Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Kis pénz, kis foci! Közpénz...?

2015.01.04. 17:28 szilvapálinka

9790706.jpgA  Haladás FC honlapja szerint a nagycsapat és az U21-esek is a törökországi Starlight Convention Center & Thalasso Spa hotelben kezdik meg a felkészülést.

Gazdálkodj okosan!

2014. december 30.: Több település önkormányzatának anyagi helyzetén segít a kormány, összesen több mint tízmilliárd forinttal. 

Érthető, hiszen nyilván sok olyan önkormányzat van ahol utakat, iskolákat kell építeni, vagy munkahelyeket kell teremteni. Végignézve a listán azonban azt látjuk, hogy olyan helyek kaptak extra támogatást ahol még arra is van pénz, hogy a profi focira költsék. Félreértés ne essék: ha van pénz és érdeklődés akkor legyenek stadionok, dörmögve, de elfogadjuk, hogy a stadionfenntartásba is beszáll az önkormányzat. De levitézlett olasz sztárok zsoldját miért fizeti egy város? 

Az alábbiakban a múlt héten (2014. december 30.) elfogadott támogatásokról szóló sajtótájékoztatók mellett mutatjuk be, hogy a város mennyivel támogatta a profi csapatot 2014-ben.

Nyíregyháza

428_20060928164223_121.jpg

Bemelegítés (a fotó a Szpari honlapról származik)

Egymilliárd forint kormányzati támogatást kapott a nyíregyházi önkormányzat egy, a tulajdonában lévő cég által kibocsátott devizakötvény összegének és kamatainak visszafizetéséhez – közölte a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármestere sajtótájékoztatón a nyírségi nagyvárosban.
Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a helyhatósági cég, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. 2005-ben bocsátott ki kétmilliárd forint összegű devizakötvényt fejlesztési célra, amelynek 2015. január 4-én lejáró rendezésére az előző, az MSZP vezette önkormányzat 2008-ban készfizető kezességet vállalt.

 

(A nyíregyházi helyhatóság 2010-ig felhalmozott tartozásaiból a második Orbán-kabinet mintegy 12 milliárd forintot már rendezett.)

A Dr. Kovács Ferenc polgármester által előterjesztett és a testület által elfogadott határozat szerint öt évre, 750 millió forintról szóló támogatási szerződést köt a Nyíregyháza Spartacus FC Kft.-vel Nyíregyháza önkormányzata.

 

 Szombathely

stadion640.jpg

A 9.6 milliárd forintos szombathelyi stadion  (nyugat.hu). A makett a teltházat csak illusztrációs céllal mutatja.

Három fejlesztési területre 8,7 milliárd forint kormányzati támogatást kap Szombathely – jelentette be sajtótájékoztatón Hende Csaba honvédelmi miniszter, a város országgyűlési képviselője.

Húszmillió forint rendkívüli támogatást nyújt a Haladás labdarúgócsapatának új játékosok igazolására a többségi tulajdonos szombathelyi önkormányzat - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Puskás Tivadar.

A polgármester szerint a többlettámogatással azt szeretnék elérni, hogy a Haladás játékoskerete megerősödjön és a csapat a bajnokságban továbbra is eredményesen szerepeljen.

 tulajdonosok.gif

 További érdekesség, hogy a szombathelyi Illés Akadémia 2.5 milliárd (!) állami támogatást kapott 2014-ben. 

 Miskolc

a_1.pngRészlet a Miskolc Városi  Közgyűlés 2014 szeptember 14-i előterjesztéséből.
A ''Bajnokcsapat"? Valamit tudnak amit mi még nem.  

Miskolc önkormányzata egymilliárd forint kormányzati többletforrást kap feladatainak biztonságos finanszírozására – közölte a város polgármestere Kriza Ákos (Fidesz–KDNP) az MTI-vel.

Rendkívüli közgyűlést hívott össze kedd este Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere, Kriza Ákos, szerda reggel 7 órára. Az egyetlen napirendi pont, amit tárgyalni szándékozott a grémium a "Javaslat a diósgyőri labdarúgás támogatására" címet viselte, és tartalmában arról szól, hogy a miskolci önkormányzat egyszeri, rendkívüli 150 millió forintos támogatást kíván biztosítani a diósgyőri labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságnak, a nemzetközi kupaszereplésre való tekintettel.

Zalaegerszeg

26668.jpg

''Veron zokog, Beckham sír , hiába angol, hiába ír. Béla! Béla! Béla! Béla!
Zalaegerszeg dicső népe, Béla király nemzetsége.''

A fejlesztési és a működési kiadások biztosítására Zalaegerszeg 800 millió forint, Nagykanizsa pedig 500 millió forint támogatást kapott a kormánytól, a következő években pedig mintegy 400 millió forint támogatásban részesül Lenti önkormányzata – jelentette be Vigh László (Fidesz) országgyűlési képviselő  sajtótájékoztatón, Zalaegerszegen.

A zalaegerszegi önkormányzat a múlt héten arról tájékoztatta az MTI-t, hogy  döntése értelmében 50 millió forintos támogatást kap a labdarúgó NB II-ben szereplő ZTE, ennek feltételéül szabta viszont, hogy Nagy Ferenc többségi tulajdonos aláírja a klub eladására vonatkozó előszerződést az önkormányzattal. Gyutai Csaba akkor az MTI-nek azt mondta, a támogatást részletekben folyósítják majd az egyesületnek, s ezt az összeget csak a jelenleg fennálló tartozások és adósságok rendezésére lehet felhasználni.

A polgármester még korábban arról is nyilatkozott, hogy sürgős intézkedésekre, valamint nagyjából 300 millió forintra van szükség ahhoz, hogy rendezzék az élvonalban 2002-ben bajnok zalaegerszegi csapat helyzetét, a végleges megoldást pedig az jelentheti, ha egy százszázalékban önkormányzati tulajdonú kft. üzemelteti az egyesületet, s hitelt vesz fel az adósságok rendezéséhez.

Kaposvár

aa_4.jpg

Waltner és? (a kaposvármost.hu fotója)

Kaposvár 400 millió forintot kért és kapott a kormánytól, amely partnerként tekint a településekre, önkormányzatokra – jelentette be a város polgármestere kaposvári sajtótájékoztatóján. Szita Károly (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint az összeget négy fontos cél elérésére fordítja a somogyi megyeszékhely.

A kaposvári önkormányzat az elmúlt négy évben 296 millió forintot adott a labdarúgó együttesnek, a folytatás azonban azon múlik, milyen eredményt hoz az átvilágítás, nyilatkozta a polgármester 2014 januárjában. Nos úgy látszik Kaposvárott minden rendben:
– Az elkövetkezendő öt évben a város ugyanúgy támogatja majd a Rákóczit, mint ebben a szezonban, sőt évente plusz 15 millió forinttal megnövelte a támogatás mértékét – mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere. – Kaposvár nagyon sportszerető város, hiszen nincs még egy olyan település ebben az országban, amely költségvetésének több mint négy százalékát fordítaná sporttámogatásra. Ebből a Rákóczi kapja a legtöbbet. Kevesebbet kap a kétszeres bajnok kosárlabdacsapat és a tizenötszörös bajnok férfi röplabdacsapat is.

(A röpladba mérkőzéseket 100 néző előtt játszák, a novemberi Kaposvári Rákóczi FC – Ceglédi VSE  mérkőzést 650-en látták)

Címkék: mutyi kozpenz illes


11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr687024537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Gordon Gekko. 2015.01.05. 18:23:11

Van itt pénz mindenre. Előtte nem adtak sportra, mégis eladósodott az ország.

Mennyit lophattak?

_most_ 2015.01.05. 18:28:57

@.Gordon Gekko.: ha lenne pénz erre, talán nem vezetne be minden héten új adót a fidesz.

aleb19 2015.01.05. 19:01:53

amiota az eszemet tudom/25eve/ a magyar klubokat mindig meg kell menteni es most is az a nagybaj, hogy feleslegesen ontik a penzt egy rosszul mukodo rendszerbe ...nekik mindegy majd a szamlat az adodbbol leveszik

2015.01.05. 19:05:51

kijön az könnyen

1. magánynugdíjak: 1500 mrd részvényben
2. különadók
3. kevesebb pénz 100 mrd-val a honvédségre
4. kevesebb pénz a szociális ügyekre
5. alacsonyabb állampapír-hozamok
6. letelepedési kötvény
7. tetszőleges ad-hoc különadók bármikor

el van ez baszva

2015.01.05. 19:39:45

Nyíregyházáról néhány érdekesség:
A polgármesterünk, azért lett polgármester és országgyűlési képviselő nagy hirtelen 2010-ben, mert az ellene folyó büntető eljárásból már csak a mentelmi joggal tudott kibújni. 1 milliárdnak nyoma veszett, sebaj.
Épülhetett volna egy jégcsarnok is Nyíregyházán, de hiába fizette volna ki egy vállalkozó az egészet, kb 1 milliárdot, de sajnos Ferenc 2-300 milliót kért zsebbe is, ezért nem lett belőle semmi, de új műfüves focipálya épül bőven.
Ahogy nem sikerült csak 5 év alatt befedni a város egyetlen 50 méteres medencéjét is, azt is csak sátorral, eközben a vízilabda és és úszósport elsorvadt, elköltözött.
Aki nem focista ma Magyarországon, az annyit is ér.

Bloodscalp 2015.01.05. 19:47:32

"A magyar szurkolót, a magyar embert irritálja, hogy egy labdarúgó mennyit keres, hiszen egy munkás a tizedét sem kapja meg annak. Ezáltal egyfajta közutálat van a futballisták iránt. Ezt nem értem, hiszen a gyárban dolgozó targoncásnak is lett volna lehetősége az óvodában belerúgni a pöttyös labdába, és nem beleharapni. Ő beleharapott."
Urbán Flórián, volt válogatott "játékos"--- jobbikos "jelölt"
MUHAHA

.Gordon Gekko. 2015.01.05. 21:17:30

@roli101: 'A polgármesterünk, azért lett polgármester és országgyűlési képviselő nagy hirtelen 2010-ben, mert az ellene folyó büntető eljárásból már csak a mentelmi joggal tudott kibújni. 1 milliárdnak nyoma veszett, sebaj.'

Ezért szavaztak rá, sebaj.

2015.01.05. 21:55:30

@.Gordon Gekko.: Azért szavaztak rá, mert fideszes volt. Nem ő indult volna, hanem egy helyi, akit mindenki ismert. Majd hirtelen a kampány elején bejelentették, hogy ez a messzi földről jött idegen, akik sose volt nyíregyházai, na ő fog indulni a fidesz színeiben. Már akkor is volt elég hülye, aki csak azért szavazott, mert narancs színt látott. Erre az eltűnt pénzre pedig csak derítettek fényt, mellékelem is az írást róla, olvasgasd csak, hogy milyen a fideszes módi, ha pénz lenyúlásáról van szó.

gepnarancs.hu/2014/11/kovetkezmenyek-nelkul-ii-resz/

És van még néhány cikk a szerző tollából, ha kedved támad az igazságra.

.Gordon Gekko. 2015.01.05. 22:10:20

@roli101: Mi a franc ez? Valamelyik újbolsevik iskolai újságja?

1982 2015.01.05. 22:50:35

A téma egy másik szemszögből megközelítve: szvsz az állami pénzelés mellett az egyik legnagyobb hiányosság a teljes dilettantizmusban keresendő.

Szinte minden klubot és szervezetet évtizedek óta dilettánsok vezetnek, akik ugyanilyen béna sajtó-, marketing-, PR-embereket bíznak meg a mindennapos feladatok ellátásával.
Csupán a sportnál maradva: nevetséges és egyben siralmas, hogy a XXI. században számos-számtalan helyen az átkosban megszokott mentalitással kormányozzák tehetségtelen senkik "profi" klubokat, amelyek müködése valamikor már tényleg profi vezetést igényelne.
Sok klub és szövetség egy tárgyalóképés embert nem képes delegálni, egy használható honlapot nem képes nyélbe ütni, egy átfogó hírt és egy értelmes közleményt nem képes megfogalmazni és végképp nem tud vagy nem akar a piaci feltételekre és a változó/megváltozott körülményekre reagálni.

Változatlanul nagy gond, hogy a sport helyértéke mennyire jelentéktelen és hogy mivé devalválódott. Jó, pontosabban nagyon rossz példa erre bármelyik település honlapja vagy Wikipédia-adatlapja, melyen általában nagyítóval kell keresni a sportolási lehetőségeket, a település sportklubjait és a sporttal összefüggésbe hozható szervezetek nevét, címét és elérhetőségét.

Hogy mindez másként is lehetséges, jól illusztrálja például az alábbi link, melyhez hasonló százszámra lelhető fel világszerte. A Kaposvárál alig kisebb, 63.000 lakosú, csóró szegény szicíliai Caltanissetta hetedik(!) ligás focicsapata, mely fennállása óta az olasz amatőrligák valamelyikében szerepelt és az idén is salakos centerpályán rendezi meccseit, honlapján arról tájékoztatja a nagyérdemüt, hogy két hónap alatt 409(!) tíz meccsre érvényes bérlet fogyott el...
409 bérlet eladása esetén valószinüleg bármelyik magyar SIKERsportág, de a labdarúgó NB I számos klubjának elnöke is örömtáncot járna... Helyette ezek az emberek dilettáns döntéshozókként amatőr munkával kidobják az ajándékba kapott állami alamizsnát és a szurkolókat terrorizálják ahelyett, hogy érdemi munkával a fejlődés útjára lépnének.

A 409 bérletes forrása: www.nissasportclub.it/index.php?option=com_content&view=article&id=102:chiusa-la-campagna-abbonamneti&catid=7:notizie&Itemid=109
süti beállítások módosítása