Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Focivízió, nyolcaddöntő: 4/8

2016.03.21. 11:48 Püspök utcai gombaszedő

Kedves olvasók, a közelgő Európa-bajnokság kapcsán zenés játékra invitálnánk Önöket! Kontinensünk nemes hagyománya, hogy országaink időről időre megmérkőznek különböző sportágakban: futballban, zenében, az egész világot felperzselő, pusztító háborúkban. E három közül kettőt kombinálnánk jelen sorozatunkban.

A játék lefolyása roppant egyszerű: a csoportköröktől a döntőig haladva, minden héten kiválasztunk az aktuális forduló országainak zenéiből egyet, majd közönségszavazás következik. A győztesek továbbjutnak a következő fordulóba, és újabb versenyművel jelentkeznek majd, a vesztesektől könnyes búcsút veszünk. A sorsolás és csoportbeosztás azonos az EB-ével.

focivizio.jpg

Eredmények

Amint az sejthető volt, a hipnotikus koreográfiájú cseh műremek meghálálta a bizalmat, és könnyedén söpörte le a pályáról a nemlétező angol zenekart. De legalább nem a németek ellen és nem tizenegyesekkel. Hogy a valódi Eurovízión "elért" eredményekről már ne is beszéljünk.

Albánia 50%
Ukrajna 50%
Oroszország 42,9%
Németország 57,1%
Csehország 71,4%
Anglia 28,6%
Svájc
Törökország
Lengyelország
Franciaország
Ausztria
Belgium
Olaszország
Spanyolország
Szlovákia
Magyarország

 

Svájc – Törökország

Ugyan eljátszottunk a gondolattal, hogy egy törökajkú svájci muzsikust vessünk össze egy németül daloló török versenyzővel, de végül úgy döntöttünk, inkább tovább faragunk a sorozat olvasótáborából, hátha sikerül elérni a mágikus pontot, amikor már tényleg senki nem kíváncsi rá. És akkor végre írhatunk, amit akarunk, totális szerzői szabadság lesz a jutalmunk.

Legyen hát a mai párbaj fegyvere a népnemzeti metál!

Bár a skandináv népek vikingmetálja messze a legismertebb, szinte minden európai nemzetnek megvan a saját népi metálja. A "saját" persze elég tágan értelmezendő, mert pl. az Eluveitie zenéjéből kiindulva akár azt is hihetnénk, hogy Svájc Írország hatodik tartománya. De hát mit tehettek volna szegények, kakukkos órára és toblerónéra mégse lehet zenés-táncos eredetmítoszt építeni, Tell Vilmost meg már elhappolta valami olasz kókler.

A tekerőlant viszont metál.

A török Pentagram az emancipált hörgőverseny helyett inkább hagyományos ujjatlanpólós metálban utazik, helyenként progos felhangokkal. De a "Gündüz gece" szerethető darab, főleg úgy, hogy a cím magyar fül számára inkább felszólító mondatnak hangzik.

Külön felhívnám a figyelmet a szám közepén a kiállásra, ami alatt a világ alighanem legritmustalanabb közönségét csodálhatjuk meg.

 

 

Címkék: focivízió


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr858508130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Millerdraft 2016.03.21. 16:02:23

Felejtsd el a nullát, azért is olvasni foglak, sőt azt is észreveszem, hogy mindig kerülöd a nagymellű csajokból álló bandákat, ellentétben a csöves rocker arcokkal vagy balos punk köcsögökkel!
süti beállítások módosítása