Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Ezért nem járnak a focisták meccsre

2015.05.26. 14:00 Fradista Utazó

Bajnok lett a BV Altenessen II csapata az Alsó-Rajnai Labdarúgó Szövetség megyei másodosztályának (Kreisliga B) nyugat-esseni csoportjában. Bár blogunk sokat foglalkozik az amatőrfutballal, és a német sport is folyamatosan a szemünk előtt van, azért a német labdarúgó nyolcadosztály küzdelmeit, bevalljuk, nem követjük napi szinten figyelemmel. De, még ha így tennék is, akkor sem untatnánk nagyrabecsült olvasótáborunkat az innét származó hírekkel.

bv-altenessen-06-123401_2.jpg

Az Altenessen esete viszont egészen különleges. Mérkőzések egész sorát nyerték 2-0-ra, és mindezt úgy, hogy a statisztikák szerint a tavaszi idényben egyetlen gólt sem lőttek. Csodák márpedig nincsenek, ennek a sikertörténetnek csakis egyetlen magyarázata lehet: a szövetség szabályrendszere alapján, ha egy mérkőzésre az egyik csapat nem áll ki, akkor hivatalosan 2-0 eredménnyel a 3 pontot a mérkőzésen megjelenő csapat javára írják jóvá.

Márpedig esetünkben pontosan ez történt: a tavaszi idényben a BV Altenessen II ellen egyetlen ellenfél sem állt ki.

Hogy miért? Féltik, ha nem is az életüket, de az egészségüket. A ligában ugyanis tombolt az erőszak, legalábbis a nevezett klub mérkőzésein. Az Altenessen ellenfeleinél a nyolc napon belül gyógyuló sérülések szinte már természetesnek számítottak, de nem volt ritka a láb vagy a borda törése sem. A klub játékosai közül többeket is élethosszig eltiltott már a liga. Az idei szezonban azután hoztak ilyen büntetést, hogy az őt második sárga lappal kiállító játékvezetőt a játékos addig verte amíg mozgott - a bíró végül kórházban kötött ki, a mérkőzés félbeszakadt.

"A labdarúgás számunkra egy hobbi, amit a játék öröméért játszunk. Semmi örömet nem okoznak azonban az ilyen mérkőzések" - írja a bajnokság másik 14 résztvevőjének közös közleménye.

Mindenesetre az ellenfelek fellégezhetnek, az Altenessen II ugyanis élni kíván a bajnoki cím által megszerzett feljutási joggal. A labdarúgó szövetség képviselője kifejtette, ugyan ők sem tartják örvendetesnek a 14 csapat által szervezett bojkottot, és az ennek nyomán megszerzett banoki címet, de nem tudnak mit tenni. A szövetség soha nem fog egyetlen klubot sem kizárni, és különösen nem akarnak ezzel az eszközzel élni lepukkant iparkerületek sportolni vágyó fiatalaival szemben.

Hogy a fizikai megfélemlítésre alapozó, labda nélkül játszott labdarúgás, a kettő-nullás erdmények végeláthatatlan sorával, meddig repítheti a csapatot, ma még nem tudhatjuk. De reméljük, a mérkőzések többségét továbbra is az a csapat fogja megnyerni, amelyik több gólt rúg.

Címkék: német erőszak


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr887487762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Millerdraft 2015.05.26. 15:46:58

"Lepukkant iparterületek" Ezt olvasva néhányan felsóhajtanak Ózdon és Kazincbarcikán: szeretnénk mi is úgy lepukkanni :-).
Amúgy én csak azt nem értem, ha ennyi baj van velük és kapták a lapokat meg eltiltásokat, honnan volt mindig újabb és újabb durva emberük?
süti beállítások módosítása