Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Magyarország - Dél-Korea 30-25 (14-11)

2018.07.13. 23:30 Fradista Utazó

Nem először fordul elő a világbajnokságok, különösképpen az utánpótlás-versenyek történetében, hogy mindenki latolgatja az esélyeket, forognak az európai országok nevei, aztán hirtelen a semmiből előtör Dél-Korea. Korea, akiket senki nem látott évek óta, akikről nem tudunk semmit, a játékosaikat nem ismerjük, meg se tudjuk őket egymástól különböztetni. Aztán egyszer csak ott állunk, hogy a nagy esélyesek elszálltak, és ellenük kell játszanunk. 

u20_vb_2018_kor.jpg

Fotó: MKSZ, Kovács Anikó

A mérkőzésre minden jegy elkelt elővételben, a Főnix csarnok felső karéjáról is leszedték a dekorációt, hogy oda is ülhessenek nézők, így 5.500 a hivatalos nézőszám. Kicsit tarthattunk attól is, hogy a tét, ill. a mérkőzésre kilátogató ötezer néző bénítóan hat a lányainkra. Ez nem történt meg, sőt, a mieinket inkább felspannolta, míg Korea nehezen viselte el ezt a légkört.

Különleges felkészítést igényel az ellenük való játék, mert olyan stílusban játszanak, mint Európában se nki. Mindig kétséges, hogy fiatal játékosok képesek-e egy-két napos felkészítéssel alkalmazkodni ehhez, vagy sem. A mai elődöntőn elején lehettek kétségeink afelől, hogy a mostani junior-csapatunk sikerrel jár-e. Bár talán ebben az is közrejátszhatott, hogy Korea, a várakozásainkkal ellentétben, nem nyitott védekezéssel játszott, hanem eléggé a vonalon, legfeljebb hét-nyolc méteren védekeztek. Mi pedig túlságosan is rámásztunk a falra, ott viszont megfojtották a támadásainkat. Minden harmadik-negyedik támadásunkból lett gól. Azt, hogy ekkor is végig vezettünk, leginkább annak köszönhetjük, hogy védekezésben viszont jól megtanultuk a leckét, és bírtuk a mozgást a koreaiakkal, akik sokkal nehezebben törték át a védőfalunkat, mint ahogy ahhoz hozzászokhattak. 

Golovin Vlagyimir edző többet is cserélt, másik beálló, másik irányító. Szabó Kitti a VB alatt szépen felküzdötte magát odáig, hogy ugyan nem kezdő, de Golovin bátran pályára küldi, ha kicsit megakad a gépezet. Sőt, akár védekezésben is fenn tartja, ha úgy alakul. A koreai védelemhez jobban idomuló taktikára váltottunk. Távol, akár 9-10 méteren szerveztük a támadást, és messziről lőttünk, vagy, ha nagyon kirontottak a labdás emberre, akkor megtaláltuk azt, aki szabadon áll. A csapat játékának kulcseleme, a konkrétan alkalmazott taktikától függetlenül, hogy mindenki tud, akar és mer passzolni, és viszonylag jól találjuk meg a megjátszható csapattársat. Ez a Tempohandball alapja, pár éve még hiányoltuk a magyar kézilabdából, ma itt van orrunk előtt, az U20-ban is akár. Golovin jól láthatóan erre az elemre helyezte a hangsúlyt a felkészítésben, és eddig bejött - ezen a kijelentlésen akkor sem kellene változtatnunk, ha esetleg a döntőt elveszítenénk.

A legfőbb gondunk ezúttal a kapuban volt. Hlogyik Petra elég ritkán találkozott a labdával, még a kötelezőt se mindig fogta, azon túl pedig semmit. Amikor Golovin elküldte az egyik tartalékkapust melegíteni, Hlogyik pillanatok alatt védett hármat. Egy-két hiba után végül ténylegesen cseréltünk, a pályára lépő Binó Boglárka is fogott párat. Ez a rövid idő alatt bemutatott öt-hat védés megteremtett egy akkora előnyt, hogy attól kezdve Korea sosem tudott ismét veszélyes közelségbe felzárkózni. Az előny stabil tartásában nagy szerepe volt a Szabó váratlan rosszulléte után a mérkőzés hajrájában végig irányító Lakatos Ritának is, aki a meccs ezen szakaszában kiemelkedően játszott. 

Golovin rengeteget cserélt, szélekre, középre, minden posztra. Klujber Katrin és Háfra Noémi így is rengeteget játszott, nekik valahogy még az utolsó nagy csatát ki kellene bírniuk. Egyelőre viszonylag kevés jelét láttuk annak, hogy kifulladtak volna, ez azért biztató.

A VB gy alakult, hogy az utolsó három mérkőzésre (a döntő előtt az 5. és a 3. helyért) egyaránt olyan párharcok alakultak ki, amik egyszer már szerepeltek a csoportkörben. Mindháromra igaz, és ebből most minket a döntő érdekel leginkább, hogy ez egy egészen másik mérkőzés lesz. Norvégia válogatottja is fejlődött a VB folyamán (a Válogatott Blog kiküldött tudósítója majd' minden mérkőzésüket látta), súlyos hiba volna azzal számolni, hogy ugyanúgy verjük őket, mint egy hete. A döntő minden bizonnyal nehezebb lesz, mint a csoportmeccs volt. Még jobban kell játszanunk. Reméljük, sikerül. 

A mérkőzés szombaton este 20 órakor kezdődik. Minden jegy elkelt, de akinek nem jutott belépő, azok is megnézhetik a meccset, azt ugyanis az M4 Sport televízió élőben közvetíti, a kommentátor ezúttal is Bartha Zoltán lesz. 

Kedves olvasóink! Akárhogy is alakul a döntő, akkor értékelést blogunkon majd csak egy későbbi időpontban olvashatnak.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr7314112203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása