Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Elhunyt Siklósi János

2015.08.27. 20:05 maribor_

Életének hatvanhetedik évében, 2015. augusztus 15-én, elhunyt Siklósi János, a VM Egyetértés, illetve az MTK-VM egykori védőjátékosa.

siklosi_janos_egyetertes_1974.jpgSiklósi János a kép jobbszélén az Egyetértés játékosaként 1974-ben

Siklósi János született soroksári, édesapja Sneck János néven játszott az Egyetértés elődjében, az ERSO-ban. Siklósi János is az Egyetértésben kezdett és az MTK-val történt fúzióig csak ott játszott. 89 bajnoki találkozón 15 gólt szerzett.

1974 és 1978 között immáron az MTK-VM játékosa lett, mint oly sok akkori soroksári labdarúgó. Új csapatában 87 bajnoki találkozón lépett pályára és 8 gólt jegyzett.

siklosi_janos_mtk_vm_1977_78.jpgAz MTK-VM 1978/79-es csapatképén Siklósi János az alsó sor közepén

Tagja volt a magyar bajnoki bronzérmes csapatnak és a Magyar Kupában (MNK) ezüstérmet szerző csapatnak is. A kupadöntőnek köszönhette csapata, hogy a Kupagyőztesek Európa Kupájában elindulhattak. Siklósi Jánosnak is köszönhetően a kék-fehérek a KEK-negyeddöntőig meneteltek.


Siklósi bombagólja a Hamburg ellen 1:15-től

Siklósi elévülhetetlen érdemeket szerzett a sikerben. Mind a hat mérkőzésen végigjátszotta a 90 percet, sőt, védő létére, gólt rúgott a Dinamo Tbiliszinek és a Hamburgnak is.

Hatalmas munkabírás, óriási lövőerő, kivételes rugótechnika, elképesztő küzdőképesség, ez a négy tulajdonság voltak a legfőbb jellemzői.

Pályafutása befejezése után visszatért Soroksárra, de már nem mint labdarúgó. Családi vállalkozásként az Egyetértés pálya sarkán lévő vendéglőt üzemeltette halála bekövetkeztéig.

Temetése 2015. szeptember 9-én, szerdán, 15 óra 15 perckor lesz a Pesterzsébeti temetőben.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr137738770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása