Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Focivízió, nyolcaddöntő: 1/8

2016.02.29. 12:05 Püspök utcai gombaszedő

Kedves olvasók, a közelgő Európa-bajnokság kapcsán zenés játékra invitálnánk Önöket! Kontinensünk nemes hagyománya, hogy országaink időről időre megmérkőznek különböző sportágakban: futballban, zenében, az egész világot felperzselő, pusztító háborúkban. E három közül kettőt kombinálnánk jelen sorozatunkban.

A játék lefolyása roppant egyszerű: a csoportköröktől a döntőig haladva, minden héten kiválasztunk az aktuális forduló országainak zenéiből egyet, majd közönségszavazás következik. A győztesek továbbjutnak a következő fordulóba, és újabb versenyművel jelentkeznek majd, a vesztesektől könnyes búcsút veszünk. A sorsolás és csoportbeosztás azonos az EB-ével.

focivizio.jpg

Eredmények

A múlt heti fordulóval lezárult az utolsó csoportkör is, kialakult az egyenes kieséses szakasz tizenhatos mezőnye. A Monarchia tarolt, de senki nem vádolhatja szavazóinkat részrehajlással, mert hazánkat szerényen csak a második helyre hozták be. Egy ilyen végeredménnyel júniusban is elégedettek lennénk.

A csoport

1. Svájc 38,6%
2. Albánia 29,5%
3. Franciaország 25%
4. Románia 6,8%

B csoport

1. Oroszország 34,5%
2. Szlovákia 29,1%
3. Anglia 25,5%
4. Wales 10,9%

C csoport

1. Lengyelország 30.8%
2. Ukrajna 28,2%
3. Németország 23,1%
4. Észak-Írország 17,9%

D csoport

1. Csehország 28,6%
2. Spanyolország 28.6%
3. Törökország 23,8%
4. Horvátország 19%

 E csoport

1. Olaszország 42,9%
2. Belgium 23,8%
3. Svédország 19%
4. Írország 14,3%

 F csoport

1. Ausztria 48,4%
2. Magyarország 32,3%
3. Izland 16,1%
4. Portugália 3,2%

 

 Albánia – Ukrajna

Ősi zeneipari alapigazság, hogy ha az ember életvidám zenei giccsparádéra vágyik, a legjobb, ha a Balkán felé veszi az irányt, ahol ennek komoly hagyománya van, és szinte egymást tapossák a népies popalakulatok, hogy hátha ők lesznek a következők, akiket felkap a világhír.

Az albánok felvételén például a tiranai taxisok Über-ellenes tüntetését tekinthetjük meg, amely a budapestinél sokkal kulturáltabban zajlott, már ha eltekintünk a ragasztott papírbajusztól. Egyesek szerint ennek oka, hogy az albánok eleve békésebb népség, mások szerint az orr alá felvitt Pelifix kipárolgása teszi.

Az ukrán induló csak nevében hasonlít megszólalásig a Village People-re, legalábbis rendőrnek vagy indiánnak beöltözni még senki nem látta őket. Maximum traktorosnak, de az más. Fő profiljuk a hanyatló Nyugat zenei emlékeinek áthangszerelése a szláv fülnek sokkal kedvesebb balalajkára, tangóharmonikára, valamint James Bond főgonoszokat idéző akcentusra.

És ha valaki azt hitte volna, hogy a nyelvészek által csak "Jamaha-Jamaszó jelenség" néven ismert karaoke-nyelvújítási hajlam csak nálunk fordul elő, annak külön figyelmébe ajánljuk a "Ё ма ха, Ё масо"-t.

 

 

Címkék: fodbal focivízió


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr658427184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása