Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Megyei manna: Zala megye II - Törpeország mesecsapatai

2013.06.20. 18:18 Rich.mond

Miután betekintést nyerhettünk a zala megyei pontvadászatok legalsó osztályaiba –mind az ötbe- így most nézzünk szét két osztállyal feljebb. Ugyanis bátran ki merem jelenteni, hogy ennyire impozáns csapatnevek sehol az országban nincsenek. Farkas Pálinka, Cseh Sörker, Angol Focisuli, Szerszámsziget...és ez még nem minden! Az egyik párosítás ugyanis akár a TrollFoci egyik népszerű témaköre is lehetne, ugyanis a két csapatnevet elnézve bármire tudnánk tippelni –nem csak település, hanem talán az ország is kétséges első és második pillantásra is. Sajnos már az elején lelőttük a poént, így senkit sem fog meglepetésként érni, hogy a Zala megye-1-ről fogunk beszélni. Azon is erősen meglepődünk, hogy a zalaegerszegi városrészek dominanciája milyen erős a megyei pontvadászatban. Ja, és pár szó essen Bödéről is!

Valaha havazott Zalában. Szinte hihetetlen manapság (Zalaapáti -zaol.hu) 

A bajnokságot imponáló fölénnyel nyerte a Zalaszentgrót együttese, amely egyetlen vereséget szenvedett el csupán. 28 meccsen 102 gólt szereztek és mindössze 15-öt kaptak. Utóbbi különösen szép teljesítmény, többek között Ebest (28) és Győrszemerét (22) is lefőzték ezzel –bár ők 30 meccset játszottak. Nem meglepő, hogy a gólkirályt is a szentgrótiak adták, miután Tóth Dániel 37 alkalommal ünnepelhetett találatot. Érdekes módon egyetlen vereségüket hazai pályán szenvedték el a Semjénháza ellenében. Egyébként igen jól tartották magukat az NB3 Bakony csoportjában élcsapatnak számító Újbuda ellen, mivel az idegenbeli 2-1-es vereség után sokáig otthon sem tudtak feléjük kerekedni az újbudaiak, de végül a XI. kerületiek Zalában is győztek 2-0 arányban. Jövőre ide kerül az NB3-ból kitoloncolt Hévíz és NTE 1866 Horváth-Méh (tehát a Nagykanizsa).

Ekkor még az MK-selejtezőben, a Dunaújvárosi PASE ellen

Az 1866-ban alapított kanizsai egyesület (hazánkban a legrégebbi!) nem az egyetlen, amely szponzorát is nevén viseli. További csapatok: FEMAT Csesztreg SE, Szerszámsziget Zalalövő TK, Műszer-Automatika Napred, Z-Becsali Tungsram LSE, EVO-Komplex Egervári TE, Tóth-Hús Pókaszepetk SE, Let’s do it Technoroll TE, Angol Foci Suli Páterdomb.

Egyik-másik név nem csak meghökkentő, hanem elfedi magát a településnevet is. Hová kell utaznunk egy jó kis Műszer-Automatika Napred - Let’s do it Technoroll TE rangadóra?

Napred, Sumarton! Let’s do it, Teskánd!

Amennyiben a fenti párosításban lépnének pályára a csapatok, akkor bizony a horvát határ mellé, egy horvátok által lakott kis faluba. Tótszentmártonba –horvátul Sumarton. A lakosság 2010-ben 893 fő volt. Mivel a napred horvátul „előré”-t jelent, ezért élek a gyanúperrel, hogy a horvát származású lakosok nem véletlenül FC Naprednek nevezték el településük csapatát. 

2005/2006-ban meg is nyerték a megyei bajnokságot, de nem vállalták az indulást magasabb osztályban. Egyébként csinos kis stadionjuk van szintén helyes klubházzal. Úgy látszik, Zalában ez hagyomány –miután körbedícsértük az NB3-as Andráshidát, itt sem maradhatunk némák. Lentebb majd említést teszünk arról, hogy a kistelepülésen igen jó az utánpótlás-nevelés több korosztályban is.

Teskándon sem afféle pálya melletti könyöklőn nézhetik a meccset a helyi sportbarátok! 

Amúgy valószínű, hogy a közeljövőben több zalai sportpálya is megújulhat majd

Az 1125 lakos legnagyobb örömére a teskándiak az 1999/2000-es szezonban hódították el a megyei bajnoki címért járó serleget és a tótszentmártoniakkal ellentétben el is vállalták az NB3-as indulást –ami akkor negyedik vonalnak számított. Ettől függetlenül becsülendő, hogy öt (!!!) szezont húztak le az NB3-ban, majd kiesésük után egy bronz és egy ezüstérmet is nyertek a megyei első vonalban. Névadójuk honlapja itt található. 

A településről tudni érdemes még, hogy van tűzoltóversenyük is.

És milyen eredménnyel végződött e két jeles nevű csapat két összecsapása? Nos, a teskándiak éppen, hogy bennmaradtak, ám oda-vissza verték a Napredet. Méghozzá meglehetősen simán. Az otthoni 2-1-es diadalt ugyanis egy tótszentmártoni 2-6 követte. Németh Péter háromszor is eredményes volt.

C’mon, Tungi! Egerszegiek a megyében

Z-Becsali Tungsram LSE? Angol Foci Suli Páterdomb? A tunginak mindenesetre pofás honlapja van

Őszintén szólva nem környékbeliként kis idő kellett amíg felfogtam, hogy egy zalaegerszegi csapatról van szó, amely a helyi Tungsram sportpályáján játssza mérkőzéseit, Becsali pedig egy zalaegerszegi városrész.

Ami pedig az Angol Foci Sulit illeti: annak idején Páterdomb LSC néven szerepeltek körzeti bajnokságokban. A megyei második vonal jelentette általában a legmagasabb osztályt számukra –egy kitérő volt 2006/2007-ben, de akkor nyolc szerzett ponttal azonnal estek is vissza. A csapat neve hol AGFS Páterdombbá, hol AFS Páterdombbá alakult, de nagyjából 2004 körül jelent meg az angol focisuli a csapat nevében és azóta is benne van. Amúgy ők is zalaegerszegiek, méghozzá Zalaegerszeg- Páterddomb településrészről (lakótelepről). Ennek a településrésznek még honlapja is van! De mi ez az angol focisuli?

Az biztos, hogy nem csak fiúkat, hanem lányokat is oktatnak a labdarúgás szeretetére, mert van női együttesük is –lásd itt a Landorhegyi LSC –AFS Páterdomb meccs képeit. A sajátos utánpótlásképzés már 1997 óta működik Páterdombon. Az internetes találatok alapján az önkormányzat, adó-1% felajánlások, valamint TAO-pályázatok segítenek eltartani az egyesületet. Őszintén szólva sokat nem tudtam meg róluk. Mindenesetre tényleg nem lehet rossz az utánpótlás-képzésük, mert az U-19-es bajnokságban úgy lettek ötödikek, hogy nyolc pontot levontak tőlük –így is a második legtöbb gólt lőtték és a második legkevesebbet kapták –egyébként a Tungi (4) és a Napred (3) is előkelő helyen áll a tabellán. A megyei U-16 Észak csoportját ugyancsak ők nyerték meg, majd a rájátszás elődöntőjében a Lentit is verték –a döntőben a Napredet verő Andráshida lesz az ellenfelük. Ezek a zalaegerszegi városrészek erősen felül vannak reprezentálva utánpótlás-vonalon –de respect Tótszentmártonnak is!


Ha az Olajmunkásról esetleg nem ugrana be valakinek településnév, akkor segítünk: Gellénházáról van szó. Ez kivételesen tényleg egy olyan település (lásd Siófoki Olaj és Szolnoki Olaj, Komáromi Olajmunkás), ahol folyt és folyik kőolaj-kitermelés. Tavaly amúgy Gellénháza-Farkas Pálinka néven találkozhattunk velük. Már meg sem lepődök. 

 (www.zalaturista.hu)

Erőt, egészséget!

A megyei második vonal is megérne egy misét, különös tekintettel az ugyancsak zalaegerszegi és helyi szinten igen eredményes női csapattal is rendelkező Police-OLA LSK-ra  (igen, ők tényleg azok...) és a Cseh Sörker Kft. VLSC-re –ez a Vonyarcvashegy egyébként. De van ott Kiskanizsai Sáskák, SAVA-BORSFA-Borsfa SE (igen, ez a teljes csapatnév), és további szponzornevek a csapatnevekben.

Ha lennének elektromos eredményjelzők abban az osztályban, igencsak megizzadnának, hogy mennyi férjen ki a Csácsbozsok-Nemesapáti SE - Primagép Zalaszentmihály, esetleg Kinizsi SK Gyenesdiás - Z+D Cserszegtomaji SK párosításból. A hangzatos nevű, fradistáknak kedves Böde SE tavaly Z-Line Stúdió Bödei SE néven futott.

Egyébként a Déli csoport különlegessége, hogy tavaly ketten is feljutottak (Galambok és Gutorfölde), ellenben senki sem esett ki! Pedig mint mondtuk, öt harmadosztályú csoport várta a búcsúzókat.

 

hely csapat M GY D V LG KG GK P megjegyzés
1. ZALASZENTGRÓTI VFC 28 23 4 1 102 15 87 73
2. LENTI TE 28 18 5 5 67 30 37 59
3. FEMAT CSESZTREG SE 28 18 4 6 71 39 32 58
4. SEMJÉNHÁZA SE 28 13 8 7 51 40 11 47
5. SZERSZÁMSZIGET ZALALÖV 28 12 11 5 50 26 24 47
6. OLAJMUNKÁS SE 28 12 8 8 58 40 18 44
7. MŰSZER AUTÓMATIKA NAPRED 28 12 5 11 60 57 3 41
8. Z.BECSALI-TUNGSRAM LSE 28 11 5 12 37 72 -35 38
9. EVO-KOMPLEX EGERVÁRI TE 28 11 7 10 56 56 0 35 (-5 pont)
10. SZEPETNEK SE 28 10 5 13 40 51 -11 34 (-1 pont)
11. GALAMBOK SC 28 9 5 14 42 59 -17 30 (-2 pont)
12. TÓTH-HÚS PÓKASZEPETK SE 28 7 5 16 33 48 -15 26
13. LET'S DO IT TECHNOROLL TE 28 6 4 18 31 70 -39 22
14. ANGOL FOCI SULI PÁTERDOMB 28 4 3 21 34 70 -36 15
15. SPORTKLUB GUTORFÖLDE 28 2 5 21 22 81 -59 11

Címkék: megyei foci


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr445371088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása