Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Magyarország - Ausztria 39-31 (21-15)

2019.07.13. 00:26 Fradista Utazó

A magyar válogatott második fellépése, Ausztria ellen, egy tisztességes EB-n joggal pályázhatna a nap legkomolytalanabb mérkőzésének címére. Hogy ezúttal ebben a versenyben esélytelenek volnánk, az nem rajtunk és a sógornőkön, hanem a román-svéd és az orosz-szlovák mérkőzéseken múlt. mindkettő úgy kezdődött, hogy az erősebb csapat 10-0-ra vezetett. De könnyen lehet, Ausztria válogatottja azzal, hogy mindössze 13 játékossal állt ki a mérkőzésre (16 a megengedett), szintén egyedi bejegyzést tett az évkönyvekbe - és a meccs csak ezután jött.

eb_noi_u19_2019_hun_aut_1.jpg

Fotó: EHF

A magyar-osztrák találkozón potyogtak a gólok, egyik csapat sem mutatott jó védekezést. Kicsit tarthattunk Ausztria védelmétől, miután láttuk, hogy az előző napon spanyol ellenfelükkel szemben elkövettek néhány veszélyes szabálytalanságot, de velünk sokkal kíméletesebbek voltak. Így viszont a védelmük szinte semmi ellenállást nem jelentett a magyar támadások számára, szinte akkor lőttünk gólt, amikor akartunk. Leginkább átlövésekből voltunk eredményesek, de sikerült a beállóst és a szélsőket is megjátszani. Végül egy híján negyven gólnál álltunk meg. A támadójátékot egyébként sem érheti kritika, a labdajáratás sebessége jó volt, ezúttal több volt a sikeres átlövés is, Albek Anna és Kuczora Csenge pedig ma is igazi vezérek voltak. Két meccs alapján korai eredményt hirdetni, de Albek eddig egyértelműen az EB pozitv meglepetése magyar részről. 

A magyar védekezés viszont nagyon gyenge volt. Még feltűnőbb volt ez azok számára, akik, akárcsak a Válogatott Blog kiküldött tudósítója, a magyar meccs előtt a szomszédban lévő Magvassy sportcsarnokban a a dán - holland találkozót tekintették meg. A holland csapat védekezése a legjobb volt, amit én utánpótlás-csapattól a női mezőnyben valaha láttam (higgyék el, van öszehasonlítási alapom), meg is verték a dánokat 24-20-ra. Ezután a magyar védelem olyannak tűnt, mintha két korosztállyal lentebb játszották volna a mérkőzést. Elsősorban nem arról van szó, hogy pontatlanul védekeztek, vagy sokat hibáztak a magyar játékosok, hanem, hogy hiányzott a szükséges intenzitás és agresszivitás. 

A védelem gyengeségét a kapusteljesítmény sem tudta tompítani. Mondanám, hogy ahány osztrák lövés eltalálta a kaput, az mind gól lett, de ez nem volna teljesen igaz, mert Szabó Dóráról olyan labda is bepattant, ami amúgy elkerülte volna a kaput. A helyére beálló Herczeg Lili sem védett jól, de ő azért mégiscsak megfogott egy-két labdát, hozta a szükséges minimumot. Ilyen képességű ellenféltől a 31 kapott gól nem néz ki jól, és az eredmény ezúttal reálisan tükrözi a játék képét. Az első meccsen, Montenegró ellen sem védekeztünk jól, ezúttal azt is sikerült alulmúlni. Persze mondhatjuk, amíg negyven körül lövünk nagy baj nem lehet, de jönnek majd ellenfelek, akiknek nem fogunk negyven körül lőni. 

A játékosok teljesítményének értékeléséhez segítségül szoktuk hívni a részletes statisztikát is. Sajnos ezúttal a rendezők az első forduló meccseinek adatait csak másnap délután töltötték fel, és jelen cikk írásakor, bő két órával az utolsó meccs lefújása után, még nem elérhetőek a második forduló statisztikái. Ez egészen szokatlan az utóbbi éveket tekintve, más országokban a rendezők legkésőbb másnap reggelre mindig kiadták a statisztikákat. 

És persze a két eddigi meccset látva mindenképpen adódik a kérdés, hogy, ha a támadójáték nem fog ilyen jól muzsikálni, akkor kit fogunk beállítani. Beálllóban Simon Armilla hozza, amit várhatunk tőle, Zsiborás Luca azonban mintha még nem érkezett volna meg igazán az EB-re. Őt Varga Emőke súlyos sérülése miatt a nyaralásból hívták be a válogatottba másfél héttel az EB kezdete előtt, és egyelőre nem nagyon találja a helyét. Ma sem lőtt gólt, ellenben kétszer kiállították (jó, erre még visszatérünk), nem sok hasznos megmozdulása volt. Irányító-átlövőknél Vámos Petra teljesítménye is elmarad a várttól, talán a korábbi sérülések miatt nem találja a formáját. Kellerman Dórát és Szilovics Fannit azonban ma egyetlen percre sem cserélte be Golovin Vlagyimir edző, pedig mikor, ha nem egy simán nyert meccsen. Az első fordulóban, Montenegró ellen is csak perceket kaptak. Így ők gyakorlatilag kiesnek a játékból, ha éles helyzetben kell beállniuk, rögtön bizonyítani akarnak majd, ami szükségképpen hibához vezet. Pál Tamara is a mellőzöttség irányába halad. Őt sajnos muszáj cserélni, mert védekezésben, amíg pályán volt, ebből a harmatgyenge magyar védelemből is lefelé lógott ki. Golovin viszont szeretne csere nélkül játszani. Pál támadásban hasznos játékos lehetne, de a padon ülve ő sem tud segíteni. 

Így aztán az a furcsa helyzet áll elő, hogy miközben régóta arról beszélünk, ebben a korosztályban kiemelkedően széles a keret, mégis tizenegy-tizenkét játékosból áll igazán a csapat. És az még elképzelhető, hogy Vámos megtalálja a formáját, hogy Zsiborás megtalálja a helyét. Még az is, hogy a komolyabb meccsekre a védelem fel fog tudni pörögni. De az elég valószínűtlen, hogy egyik-másik játékos meccseket a padon töltve fog tudni beállni, és megfordítani nem jól álló éles meccseket. 

A játékvezetés színvonala idomult a mérkőzéshez. Időnként teljesen érthetetlen kiállításokat adtak, máskor pedig éppen az volt érthetetlen, miért maradt el a büntetés. Amikor az egész csarnokban mindenki látja, mi történt, csak a játékvezető nem, az azért vet fel bizonyos kérdéseket. De a mélypontot kétségkívül akkor érték el, amikor Golovin hangosan szidta le a magyar csapat egyik játékosát, és ezért sárga lapot adtak neki. Ezen a ponton kezdett vígjátékba átcsapni a mérkőzés.

Mivel a mi meccsünk után játszott Spanyolország - Montenegró találkozó döntetlennel ért véget, a magyar válogatott már egészen biztosan továbbjutott a középdöntőbe. Ennek ellenére fontos az utolsó csoportmeccs, mert két csapat jut tovább a csoportból, és a másik továbbjutó elleni eredményt magunkkal visszük. Ha vasárnap este nem tudnánk legyőzni Spanyolországot, akkor ők jönnének tovább velünk együtt, és nem tudnánk a maximális két pontot magunkkal vinni. Ez a mérkőzés is 18:30-kor kezdődik. Még bőven lehet jegyeket kapni, aki pedig nem tud eljönni, az Magyarországon az M4 Sport televízió, a világon bárhol pedig az EHF TV internetes közvetítése segítségével nézheti meg a meccset. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr6414942426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RnD 2019.07.13. 11:35:05

A játékosok nevét azért helyesen kellene írni egy ilyen cikkben. Csak szólok:)
süti beállítások módosítása