy, hogy a mi csoportunk továbbjutói a Dánia, Csehország, Macedónia, Ausztria négyes továbbjutóival kerülnek össze. Itt is játszik mindenki mindenki ellen, de a már lejátszott meccseket nem játsszák le újra, hanem a csoportból a továbbjutók elleni eredményeket a csapatok továbbviszik. A középdöntős csoportok 1-2. helyezettjei keresztben játsszák az elődöntőket.

Azaz, ha valaki 3. helyen tovább is jut, de nulla pontot visz tovább, az elődöntőt már nem érheti el. Ahhoz tehát, hogy valami komolyabb helyezést érhessünk el, a csoportban legalább két mérkőzést meg kellene nyerni. Nem könnyű feladat.

Nem könnyű, mert a keret gyengébb, mint amit megszokhattunk az elmúlt években. Rögtön hiányzik a csapat legmeghatározóbb játékosa, Nagy László. Az átlövő térdproblémákkal küszködik. Nagy 1981-ben született, nemsokára 33 éves lesz. Egy női játékos ennyi idős korára a legtöbbször vissza is vonul már, a férfiaknál még lehet akár három jó éve, de ez már az a kor, amikor a sérülések inkább jönnek, mint mennek.

Rajta kívül több, harminc feletti játékos is kikerült a csapatból ilyen-olyan okból. Helyettük a fiatalabbak jöhetnének, de ők meg egyszerűen nem olyan jók, mint a most 28-30 éves, meg annál idősebb korosztályok voltak. A fiúknál mostanra "érik be" sok év nagyon gyenge utánpótlásnevelő munkája. Bár így is volt, aki erőteljesebb fiatalítást sürgetett, őket Mocsai Lajos határozottan visszautasította: virágnyelven körbeírva elmondta, hogy a csapat prémiuma, és az ő saját prémiuma is a legjobb 8 közé jutáshoz van kötve, így ezt a célkitűzést a csapatnak, ha csak egy mód van rá, el kell érnie. Ebbe pedig az, hogy jó, de már kiöregedőfélben lévő játékosok helyett fiatalabbakat tegyünk be, nem fér bele. 

Igaz, Mocsai azt is elmondta, hogy a csoportból való továbbjutásra sincs sok esélyünk. Így, ha mégis sikerül, az már nagy sikernek tűnhet.

A magyar csapat mérkőzéseit az m1 csatorna közvetíti, a riporter Knézy Jenő lesz. Az első mérkőzést Spanyolország ellen játsszuk, január 12. vasárnap, 18:15 kezdettel.

Ajánljuk szíves figyelmükbe blogunk két állandó szerzőjének regényét. Lepje meg szórakoztató magyar könyvekkel szeretteit, barátait Újévre, születésnapra, vagy névnapra! Városok,stadionok kocsmák. Igazi magyar futballregény, a magyar labdarúgás egy igen sötét évtizedéről - számtalan olyan örömről, bánatról, amit csak egy magyar szurkoló ismerhet és élhet át. A linkre kattintva minden további információ megtalálható a könyvről (ajánló, részlet, hol kapható?). Ezen felül ajánljuk blogunk másik állandó szerzőjének e-könyvét is, melynek címe, a Nagy titok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr235753016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása