Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Két test, egy lélek

2016.04.12. 18:12 szilvapálinka

a4_1.jpg a3_2.jpg

Schuyler Bailar, a Harvard Egyetem női úszócsapatának volt tagja (balra), Schuyler Bailar, a Harvard Egyetem férfi úszócsapatának tagja (jobbra).

Az Egyesült Államok konzervatívabb államaiban törvényeket hoznak, hogy mindenki a születési bizonyítványa szerinte neme alapján, a saját nemi szerveinek a kiszolgálására tervezett mellékhelységeket használja. Hogy miért? Nos erre a kérdésre az olvasó fogalmazza meg a saját válaszát, nekem az eddig hallott érvek közül az nyerte el leginkább a tetszésemet ami szerint egyes hölgyek nem akarják, hogy más hölgyek lepermetezzék a WC ülőkét. És ahogy annak ilyenkor már lennie kell, a harc elindult, Bruce Springsteen tiltakozásul lemondta az észak-karolinai koncertjét, és sorra mondják le az egyéb rendezvényeket az ellenzők: majd csak kibírjuk valahogy vágnak vissza a támogatók.

 A kérdés még bonyolultabb a sportban: A férfiak vagy a nők között versenyezzen a transzgender versenyző?

 sitting-on-skateboard.jpg

Schuyler Bailar a középiskolában kiváló tanuló volt, ez azonban kevés lett volna,hogy a Harvardra bejusson. Az egyetem figyelmét azzal keltette fel, hogy az ország egyik legjobb női úszója volt, tagja volt például a 2013-as korosztályos bajnokságot nyerő 400 vegyes váltónak, de Bailar egyéniben is több számot nyert. A váltó egy másik tagját mi is jól ismerjük, Lédecky Kata 800 gyorson 15 évesen verte tönkre a mezőnyt a londoni olimpián és azóta is sorra nyeri a versenyeket.

switchingteamsmain.jpg

Schuyler a középiskola után Harvard női csapatában folytatta az úszást, azonban lelki problémái voltak, férfinak érezte magát. Erről a kérdésről mindig nyíltan beszélt, és mentális kezelésekre is járt. A megoldás végül is az lett, hogy férfiként éli tovább az életét és ennek kiteljesítésében csak egy dolog akadályozta, a sport. A szabályok szerint élhet férfiként és versenyezhet a nők között, de ekkor nem szedhet férfihormonokat. Férfiként nők között: ez nem biztos, hogy szimpatikus lett volna a versenyzőtársaknak.  Végül a teljes átmenetet választotta és átkérette magát a fiúk csapatába, ahol, legalábbis kezdetben esélye sem volt a jó szereplésre. A sztárúszó boldog volt ha nem utolsóként csapott célba. Mint elmondta, ma keményebben kell dolgoznia a 16. helyért mint régebben az aranyért.

a2_2.jpg

Az átalakulást mellműtét és hormonterápia is segítette. A képek Schuyler instragramjáról származnak, teljesen nyíltan vállalja amit tesz. 

 

a1_2.jpg

Schuyler néhány napja: ''Lehet, hogy hülyét csinálok magamból ezzel a body builder beállással, de ez van...''

Schuyler az egyik első (nyíltan) transzgender aki ilyen szinten sportol. Hogy lesznek-e követők? Versenyeznek-e majd férfiak nők között? Erre a kérdésre nem tudom a választ, de maradt egy kérdés ami tudom, hogy fúrja az oldalukat:

Schuyler arra a kérdésre, hogy akar-e gyereket, azt válaszolta, hogy még nem tudja. Egészen pontosan (és ez jól mutatja, hogy milyen bonyolult is az élet), az ő esetében a kérdés az, hogy akar-e gyereket szülni...

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr458597186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása