Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Nincs harag, Öcsi!

2014.03.11. 21:35 Hatterasz_kapitány

Én nem haragszom a felcsútiakra. Ugyan miért is kellene haragudnom e hangulatos falu bármelyik lakójára? Hiszen sosem ártottak nekem. Nem ők tehetnek arról, hogy egy egész ország egy emberként fordul ellenük, és néz erre az amúgy bájos kis községre leplezetlen undorral.

 Nem haragszom a felcsúti akadémisták csapatára sem. Ugyan miért haragudnék? Könnyű plusz hat pontot jelentenek kedvenc csapatom, az ország egyetlen, Puskás Ferenchez köthető klubcsapata számára. Sokan elítélik, hogy utánpótlásnevelő intézményük, majd első osztályú csapatuk is a Száguldó Őrnagy nevét vette fel, de lássuk be, ugyan kiét vehették volna fel? Arról sem tehetnek, hogy a nagyszerű név viseléséhez nincs meg sem a kellő intelligenciájuk, sem a megfelelő stílusuk. Akiknek ezt a fajta protokollt vezérelni kéne, azok Felcsúton – hogy is fogalmazzak – másban kell, hogy tehetségesek legyenek. És abban a másban azok is, elég megnézni hogy épül-szépül az Akadémia és a környéke, hogy fejlődik az infrastuktúra, és özönlenek a milliárdok a megtérülés legapróbb reménye nélkül.

felcsut-regi-allomas.jpgMost tán modernebb, de régen hangulatosabb volt. Fotó: Fatusz Csaba/vasutallomasok.hu

 Ne csodálkozzunk hát, ha összezavarodnak egy olyan drapéria láttán, amelyen a Puskás név díszeleg.  Ezt ők provokációnak, sőt politikai provokációnak  érezték. Ne, kérlek, ne nevessétek ki őket, hiszen akiknek minden értékük pillanatnyi politikai helyzetből fakad, azok nyilvánvalóan folyamatosan a politikától rettegnek, és mindenben ilyen jellegű fenyegetést látnak. Kedves kispesti szurkolók, ne haragudjatok ezekre a szerencsétlen emberekre, Ti évtizedek óta tisztelitek meg Puskás nevével a különböző stadionokat, és még hosszú évtizedekig fogjátok ezt tenni. Nekik az évtized, mint mérték, riasztó, ők egy évtizeddel ezelőtt még nem léteztek, és egy évtized múlva már nem fognak létezni. Bocsássátok meg nekik, hogy megrémültek! Ugyanígy érthetetlen volt számukra az akadémia kerítésére kifeszített Puskás, Kispest, Hungary molinó is, és a “saját” nevük látványa is ördögtől való összeesküvéssé változott a szemükben.

Legyetek elnézőek a szomorú kis közleményükkel is, hiszen csak az derül ki belőle, hogy nem rosszindulatúak ők, csak nem értik ezt az egészet, kényelmetlenül érzik magukat a számukra idegen helyzetben. Fogalmuk sincs, hogy a kevéssé megértő emberek szemében miért tűnik nevetségesnek és szánalmasnak a kapálózás, amivel ragaszkodnak valamihez, ami sosem volt, és sosem lesz kizárólag az övék.

politikai-provokacio.jpgEgyértelmű politikai provokáció, reméljük, Önök is látják.

Nem haragszom a felcsúti akadémisták kis helyi újságjára sem. Ugyan miért tenném? Olyan lenne, mintha egy iskolai újságra haragudnék, amelyik az egyik gazdag apuka tekintélye és vagyona révén megszerezte volna a Times nevet, de ettől még az iskolai újságnak megfelelő szinten közölne publikációkat. (Ráadásul ne felejtsük el, hogy az újságnak valóban vannak a szakma közvetlen élvonalába tartozó újságírói – ők természetesen nem vesznek részt a kisstílű szélmalomharcban, amit a döntési pozícióban lévő alkalmazottak sértett kisgyerekként vívnak a közvélemény ellen.)

Dícséretes az elszántságuk, ahogy az elvárásoknak próbálnak megfelelni, nem az ő hibájuk, hogy az ilyen típusú mentális hadviseléshez nincs meg sem a kellő intelligánciájuk, felkészültségük, sem a megfelelő stílusuk. Akiknek ezt a fajta kommunikációt vezérelni kéne, azok Felcsúton – hogy is fogalmazzak – másban kell, hogy tehetségesek legyenek.  És abban a másban azok is, hiszen láthatjuk, hogy az “anyaújság” elviseli, hogy a világon mindenhol máshol a szakmaiság elitjéhez kapcsolódó nevüket ebben a kis falvacskában a Rátóti Hírmondó színvonalára redukálják.

Újságíró viszont nem mindenki lehet, az olvasottságot, és íráskészséget sajnos nem pótolja a lelkesedés. Leginkább sajnálkozást keltőnek mondható a próbálkozásuk az általuk szellemesnek gondolt kis poszt erőltetésével, amit névtelen olvasói levélnek igyekeztek álcázni. A legszomorúbb, hogy fel sem fogják, hogy a pici humor csak azért lehet jelen a kis fércműben, mert  az ő csapatukra sokkal inkább igaz, mint az Uraltól nyugatra bármelyik másikra, és azért lehet néhány, cinizmusra kevésbé érzékeny embernél meglepő a csattanó, mert a leírásból mindenki a felcsúti kiscsapatra gondol. Szegények nem is értik, mekkora öngólt rúgtak, miközben egymásra kacsintva somolyognak a szerkesztőségben. És nem, nem értik a másik öngólt sem, a Fekete Lászlóra emlékező egy perces néma szünetbe bekiabáló felcsúti szurkoló videójában. Igyekeznek jó bulvár módjára szurkolótáborról, szurkolókról beszélni, közben nem is sejtik, hogy egy egész ország csóválja sajnálkozva fejét a kegyeletsértő kicsinyesség ezen elkeserítő emlékműve előtt. Hallani még olyan disszonáns hangokat is, amik alacsony szintű manipulációval vádolják a kis mozgókép készítőit, de én határozottan elutasítom ezt a csúnya inszinuációt: a történelemhamisítás nem lehet a felcsúti futballmozgalomhoz köthető semmilyen szinten. 

Szóval szó sincs haragról, legfeljebb szánalomról. Van az úgy, hogy az ember, ha hirtelen sok aszfaltot pillant meg maga körül, elszédül a látványtól.

Ajánljuk szíves figyelmükbe blogunk két állandó szerzőjének regényét. Lepje meg szórakoztató magyar könyvekkel szeretteit, barátait Újévre, születésnapra, vagy névnapra! Városok,stadionok kocsmák. Igazi magyar futballregény, a magyar labdarúgás egy igen sötét évtizedéről - számtalan olyan örömről, bánatról, amit csak egy magyar szurkoló ismerhet és élhet át. Facebookon isA linkre kattintva minden további információ megtalálható a könyvről (ajánló, részlet, hol kapható? - pl a Honvéd Ajándékboltban). Ezen felül ajánljuk blogunk másik állandó szerzőjének e-könyvét is, melynek címe, a Nagy titok.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr195855207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2014.03.12. 14:45:15

Ja, bizos a mészároslőrincet se ők választották meg polgármesternek. Mellesleg a szégyent az orbán és a pereputtya hozza rájuk, ahogy az országra is ha külföldön parasztkodik. Ez van, ezt köll szeretni...

czjanos 2014.03.12. 15:01:13

@kovi1970: "nem köll szeretni", április hatodikán el kell őket paterolni. Rajtad is múlik!

rapitzsuakoloh 2014.03.12. 15:17:17

előre éhes proletariátus
akadályozzuk meg a 3/4-et
csak 2/3-ot orbánnak

pedróka 2014.03.12. 15:17:37

Undorító libsi írás. Április 6-án kaptok erre méltó választ!

miller draft 2014.03.12. 15:24:48

Pedoka, szerinted ez az undorító, nem az ami Felcsúton megy?Távol áll tőlem a liberalizmus, de ezt az egész szart még én is szánalmasnak tartom.

béla a görög (törölt) 2014.03.12. 15:25:44

Na most az úgy van, hogy falun (még kisvárosban is) minden büdös szart a szájukra vesznek a népek amihez egyébként az ég egy adta világon semmi közük - de ugye nekik erkölcsi magasságaik vannak... aha...
Itt van ez a szép darab paraszt köztük aki 3000 md-ot lop és közpénzből odab...sz egy stadiont, repülőteret, vasútat, ezt az a kertje végébe... aha.
Ezt úgy nem veszi észre a felcsúti paraszt... meg a polgármesterét...

maribor_ 2014.03.12. 15:38:47

@pedróka: Próbálom plasztikusan megfogalmazni mondandómat. Szopjál lovat.

Wagem 2014.03.12. 15:43:35

HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!HAJRÁ MAGYAROK..!!

betütészta 2014.03.12. 15:45:26

Ilyen a magyar drukker!
Bekiabál a megemlékezésbe, kifütyüli az
ellenfél himnuszát, vagy éppen hátatfordít
a himnusz alatt.
Épüljön hát mégtöbb stadion, legyenek még többen!
Hajrá Orbán Viktor Janukovics!

ZSírfeka 2014.03.12. 15:45:47

"Minden ember akkora, amekkora dolog felbosszantja." W. Churchill
Kezdve a Ferihegyi reptér neve mellett kiálló bizottságtól eddig az írásig: úgy néz ki, ez pártokra, egyesületekre is igaz. A frusztráltság rossz tanácsadó.

miller draft 2014.03.12. 16:57:37

@ZSírfeka: Te igazi hülye vagy, ez nem pártpolitika, hanem foci.Te sem gondolhatod komolyan, hogy itt mindannyian szegfűvel a kezünkben alszunk.Talán ha szeretett főnöködnek nem a foci és Felcsút lenne a hobbija, hanem például szigetet venne Horvátországban, vagy sportautókat gyűjtene, hidd el, pont leszarnánk magasról.De sajnos ő focizik.

Buday András · http://polgarda.blog.hu 2014.03.12. 16:58:54

"egy egész ország egy emberként fordul ellenük" - jaja, a magad nevében kellene beszélni, fiatal barátom. Április 6 éjszakáján meglátjuk, mit jelent az "egy emberként".

Voltak focicsapatok Spartacus, Dózsa nevével is. Ez van, nem kell rinyálni.

pástétom 2014.03.12. 17:11:51

Puskás akadémia kisajátítja Öcsi bácsi nevét?

Megszoktuk már. Fideszék már úgyis kisajátítottak maguknak minden szép és jót: földet, trafikot, nemzetet, hazát, zászlót, kokárdát, polgári mentalitást - amely utóbbihoz amúgy közük sincs...

Így megy ez nálunk.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.03.12. 17:12:55

@Buday András: Rábasztál öreg. Itt nem kapsz 800 ft-ot seggnyalásért.

ZSírfeka 2014.03.12. 17:14:34

@miller draft:
Fuss neki még egyszer.
Szövegértelmezés.
Egyébként mutass ma valamit Mo-on, ami nem politika országunk vajdájának "áldásos" ténykedése miatt.

Dinkainka 2014.03.12. 17:22:48

Takonyból van az egész falu.
Csak a bús képű lovagot nem láttam még.

♔bаtyu♔ 2014.03.12. 17:37:10

Ahogy elnézem a közv. kutatásokat, az egész ország nagyon nem a Felcsútiak ellen fordult.

Persze ilyen címmel kiteszi az Index.

Inquisitor 2014.03.12. 17:48:45

Kedves nagyon-nagyon okos komenista bérdroidok! Oszt mit fogtok megszavazni április 6-án? Hogy Puskás Felcsúton született? Vagy gondolkodás nincs, enyém lesz a kincs alapon, ami Viktorhoz bármiben is köthető, az csak jó lehet, aki már kicsit is gondolkodik, az gonosz kapitalista ártány? Fényes szelek fújnak megint?

Kámasuka 2014.03.12. 17:51:49

'Nem ők tehetnek arról, hogy egy egész ország egy emberként fordul ellenük, és néz erre az amúgy bájos kis községre leplezetlen undorral.'

Ezt a magvas következtetést nyilván a készülő fidesz 3/4-ből vontad le.

yatumux 2014.03.12. 17:56:26

Nem az egész ország. Max az egy hatoda no name öcskös ! :)

Inquisitor 2014.03.12. 18:03:34

Az agymosott komcsicsapatnak elárulom - nagy megrázkódtatás lesz - hogy bizony a Fidesz szavazók között is vannak olyanok, akik képesek gondolkodni. Teszem azt például, a Honvéd szurkolóinak túlnyomó része is jobboldali, ergo a gondolkodó emberek PAFC-utálatának semmi köze ahhoz, hogy a balos vagy a jobbos tolvaj banda fog nyerni a választásokon. Neketek ez mondjuk magas, mert nektek ki lett osztva a Párt által, hogy Felcsút jó, Felcsút klassz, bármi is van ott. Értelemnek nyoma nincs, csak békemenetes droidok és zombik üveges tekintetű kétharmadozása böffen fel az agymosott, üres bábokból.

♔bаtyu♔ 2014.03.12. 18:05:56

Én úgy látom, leplezetlen undorral a liberálisok felé fordul az ország.

♔bаtyu♔ 2014.03.12. 18:07:05

@Inquisitor: Te vagy agymosott, mert nem Felcsútot utálják, hanem nyilván Orbánt.

Inquisitor 2014.03.12. 18:15:40

@♔bаtyu♔: Ennyi? Villog az Orbán felirat? Ki a tököm foglalkozott itt Orbánnal? Az egész történés egy Szöllősi nevű seggnyaló káderről és pajtijairól szól, meg a balfaszkodásairól. Persze a magadfajta kommunistáknak mindegy, lényeg, hogy a Pártvezér seggnyalója rossz ember nem lehet. Kedves kommunista barátaim, próbáljatok már meg gondolkodni néha, még ha a szövegértelmezési készségeitek elképesztő szinten is vannak. Próbáljátok meg elképzelni, hogy a világban nem minden a Pártról szól. Itt például egy kispesti legenda pofátlan lenyúlásáról, és nevének cinikus lerablásáról van szó.

Tudom, kétharmaaaad...ööö...kétharmaaad...ööö

2014.03.12. 18:30:26

@♔bаtyu♔: tehát szerinted a Fidesz-szimpatizánsok egyszersmind Felcsút- és Szöllősi-szimpatizánsok is?

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.03.12. 19:06:22

@♔bаtyu♔: Nyilván? Oszt ezt meg miből sikerült ilyen okosan kikövetkeztetned?

Egyébként senki nem utálja Felcsútot sem. Bizonyára nagyon kedves falu, többségében derék, jóravaló emberekkel.

Nem ők tehetnek róla, hogy az ő nevükben milyen disznóságok történnek a falujukban székelő futballklubnál és a hozzá ezer szállal kötődő magazinnál.

Pont erről szól a poszt, ha tudnál és akarnál olvasni, magad is láthatnád.

J.László 2014.03.12. 19:38:38

Azért imádkozom, hogy az SZDSZ után most az MSZP is kiessen a parlamentből.

Rich.mond 2014.03.12. 19:51:18

Édes jó Istenem... mennyi beszűkült droid (mindkét politikai oldalon).

Rich.mond 2014.03.12. 19:52:11

@Inquisitor: Igen, nagyjából-körülbelül erről van szó. Szó sincs április 6-ról, ellenzéki pártokról, akárkiről.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.03.12. 20:22:41

Ismét eljött, hogy ha hírekhez akarsz jutni akkor a sorok közt kell olvasni. Az ország 3/4 e elélvez a rezsicsökkentéstől, és nem is lát ennél tovább. Az unokáinknak újjal fogjuk mutogatni a lepusztult Felcsúti stadiont, mint ennek a korszaknak a mementóját. Ugyanúgy mint a Stadlerét vagy a Csausescuét. Egy jogállamban felérne egy vádirattal a támogatók listája. Ugyan már miért érzik szükségét egy a szántóföldből gomba mód kinövő stadion támogatását.
Nem! Nem vagyok se komcsi, se libsi, de hánynom kell ha ezekre gondolok.

Buday András · http://polgarda.blog.hu 2014.03.12. 20:41:15

@én már a fény gyermeke vagyok: Lehet személyeskedni, vagdalkozni, de 800 Ft nélkül is marad a Fidesz stadionokkal, Felcsúttal, mindennel együtt.

unionista (törölt) 2014.03.12. 21:42:06

teljesen egyértelmű, hogy a kispestiek ki akarják sajátítani puskást. öcsi bácsi a közhiedelemmel ellentétben felcsúthoz kötődött. egyszer majdnem megálltak arrafelé. és különben is ő tanította cselezni gáspárt. nem tudom mit akadékoskodnak egyesek. egyértelmű a videoton/felcsút kötődés.

unionista (törölt) 2014.03.12. 21:45:02

@pástétom:
bakker, egyszer az aranycsapat majdnem megállt arrafelé. ez nem elég kötődés?

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.03.12. 21:51:59

@unionista: Bizony, lehet, hogy átmentek rajta, amikor a berni döntő után rejtegették őket.

Törvény (törölt) 2014.03.12. 22:13:00

@Buday András:

És ha marad mi lesz?
Ugyanez a phos, mint ami most van. Ja és ne komcsizzál le, mert az "emútnyócév" xar volt az azt követő négy meg phos! Azért sem ér komcsizni, mert a fidiótáknál több volt komcsi van, mint az összeomlásban együttesen. :D Sosem voltam, Honvéd szurkoló, de nekik van igazuk a Porfészekben Akadékoskodó Fütyik Clubjával szemben!

GonoszMostoha 2014.03.12. 22:44:51

Ennek a Nagy Vezérnek be kellene már látni, hogy ami nem ment gyerekkorában, az most sem megy.
Nyilván illúzióim vannak...és sajnos, csúnya vízióim is.

alte trottel 2014.03.14. 13:56:34

@Inquisitor:
Fényes(renyalt) seggből...
süti beállítások módosítása