Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Lámpaoltás, takarodó

2019.08.27. 17:00 Fradista Utazó

Megkezdődött a ladarúgó-szezon Németországban is. Miközben a média érdeklődése a Bundesliga és a már szintén elkezdődött DFB-kupa (a Magyar Kupa német megfelelője) küzdelmeire összpontosul, nyolc-tíz osztállyal lejjebb is zajlik az élet.

vilagitas_palya.jpg

(Képünk illusztráció)

Németország közismerten többszörösen nagyobb Magyarországnál, több millió igazolt labdarúgóval. Részben ezért, részben történelmi okokból az amatőr kupát, ellentétben Magyarországgal, nem országos szinten rendezik, hanem tartományonként, vagy akár annál is kisebb egységekben. 

A rajna-pfalzi kupa első fordulójában találkozott a Pirates FC és az SV Studernheim. A kedves olvasónak nem kell szégyellnie magát, ha még sosem hallott ezekről a csapatokról, amatőr egyesületekről van szó, a sok plusz egyedik osztályból. Mivel a kupameccs hétköznapra volt kiírva, amikor is a játékosok napközben nem érnek rá, 20 órakor kezdődött a mérkőzés. Ahogy az ilyen meccseken lenni szokott, a nézőtéren kizárólag a játékosok barátai, hozzátartozói foglaltak helyet, összesen mintegy harmincöten. 

A rendes játékidő eredménye 1-1 lett, és a hosszabbítás sem hozott döntést, következtek tehát a tizenegyesrúgások. Az óra már negyed tizenegy körül járt. Az első körben mindkét csapat játékosai betaláltak - több kör pedig nem is volt. Ugyanis, amint a hazaiak játékosa a második büntetőre készült, beállított a rendőrség, és közölték, a meccsnek most vége, mindenki menjen haza. 

Németországban ugyanis a törvények szerint este 22 óra után tilos mindenféle zajos tevékenység. Ezt errefelé szeretik komolyan venni, ha valaki például éjszakába nyúló zenés bulit rendez, biztos lehet benne, hogy legkésőbb tizenegykor a rendőrség fog érdeklődni, hogy ezt mégis hogy gondolták. A bírósági ítéletek tovább pontosították a törvény értelmezését: zuhanyozni például éjszaka is szabad, akkor is, ha zavarja a szomszédokat, de legfeljebb harminc percig. 

A Pirates részéről megszólaló klubvezető elmondta, hogy a pálya közelében lévő házak lakói eddig sem szívlelték focistákat, valamelyikük tán még örült is, hogy hosszabbítás lett, és lehetett intézkedni. Egy lakó alighanem a telefonhoz nyúlt, amint az óramutató a 12-esre ugrott, hogy bejelentse a szörnyű csendháborítást. 

A játékvezető megpróbálta meggyőzni a rendőröket, miszerint a meccsből legfeljebb öt perc van hátra - sikertelenül. Beszámolók szerint jó eséllyel rövidebb idő alatt befejeződött volna a meccs, mint amennyi ideig a rendőri intézkedés tartott, de hát Ordnung muss sein (Rendnek kell lennie). Meg aztán a körzeti járőr is látta, hogy a helyi lakosság telefonnal filmezi az intézkedést, és nemigen szeretett volna a helyi sajtóba bekerülni, mint aki éppen kötelességet mulaszt. 

A kupa szabályzata szerint a félbeszakadt mérkőzéseket teljes egészében meg kell ismételni, így ezt a meccset is újra le kell játszani. Célszerű lehet a kezdést legkésőbb 19 órára kitűzni.

Címkék: német amatőr


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr6015023532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tököm Állat 2019.08.27. 19:15:11

Vérszemet kapnak a lakók és ezentúl a nemzetközi kupameccsek is veszélyben vannak?A Schalkénak hasonló okok miatt a vasárnapi hazai meccseit behúzott tetővel kell játszania.

maribor_ 2019.08.28. 08:29:25

@Tököm Állat: Te, a Schalkénak minden veszélyben van, ha valamit egyszer nyerni akarnak. Németországban van Szabadföld Kupa? Az például remek lehetőség lenne.
süti beállítások módosítása