Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

A nap képei

2014.03.04. 01:08 Fradista Utazó

A Rajna-vidéken, annak is legnagyobb városában, Kölnben, hagyományosan a hamvazószerda előtti hétfő a karnevál napja. Ezt a napot úgy nevezik, hogy "Rosenmontag", ami szó szerint "rózsák hétfője" jelentésű, de történészek szerint egy helyi tájszólásból ered, és eredetileg azt jelentette, hogy "vidám hétfő". Ez a nap 2014-ben március 3-ra esett.

A kölni nagy karneválra minden évben körülbelül egymillió ember látogat ki. Az idei felvonulásban 12 ezer ember vett részt. A felvonulásban részt vevő kocsik közt akad, amelyik aktuálpolitikai témát választott, sporthasonlattal (érthető módon, hisz a felek egyike korábban ismert profi sportoló volt):

Vitalij Klicskót és Vlagyimir Putyint ábrázoló kocsi

Több kocsin is visszatükröződött a tavaly kitört megfigyelési botrány: Németországban óriási vihart vert, amikor kiderült, hogy az amerikai titkosszolgálat, az NSA, megfigyeli német állampolgárok e-mailjeit, közösségi oldalakon végzett tevékenységét.

Mások inkább labdarúgással foglalkoztak: a jelenleg a második ligában vitézkedő városi csapat, az 1. FC Köln első osztályba való visszajutását mintázták meg. A klub jelképe a kecskebak (amely a kölni dóm tornyaira támaszkodik). Maga a címer is egy karneválról származik, nevezetesen az 1950-esről.

És volt olyan kocsi is, amelyik a két témát ötvözte:

(Minden kép a szerző felvétele)

Címkék: német karnevál Köln


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr255842277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása