Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Osztálynapló – Dobány Lajos

2014.08.04. 19:34 maribor_

1955. augusztus 4-én született Dobány Lajos, a Pécsi MSC, a Haladás és a Zalaegerszegi TE egykori csatára, magyar gólkirály.

osztalynaplo_dobany_lajos_alairas.jpg

Dobány szülővárosa labdarúgó csapatában, a Celldömölki VSE-ben ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival. 1975-ben Haladásba igazolt, itt mutatkozott be az élvonalban.

osztalynaplo_Dobany_Lajos_Haladas_1975.jpgDobány a Haladás 1975/76-os csapatképén az alsó sorban jobbról az első

A következő, 1976/77-es szezonban igazolt az akkor NB II-es Pécsi MSC együtteséhez. Góljaival aktívan hozzájárult, hogy csapata visszakerült az első osztályba.

osztalynaplo_dobany_lajos_pmsc_1976_77_nb_ii.jpgA PMSC NB II-es idényében Dobány Lajos (középen) és Dárdai Pál (jobbról) közösen rohamozza a Várpalota kapuját

Ezután az NB I-ben négy és fél szezont töltött el Pécsett, 61 bajnoki találkozón 31 gólt szerzett.

osztalynaplo_Dobany_Lajos_PMSC_1980.jpgDobány 1981-ben az újpesti Nagy Lászlóval harcban

Az 1981/82-es idényben 14 góllal a pécsi csapat házi gólkirálya lett. A következő idényben már ősszel 13 gólt szerzett. Ekkor idény közben visszaigazolt Szombathelyre, ahol tavasszal további tíz gólt szerzett, így 23 góllal a bajnokság gólkirálya lett.

osztalynaplo_Dobany_Lajos_Haladas_golkiraly.jpgDobány Lajos gólkirályként a Haladás mezében

A Haladásnál másfél idényt töltött, 42 bajnoki találkozón 31 gólt szerzett, tagja volt az 1983-ban Nehru Kupát nyerő csapatnak.

osztalynaplo_dobany_lajos_nehru_kupa_kupagyoztes_haladas.jpgMár a Rohonczi úton a trófeával. Dobány az ülő sor jobb szélén Király mellett

1984 nyarán újra visszaigazolt Pécsre, másfél szezont töltött el ott ezúttal, 50 bajnoki találkozón játszott, de - tőle szokatlan módon - csak 5 gólig jutott.

osztalynaplo_Dobany_Lajos_PMSC_1986.jpgDobány a PMSC ezüstérmes tablóképén

Az 1986/87-es szezonban idény közben a Zalaegerszegi TE-hez igazolt. A két csapat játékoscserében állapodott meg, a ZTE-ből helyére Nagy Imre ment Pécsre.

osztalynaplo_Dobany_Lajos_ZTE_csk_1987.jpgDobány Lajos 1987-ben már a Zalaegerszegi TE játékosaként

Zalaegerszegen másfél szezont játszott, másfél idény alatt 39 mérkőzésen szerepelt és 7 gólt szerzett, 1988 nyarán visszavonult az élvonalbeli labdarúgástól.

osztalynaplo_Dobany_Lajos_ZTE_1988.jpgDobány az egyik utolsó bajnoki mérkőzésén (szemben, középen)

Aktív pályafutásának befejezése után sportvezetőként dolgozott tovább a labdarúgásban. Többek között volt a Haladás újjáalapítója, mikor az akkori főszponzor elvitt minden jogot Pápára, hosszú éveken át a szombathelyiek ügyvezető igazgatója, illetve az MLSZ Vas megyei területi igazgatója, amely posztot a mai napig is betölti.

osztalynaplo_Dobany_Lajos_manapsag.jpgDobány Lajos 2013-ban

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr66573521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása