Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Solymosi elcsalja?

2013.03.06. 05:50 szilvapálinka

2.jpgSolymosi hamiskás mosolya: Ön bízna benne?

Nem titok, hogy az edzők, játékosok, és mindenek felett a közönség, állandó nyomás alatt tartja a játékvezetőt és ennek a nyomásnak egyértelműen az a célja, hogy a bíró a kedvenc csapat javára ítélkezzék. Így az is nyilvánvaló, hogy jó bíró nincs és manapság az edzői közhelyszótár első mondata az, hogy ''nem szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni'', és ez a mondat aztán általában a játékvezetők ténykedésének hosszas gyalázásába csap át. Néha hallunk egy-egy visszafogott hangot: ''nem akarok nyilatkozni, amíg vissza nem néztem'', de még ez is azt sugallja, hogy majd én eldöntöm, hogy jól fújta-e.

solymosiujp.jpgSolymosi, itt még sárga mezben

Solymosi Péter fogja vezetni az FTC-Újpest meccset és ez nagy felháborodást váltott ki, ő vezette ugyanis az Újpest-FTC (6-0) rangadót, amelyen a zöld-fehérek szerint több nagy hibát is elkövetett. A vendégek szerint túlzott szigorral állította ki Marek Heinzet, nem járt el helyesen Böőr Zoltán szabálytalanságai után, de például a Fradi szerint műhibát is vétett, mert nem szakította végleg félbe a meccset szurkolói rendbontásért, utóbbiért például a klub óvott is.

A 6:0  után nem csoda, hogy az egyébként Debrecenben élő Solymosit a szurkoló újpestinek tartja, és mágikus erővel ruházza fel. Az Újpest Solymosival még nem vesztett meccset, suttogják a rémült szurkolók és ebben a hitben az sem zavarja őket, hogy az Újpest-Kaposvár MK negyeddöntőben Solymosi két újpesti kiállításával segítette a négy közé a Kaposvárt.

Solymosi jelölésének többféle oka lehet:

1. Az MLSZ, mint annak idejét a személyi kultuszban a diktátor, nem tud, vagy nem akar tudni arról, hogy a szurkolók nem szeretik Solymosit.

2. Épp ellenkezőleg, az MLSZ tudja és direkt ingerelni akarja a szurkolókat.

3. Solymosi végre igazságot akar tenni és visszaadja amit elvett.

4. Valami olyan bíróküldési szisztéma van, amit a szurkoló úgysem értene meg, vagy nem érdemes arra, hogy elmagyarázzák neki (például a debreceni Solymosi nem vezethet a DVSC-nek és közvetlen ellenfeleinek, a szombathelyi Andó-Szabó nem vezethet a dunántúlon, Saskőy börtönben van, stb. és így nem maradt más mint Solymosi).

A lényeg, a derbi Solymosié, aki valószínűleg a szokásos rutinnal készül a meccsre:

Mindig hétfőn dől el, ki melyik mérkőzést vezetheti a hétvégén. Az tény, hogy mi készülünk a csapatokból, a csapatok pedig belőlünk. Jómagam felidézem a két gárdának vezetett legutóbbi meccseimet, megnézem, ki miként szerepel a bajnokságban, utánanézek, mennyire várható feszült meccs, kik azok a játékosok, akikre esetleg külön figyelmet kell fordítanom. Persze, szó sincs arról, hogy valaki fekete báránynak számítana nálam, de nem árt felkészültnek lenni és esetleg már az öltözőfolyosón váltott három-négy mondattal elősegíteni, a meccs problémamentes lebonyolítását.

Ez utóbbi mondat nekem röhögést csal az arcomra, elképzelem a lenyugtató három négy mondatot a játékvetező és Rajczi vagy Torghelle között..

                             Solymosi, a lapkirály

 

d000408C7d341d7a53385.jpgSzabónak gólörömért piros: Garami is megbüntette

Solymosi Péter lett az NB. I-es őszi lapkirály! 11 mérkőzésen 65 sárgalapot osztott ki, ami 5,91 sárgás átlag. A statisztika azt is mutatja, hogy Kassai mellett Solymosi a legfoglalkozatottabb bíró, tehát az, hogy az FTC-Újpesten szerepet kap korántsem meglepő. 

Nézzük a következőkben az Újpesttel és FTC-vel kapcsolatos statisztikáit. Solymosi 15 éve bíráskodik, de ne menjünk annyira vissza, kezdjük a statisztikát 2006-ban az Újpest-Honvéd 7:0-ás meccsel. Ezen a meccsen sem sárga, sem piros lapot nem osztott ki, azóta viszont 18 Újpest meccsen 74 sárga és három piros lapot mutatott fel. Az Újpest tízszer nyert, 4 döntetlen és 4 vereség mellett. Ugyanebben az időszakban Solymosi 11 FTC meccset vezetett (NB1) 5 vereség, 3 döntetlen és 3 győzelem 58 sárga és 5 piros lap (a lapokat a meccseken adta, azt nem tudni melyik csapat ellen ítélt). A statisztika tehát csak egy dolgot mutat, 6-8 sárga lap biztos lesz a derbin. Ez némileg ellentmond Solymosi hitvallásának:

Olyan játékvezetőnek szeretném hinni magam, aki megpróbálja minél folyamatosabbá tenni a játékot, hogy élvezhető legyen az adott kilencven perc. Úgy vélem, a játékosok is egyre inkább ezt szeretnék, ellentétben a korábbi esztendőkkel, amikor a magyar futballisták jobban igényelték, hogy le legyen fújva minden apróbb szabálytalanság, mert ha néma maradt a síp, a következő pillanatban már jött a törlesztés. Hozzátenném, hogy Magyarországon az is közrejátszik a sok szabálytalanságban, hogy a pálya talaja nem megfelelő minőségű. De ma már itthon is az a törekvés, hogy minél több test-test elleni ütközést engedjenek meg a bírák. A pártatlanság az alap, szeretném, ha teljesítményemmel segíteni tudnám a magyar labdarúgás színvonalának emelkedését.

 

 

Solymosi persze tisztában van azzal, hogy az ő személye az FTC szurkolók céltáblája lesz,és erről így nyilatkozik:

A 6–0-ás Újpest–Fradi az emlékezetesre sikeredett, a fradisták azóta is a véremet akarják és azt gondolják, valamiért én gyűlölöm a szeretett csapatukat… Biztosan volt olyan szituáció a meccsen, amit talán másképp ítélnék meg, de hogy szándékosan akarnék ártani valamelyik gárdának is, az nonszensz. Félni sosem féltem, még annak idején sem, amikor megyei összecsapásokat vezettem. Egyébként pedig magasabb szinten olyan komoly biztonsági előírások vannak, amelyek kizárják, hogy bármilyen atrocitás érjen bennünket.


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr255119001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miller draft 2013.03.06. 07:07:09

Nevetséges! Baszki a fradisták mindig rinyálnak valamiért. Most kb minden melletük szól, egy morálisan szétesett, motiválatlan, ráadásul valljuk be állomány és edzetség ügyileg is kurva szar Újpestel kell játszaniuk, de ők mindent akarnak. All in! Szerintem aktíváljuk Bede vagy Hanacsek sporttársakat, hogy már az öltözőben vezessen a fradi 1:0-ra.De ha ez nem megy akkor jöjjön az egykori fradi játékos fia, hiszen ő ma is aktív....láthatjuk rendszeresen mikor ott szívatja az Újpestet ahol tudja. Szánalmasak vagytok, a legkomolyabban mondom.

Mundr 2013.03.06. 09:01:45

Igazad van, amúgy én a legnagyobb esélyt a 3. pontra látom. A bírók imádnak kompenzálni.

Katica.fórum 2013.03.06. 10:11:11

Hanacsek lesz a Játékvezető-ellenőr, csak szólok...

bigacsiga 2013.03.06. 10:34:23

neked hol es ki mondta hogy a fradistak mindent akarnak? egyszeruen full gaz, hogy pont ot neveztek a meccsre heccelesbol. kicsit tul vagy porogve ezen a teman, sokkal inkabb mint a fradistak. es igen, agyon lesz verve a dozsa igy is :)

bigacsiga 2013.03.06. 10:36:20

bocsanat ez miller urnak ment :)

miller draft 2013.03.06. 10:38:44

@bigacsiga: Aha, tisztán látszik, hogy én pörögtem rá a témára. Te rinyálsz minden fórumon, mintha nem lenne mindegy, hogy ki a faszom vezeti a meccset.

rexter 2013.03.06. 10:45:45

ja, hogy a Fradi topikban anyaztam egyet? hat ez tenyleg felhaborito :)

miller draft 2013.03.06. 11:16:13

Ide is én rittyentettem cikket....igazad van! Sőt az enyémet. Részemről pont leszarom, és ráadásul még le is zárom a témát, mert úgy tűnik más fogalmaink vannak a "pörgésről".

rexter 2013.03.06. 21:46:46

@miller draft: jóreggelt!! szilvapálinka nem én vagyok, hanem a dózsás kolléga :)
(én mint bigacsiga, csak megint lusta vagyok most nicket váltani :D

miller draft 2013.03.07. 08:55:02

Sok álneves köcsög......

sznico 2013.03.08. 07:53:07

Kedves miller draft! Ha a butaság és a rosszindulat fájna akkor orditánál.Az ominozus mérközésen volt egy pantomin mozdulatos piroslap,egy lesgól,és egy kézzel besegitett.Böör 20 perc utéán már nem lehetett volna a pályán.Ezek tények.Gerinctelen birónál csak az ilyen beiró lények rosszabak.Ezértis tart itt a Magyar foci
süti beállítások módosítása