Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Van máááásik!

2013.05.31. 11:00 Fradista Utazó

b9c56021bda209a0aa33bc572108305a.jpg
Papp György

Lemondott Németh Helga, a női ifjúsági kézilabda-válogatott edzője. A helyére a Magyar Kézilabda Szövetség Papp Györgyöt nevezte ki, megbizatása lényegileg a most nyári EB-re érvényes. A szakember már korábban is dolgozott a női utánpótlás-válogatottaknál, utoljára 2010-ben.

Kinevezésével tovább fokozódott az utánpótlás-válogatottak körül az utóbbi években megindult állandó edzőcsere. Míg korábban egy ember akár végigvihetett egy korosztályt a teljes pályán (ld. a következő bekezdést), addig most évről évre, vagy akár még gyakrabban cserélődnek az edzők.

Női kézilabdában a páros években VB-t, a páratlan években EB-t rendeznek a junior és az ifjúsági korosztály számára. Az EB-n mindig U17 és U19, a VB-ken pedig U18 és U20 korosztályok szerepelnek, ami azt jelenti, hogy minden évfolyam négy éven át szerepelhet, sorrendben egy ifi EB-n, ifi VB-n, junior EB-n majd junior VB-n.

Az utóbbi évek edzői

1992-93-as évfolyam

  • Ifjúsági EB, Szerbia, 2009: Papp György
  • Ifjúsági VB, Dominika, 2010: Papp György
  • Junior EB, Hollandia, 2011: Gyurka János
  • Junior VB, Csehország, 2012: Róth Kálmán

1994-95-ös évfolyam

  • Ifjúsági EB, Csehország, 2011: Róth Kálmán
  • Ifjúsági VB, Montenegró, 2012: Danyi Gábor
  • Junior EB, Dánia, 2013: Hajdu János

1996-97-es évfolyam

  • Ifjúsági EB, Lengyelország, 2013: a selejtezőn Németh Helga, az EB-n Papp György.

Értjük mi a viccet, csak nem szeretjük. Az 1990-es évfolyam volt az utolsó, amelynek még több éven keresztül azonos szövetségi kapitánya volt (Róth Kálmán személyében). Azóta a folyamatos cserélgetés a divat. Lassan körbe lehet nézni, ki nem volt még azok közül, akik aktívan dolgoztak valaha utánpótlással. Illetve ez nem is követelmény, Gyurka például úgy került az U19-hez a 2010/11-es szezonban, hogy azt megelőzőleg sosem foglalkozott utánpótláskorú kézilabdázókkal hivatalból.

Persze, meg kell jegyeznünk, hogy Németh Helga önként mondott le, családi okokra hivatkozva. Meg is értjük, hogy a kisgyermekes anyuka nem akart két hétre elmenni az EB-re - bár azt furcsálljuk, hogy csak most jött rá, mivel is jár a funkció, amit ellátott.

junior.jpgRóth Kálmán (álló sor, középen) és VB-bronzérmes csapata

Papp és Gyurka is kudarcot vallott korábban a '92-esekkel, mindketten mélyen a várakozáson alul szerepeltek csapatukkal. Róth azután bronzérmet szerzett velük a tavalyi világbajnokságon. Az ifi-válogatottat pont azért hagyta ott egy évvel korábban, hogy átvehesse a juniort, és az ifihez az ő korábbi másodedzője került.

Danyinak azért kellett otthagynia az ifiválogatottat (amellyel 5. helyezést ért el a VB-n), mert az MKSZ klubfüggetlen edzőket akart a válogatottak élére - hogy aztán rögtön kinevezzék az eggyel fiatalabb korosztályhoz az Érd junior-edzőjét, Németh Helgát. A családi okokat meg már említettük.

Szóval, mindenre van magyarázat. De valóban az a legjobb út, ha minden évben (vagy akár évente többször) lecseréljük az edzőket?

Címkék: utánpótlás


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr475336758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása