Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Csepeli 300: a Birodalom visszavág

2014.09.03. 12:49 Rich.mond

Az MLSZ keddi FEB ülését legalább olyan izgalommal várja az egyszeri szurkoló újabban, mint mondjuk egy MK-sorsolást. Vajon mennyi büntetést kap a csapat? A „szekennelt” fradisták is megrövidítik az FTC költségvetését? Mi miért kaptunk ekkora büntetést? Ők miért nem, amikor végig cigányoztak/f***szopóztak/stb. Ám most új elemmel bővült a büntetési lista: az első osztályú csapatok megsarcolása mellett az NB III-as Csepel és a REAC is kapott egy 300 és 100 ezer forintos csekket, az alábbi indokkal. Főleg előbbinél szaladt fel a szemöldököm az indoklást látva.

 „A FEB a Csepel–Diósd mérkőzéssel kapcsolatban a Csepelt szurkolóinak rasszista megnyilvánulása miatt (német birodalmi háborús zászló kihelyezése) 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.”

„A FEB a REAC–Orosháza mérkőzéssel kapcsolatban a REAC-ot rendezési hiányosság és szurkolóinak pirotechnikai eszköz használata miatt 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi”

Már azon is csodálkozom, hogy vajon mi lehet az a rendezői előírás a jó esetben pár száz néző előtt megrendezett NBIII-as meccsen, aminek a rákospalotaiak nem tudtak megfelelni, de éppen ezért még kíváncsibb lettem, hogy mi ér háromszor ennyit. Nem tartott sokáig az ominózus zászló megtalálása az interneten. Két balatoni idénymunka után tőlem tényleg távol állnak a germanofil gondolatok, de most nagyon úgy tűnik, hogy a diósgyőri Sturm und Drang drapi levétele után után újabb MLSZ „bakival” van dolgunk. Nevezhetjük túlbuzgó intézkedésnek, tájékozatlanságnak, vagy akárminek. De könyörgöm: ha valami német, attól az még nem feltétlenül rasszista.

Lehet persze kérdezni, hogy „mi keresnivalója van egy első világháborús német haditengerészeti lobogónak Csepelen?”, de ettől még a zászló nagyjából annyira rasszista, mint az angol bulldog vagy az orosz medve.

Az alábbi kép a Csepel-Diósd NBIII-as bajnoki labdarúgó mérkőzésen készült. Ott látható a felettébb drágának bizonyult lobogó is. Lássuk hát a történetét!

Csepel_300_szkenneljuk.JPGSzkenneljük egymást, Gyerekek!

Attól végképp óva intenék bárkit, hogy az első világháború szereplőit jókra és rosszakra ossza – magyar szempontból pedig bőven van okunk fújni a győztes oldalra. Visszatérve a zászlóra: a német haditengerészeti lobogó a második világháborúra egy egészen aprócskát megváltozott. Hogy nüansznyi különbségről van-e szó, azt az olvasókra bíznám:

Első világháború – a zászló egyébiránt 1921-ig létezett.

Csepel_300_I_VH.jpg

Második világháború:

Csepel_300_II_VH.jpgKedves MLSZ, kérjük, nekünk ne küldjenek csekket, inkább kártyával fizetnénk.

Banális a különbség, ugyebár.

Arról nem beszélve, hogy a Csepel FC nem egy Krőzus klub. Gyakorlatilag amatőr alapon működik, tavaly 4-5 millió forintból gazdálkodott, a 300 ezres büntetés éppen ezért igen súlyosan érinti a csepelieket.

A szigetországiak egyébként a tavalyi évhez hasonlóan igen jól kezdték a szezont. Három mérkőzésen hét pontot gyűjtöttek és jelenleg a harmadikok a Budaörs és az Újbuda mögött az NB III Nyugati csoportjában. Budapest egyébként is hasít a harmadosztályban, hiszen meglepetésre a Közép csoportban a tavaly kiesés elől menekülő REAC és ESMTK is 9-9 pontos, keleten a Honvéd MFA csupán a feljutásra aspiráló Kisvárdától kapott ki, legutóbb 5-1-re győztek Tiszaújvárosban.

Ajánljuk szíves figyelmükbe blogunk állandó szerzőjének regényét! Városok, stadionok, kocsmák. Magyar futballregény, labdarúgásunk legsötétebb évtizedéről. Kapható a Líra és Lant könyvesboltjaiban, a Fókusz könyváruházakban és az Auchanban. Látogasson el a könyv hivatalos Facebook oldalára is! 

Címkék: magyar mlsz nb3 fodbal


11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr846664941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miller draft 2014.09.03. 18:50:04

Meg is osztottam, grat Ricsi.

Tököm Állat 2014.09.03. 20:16:59

Majd a Vidok is kap,ha a Gyuri jobban beindul.
Ezek sík hülyék

maribor_ 2014.09.03. 21:26:27

@Tököm Állat: Láttam már millert kerítésen.

Rich.mond 2014.09.03. 22:01:09

@maribor_: Szerintem neki nem csak Kriegsmarine, hanem Luftwaffe zászlója is van a padláson.

maribor_ 2014.09.03. 23:03:08

@Rich.mond: Zászló???? Az egész Lufwaffe.

Hajni Tógyer (törölt) 2014.09.04. 10:33:48

A csepeli büntetèshez. A focicsapat tulaja nem kormánypárti kerületi kèpviselő. Folyamatos az ellehetetlenìtès, pedig a nagyon lelkes ès elismerèst èrdemlő focisták napi munka mellett edzenek, hogy meg
tudjanak èlni. Nem áll jòl a klub, állandò a politikai csatározás. Ennyi. A büntetès ès annak mèrtèke nem vèletlen lehet.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.09.04. 10:38:51

@Hajni Tógyer: Erre inkább nem is reagálunk, nem akarunk bíróságról bíróságra járni.

1982 2014.09.04. 22:15:25

Kedves bml$z, kezd unalmassá válni ez az álszent rendcsinálás az antirasszizmus, a zéró tolerancia és a hologramm™-emlékév(ezred) maszkja mögé bújva! Ennél csilliónyi fontosabb dolog létezik még a futballpályák környékén is, nemhogy a mindennapjaink során!
MEGTISZTULÁST!

zotyasa98 2014.09.07. 08:55:36

Az rendben van,hogy nem rasszista, de azért csak mozgatja az agyamat,hogy mégis milyen gondolatmenetre lehetne felfűzni a zászló kirakását. Igaz a cikk is rákérdez.És most ne gondoljatok arra, hogy Csányi bérkommentelője vagyok, vagy a tenyérszkenner lelkes támogatója.Egész egyszerűen kíváncsi volnék az indokra.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.09.07. 12:54:06

@zotyasa98: Az engem is érdekelne, talán a legegyszerűbb lenne őket megkérdezni.
süti beállítások módosítása