Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Kukoricára térdepeltetve

2014.10.31. 21:35 Püspök utcai gombaszedő

Az UEFA Fegyelmi Bizottsága pénteki ülésén 30 000 eurós pénzbüntetés megfizetésére és a soron következő Európa-bajnoki selejtezőn minimum 2500 fő befogadóképességű szektor(ok) bezárására kötelezte a Magyar Labdarúgó Szövetséget a Bukarestben történt szurkolói rendbontások miatt.

Na, hát ezt kaptuk. Fellélegezhetünk, lehetett volna rosszabb is. Tényleg itt tartunk már.

És hát persze, nem verseny ez, de azért az mégis érdekelne, hogy jött ki az, hogy ugyanekkor a románoknak 32 000 euró és a 122-es (vélhetően 2500 fő befogadására maximum fejtől-lábtól alkalmas) szektoruk bezárását kell elviselni a 90 percen át tartó folyamatos hanggránátozás, rasszista drapi, skandálás, véres balhé, csapnivaló szervezés és a többi miatt. Bagatell.

És akkor most vegyünk egy nagy levegőt. Könnyen belátható, hogy a pénzbünti a harmadik legértelmetlenebb büntetési forma, amit az UEFA kiszab. Az MLSZ ill. az FRF nem fog belerokkanni, az UEFÁ-nak meg pár karórára futja csak belőle. A második legértelmetlenebb büntetés pedig a szektorbezárás. A hangulatot annyira nem teszi tönkre, viszont jó eséllyel pont az alkalmi nézők szorulnak ki, akik csak legyintenek egyet – majd megyünk legközelebb, Sanyi!

Őt nem magyarok verték meg (Fotó: adevarul.ro)

(A legértelmetlenebb fenyítés – amit most nem kaptunk meg, de ami késik, nem múlik – az antirasszista drapéria kötelező kihelyezése. De most komolyan, ki az, aki kimegy a meccsre, és emígy érvel: – Hú, most úgy cigányoztam/zsidóztam/magyaroztam/románoztam volna egyet, de aztán megláttam a drapit és úgy döntöttem, inkább mégse. Na mindegy, ez csak mellékdühöngés.)

Ez biztosan sokakat elgondolkoztat

Szóval abszolút mércével mérve nem történt nagy baj, de nem lehet kibírni, hogy össze ne hasonlítsuk a tételeket – az ember, a szurkoló már csak ilyen. És nem lehet nem észrevenni, hogy a románok bizony nagyon olcsón megúszták. Hát még mi lett volna, ha az MLSZ nem veti be minden befolyását és diplomáciai képrességét! (Mi lett volna, staidonbezárás és pontlevonás a románoknak – a szerk.) És vajon mi is ilyen olcsón megússzuk majd a jövő szeptemberi balhét? Mert hogy balhé lesz, az sajnos borítékolható. Nem kéne, nagyon nem kéne, de lesz. Még akkor is, ha ujjlenyomatot és DNS-mintát is vesznek minden szurkolótól.

Mit lehet akkor tenni?

Megpróbálhatjuk felvenni a kesztyűt és nekimenni az UEFÁ-nak, de ez olyan lenne, mint kidobókkal kekeckedni a diszkóban: lehet, hogy te viszed be az első ütést, de az utolsót biztos nem. Sírhatunk továbbá egymás vállán, hogy minket ver a sors, toporzékolhatunk tehetetlenül és belekiálthatjuk bánatunkat a manikűrözött vadonba.

Mert az igazság alighanem az, hogy korántsem összeesküvés áldozatai vagyunk, hanem egész egyszerűen az UEFÁ-ban az égvilágon senkit nem érdekel, hogy mi történik Európának ebben a zűrös, zajos és büdös délkeleti szegletében. A szerb-albánra persze muszáj volt lépni, mert megszakadt a meccs és címlapsztori lett mindenhol még aznap este. Mi csak egy búcsúrúgást kaptunk a kopasztól, még csak nem is az acélbetéttel, hanem csak úgy belsővel, tessék-lássék.

– Örüjjé, hogy csak ennyit kaptá'!

A mordori orkok, trollok, kalózok belháborúja nem lépi át Lothlorien tündéinek igerküszöbét

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr196852371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása