Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

NB III, Magyar Kupa- Lőttek a Létavértesnek

2014.08.10. 18:07 Rich.mond

Nem csak a Mennyei Bajnokságban és az európai kupák selejtezőiben, hanem a Magyar Kupában is beindult a nagyüzem és megrendezték az első fordulót. Szerdán következnek az NB I-es alakulatok.  Volt pár meglepetés - például máris kiesett a Dunaújváros Orosházán - de a legtöbb eredmény hallatán bizony kevesen kapták fel a fejüket, pedig nem egyszer az alacsonyabb osztályú csapat lépett tovább az eddig megrendezett 34 párharcban. Számunkra sokkal érdekesebb, amikor elviekben azonos szinten lévő csapatok csaptak össze, bár az eredmény ezt megkérdőjelezi. Nyilván kedvenc pontvadászatunk résztvevőire, az NB III mezőnyére fókuszáltunk. Csepel - Létavértes 12-0, Veresegyház - Bölcske 0-7, Nyírbátor - Vác 1-5. Hat NB III-as csapat. Ha hozzátesszük, hogy a Csepel gyakorlatilag amatőr és végigszenvedte a tavaszt, a Bölcske papíron kiesett az NB III-ból, a Vác pedig még csak most jutott fel Pest megyéből, akkor erősen megkérdőjeleződik a három vesztes részvétele a jövő héten induló NB III-as bajnokságban. De jó hír a három vesztesnek, hogy ugyanabban a csoportban próbálhatnak szerencsét. Tényleg jó így ez a harmadosztály? - kérdeztük nemrégiben. Ezek után van rá némi esély, hogy a Keleti-csoportban megismétlődik a tavalyi komolytalan jelenetsor a mezőny végén.

 Jellemző kép: Csepeliek gólt ünnepelnek, a Létavértes középkezdéshez készülődik Fotó

Nem csak a Létavértes, hanem úgy általában az NB III-as tartalékcsapatok is érdekeltek minket - íme róluk egy friss, összegző írás.

Ugyebár már többször írtunk a Létavértes végzetéről (lásd fenti linkek) vagy itt a Taccs írása a témában. Nos, a Taccson nem hagyták annyiban a dolgot és a végére akartak járni a dolognak, így alakult ki egy szép létavértesi körkép, előrevetítve a csepeli fiaskót.

A szigetországiak természetesen tudták, hogy kik vizitálnak náluk és honlapjukon ugyancsak beszámoltak a történésekről. Ők nagyjából tették azt, amit tenni lehetett: felkészültek és várták, hogy megérkezzen az ellenfél. 

Meg is érkeztek, 14-en. A hivatalos MLSZ-jegyzőkönyv szerint edző, gyúró, vagy bármilyen hivatalos személy nem kísérte el a csapatot. Tehát a játékoskeresés vagy nem volt sikeres, vagy a nyaralási szezon tett keresztbe az eredményes kupaszereplésnek. 

A játékoskeretet böngészve egyből kiszúrtam Madar Tamás nevét, de ő nem az egykori debreceni kedvenc (még Sándor Tamásékkal megjárta az Atlantai Olimpiát is 1996-ban), hanem egy húsz éves fiatalember, aki tavaly a megyei III-ban focizott. A kapus Menyhárt Nándor ugyancsak onnan igazolt Létavértesre,bár neki van már több NB III-as szezonja. Így talán még kellemetlenebb volt neki a csepeli túra. Ezzel az NB III-as múlttal egyébként egyértelműen ő a legrutinosabb és legmagasabbra taksált játékos a Létában, mert ezen felül hárman tudnak felmutatni megyei I. osztályú pályafutást, a többiek megyei másod-vagy harmadosztályú mérkőzéseken edződtek.

Csordás Attilának (25 éves) az MLSZ szerint ez volt a hatodik hivatalos nagypályás mérkőzése. A 17 éves Derecskei Lászlónak és Tarnóczi Péternek a hetedik ill hatodik. Ebbe persze az utánpótlás-bajnokságok is beleszámítanak.

A csepeliek egyébkén szép számmal kilátogattak a találkozóra, ami így némileg feledtette, hogy kvázi sörmeccset játszottak az égszinkék-meggypirosak. De ettől függetlenül nagyon örültek a továbbjutásnak.

Hogy Veresegyházon mi történt, arról fogalmam sincs. A veresiek ugyebár egész jó tavaszt produkáltak. A végeredményt illetően nekik is és a vendégeknek is a megyei első osztályban kellett volna folytatniuk az őszt, de a visszalépések miatt maradtak az NB III-ban. Korántsem a megye-háromból szedték össze a kezdőcsapatot, hanem még az NB I-et is megjárt Palásthy Norbertet is bevetették és rajta kívül is kipróbált NB III-as játékosok kaptak bizalmat.

Jók az igazolások, tehát elvileg nincs probléma a játékosállománnyal, de tudjuk, hogy ez nem mindig mutatkozik meg az eredményekben. Legyünk józanok, a bennmaradás lehet a maximális cél. Vácról leigazoltuk a Kispest, és a Fradi egykori csatárát, Palásthy Norbertet. Csank János azzal indokolta a
döntést, hogy a sérülékeny játékos nem biztos, hogy állandó lehetőséget kapna a Vácban, márpedig neki most állandóan játékban kell lennie. Féléves szerződést kötöttünk vele. Akár egész jó duót alkothatnak elől az NBII-es múltal rendelkező Czipper Zsoltal, aki nem mellesleg 2 éve még a harmadosztály gólkirálya volt. Ráadásul Ponczók Tamástól kaphatnak hátulról támogatást, aki szintén megjárta az NBII-t. Tóvízi Tamás a védekezésben segíthet, Újpestes nevelésű, és az NBII-ben is játszott a REAC, és az Ujpest II színeiben. - olvasható egy veresegyházi oldalon

Igaz, az a tavalyi NB III-as szezon koránt sem volt diadalmenet, de a Bölcske sem a Real Madrid. Igaz, a szimpatikus tolnai kiscsapat NB III-as múltja összehasonlíthatatlanul gazdagabb, már ami az elmúlt pár évet illeti (még itt írtunk róluk részletesebben). Ettől függetlenül a Bölcske egy amatőrcsapat, az első gólt szerző Farsang Patrik például tavaly mutatkozott be a felnőttek között. Egyébként a vendégeknél pályára lépők nagy többsége is 25 év alatti. Oké, hogy páran játszottak egy-két tucat NB II-es mérkőzésen a Paks II-ben, de nagyjából ennyi felnőtt meccsük is van.

Nyírbátor - Vác 1-5... ugye a Vác lendületben van. Róluk amúgy is azt pletykálják, hogy bőven elég erős a keretük a másodosztályra, tehát nem nagyon akaródznak megállni az NB III-nál. Itt ahogy láttam, semmi különös nem történt. Sokáig volt 1-1, majd 1-2 az állás, a hajrában pedig berámoltak még hármat Rusvayék. A harmadik gólt gyorsan követte egy tizenegyes, így meglepően sima lett a vége - bár sokáig nem így tűnt. Itt nem akarunk mélyebb okokat keresni, megelégszünk a "labda gömbölyű/Nem mindig lesz ilyen könnyű dolga Csank Mesternek/A nagy meleg rányomta a bélyegét a találkozóra" frázissal. 

Ajánljuk szíves figyelmükbe blogunk állandó szerzőjének regényét! Városok, stadionok, kocsmák. Magyar futballregény, labdarúgásunk legsötétebb évtizedéről. Kapható a Líra és Lant könyvesboltjaiban, a Fókusz könyváruházakban és az Auchanban. Látogasson el a könyv hivatalos Facebook oldalára is! 

A Nyírbátor-Vác mérkőzésre vonulnak ki a csapatok. Forrás: Vác FC Facebook oldal. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr726592585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása