Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Hatból - hat - 100% magyar, 100% futball!

2015.11.20. 19:26 Rich.mond

Máris ezrek nézelődnek franciaországi szálláshelyek és jegyvásárlási lehetőségek után. Nem csoda, hiszen évtizedeket böjtölt az egyszeri magyar futballszurkoló, hogy újra világversenyen lássa csapatát. Hogy kinek jut jegy és kinek nem, azt még nem tudjuk. De azoknak egészen biztosan járna, akik mind a hat idegenbeli mérkőzésen jelen voltak, Belfasttól-Athénig és Feröertől Bukarestig. Az egyik ilyen világjáró fanatikust blogunk szerkesztősége felkereste, ő pedig készséggel válaszolt kérdéseinkre. A nevét kérte, hogy ne áruljuk el. Nem mintha takargatnivalója lett volna, csupán úgy vélte, hogy ez a másfél év száz százalékig Magyarországról és a magyar labdarúgásról szólt.

rata_helsinki.JPG

Helsinki. Valamennyi kép a szerző tulajdonát képezi

Volt már olyan sorozat, ahol sikerült megcsinálnod a válogatottal az „Aranytúrát” (Aranytúrának nevezik, amikor az illető valamennyi idegenbeli mérkőzésen megjelenik).

 Igen, ez már többször is teljesítésre került.

Hány országban jártál már a válogatottat követve? Vagy inkább úgy kérdezem: melyik európai országban NEM jártál még meccsen a válogatottat, vagy a Budapest Honvédot követve?

Ez valamivel több, mint 40 különböző országot foglal magában. Persze vannak helyek, ahol többször is sikerült megfordulni. Európán kívül pedig két helyszínen képviseltük Hazánkat. De sajnos volt olyan is, ahol nem tudtam megjelenni… Oroszország és Kazahsztán kimaradt…

rata_belfast.JPG

Belfast

Veled együtt hányan lehetnek még, akik mind a hat mérkőzést a helyszínen tekintették meg? – egy szurkolóról, Gyencéről egészen biztosan tudunk.  

Rajta kívül még egy sorstársunk biztosan vállalta a megmérettetést.

 A hat helyszín közül melyikre mennél vissza pár napra/hétre csak úgy turistaként, vagy akár hosszabb időre? És melyik országokat nem szeretnéd, hogy a sorsolás szeszélye legközelebb újra az utunkba sodorja? 

Hosszabb időt mindenképp Görögországban tudnék eltölteni, hiszen nyaralásra, pihenésre a legmegfelelőbb ebből a hatosból. Ahova már nagyon nem kívánkozom, az Skandinávia… Először is borzasztó árfekvéssel dolgoznak, ezen kívül meg állandóan hideg van. Persze minden sorsolásnál kapunk egy vagy két északit, de jó lenne már ezekről leszokni.

rata_norvegia.JPG

Norvégia

Gyakorlatilag tényleg sikerült a kontinens minden sarkába eljutnod. Hol etted a legízletesebb helyi fogást és mi volt az?

 Nézd, én a magyar ízeket szeretem, nem nagyon próbálkozom mással. A klasszikus rántott húsnál még senki nem talált ki jobbat…

Sokak szemében labdarúgó-mérkőzést látogatni egyet jelent a „baj keresésével”. Különösen most, hiszen az ősi rivális Románia újra velünk volt egy csoportban. Bukarestben a „vészhelyzet” evidens, de leselkedett rád bármilyen más ármány a többi helyszínen? Akár a mérkőzések előtt, vagy után.

 Az a gondolat, hogy labdarúgó-mérkőzést látogatni egyet jelent a „baj keresésével” teljesen abszurd. Ha már a válogatottunk játékosai nem képviselik megfelelően az országot, akkor nekünk kötelességünk! Addig, amíg vannak olyan labdarúgók, akik „magukért játszanak”, addig valami nagyon nem stimmel. Ennek a válogatottnak Puskás Ferenc volt a KAPITÁNYA, nem pedig… De mindegy, hagyjuk is… Szóval Görögországban volt egy kis mozgás, de nagyobb lélegzetvételű dolog nem történt. A többi helyen Bukarest kivételével barátságosan fogadtak bennünket. Az viszont tényleg súlyos, hogy Oslóban mennyi bevándorló van. Bár mondjuk ez már egész Nyugat-Európára is igaz sajnos… Izrael sokkal neccesebb volt 2009 februárjában, ha már az ármányról kérdeztél… 

rata_feroer.JPG

Feröer-szigetek

Nem is lennénk magyarok, ha nem kutakodnánk egy kicsit a zsebekben. Nyilvánvaló, hogy hat külföldi út másfél év alatt komoly anyagi kiadással járt. Elmondanál pár dolgot, amivel te faragni tudsz a költségeken?

Minél hamarabb el kell kezdeni szervezni, foglalni, intézni az utazást. A legjobb, ha az ember többedmagával utazik, már csak a szállás összegének szétdobása miatt is. Ez nehezebb is, hiszen mindenkinek más dátum a jó, minél kevesebb kintléttel. A napi kapcsolat elengedhetetlen ehhez. Ha egyedül nyomulsz, akkor csak hálóterem… Ezen felül a közlekedésen és az étkezésen lehet fogni egy kis lóvét.

Feltételezem a legdrágább út mind a hat közül a feröeri kiruccanás volt. Nyáron vár ránk egy kellemes, ám nem olcsó franciaországi megmérettetés. Rá alig másfél hónapra pedig újra Feröeren játszik a válogatott VB-selejtezőt, ahová csak a repjegy kb. 150 ezer forintba kerül és akkor még nem beszéltünk a szállásról, étkezésről. Hány százalékot adsz arra, hogy ott leszel?

Nagyon örülök, hogy annyi keserű évtized után újra világeseményen vehetünk részt. Viszont egy nagy bajom van ezzel… Az a vezetőség, aki ma irányítja a labdarúgásunkat és a díszpáholyokban kezet ráznak egymással (persze a lelátón senki se politizáljon, mert a nagyurak nem szeretik az ellentmondást) most elégedetten Döbrögiként tetszeleg. Azok után is, hogy vegzálják a mai napig is a szurkolókat, most vagy 10 évre bebetonozták magukat… Nagyon nem jó ez így… A szurkoló az örök ellenzék, politikai uralkodóktól függetlenül. Visszatérve Feröerre, ha addig nem kopogtat be valaki, hogy van egy gyermekem, akkor 100%. Ha bekopogtat, akkor 95%, hogy ott leszek.

rata_gorogorszag.JPG

Görögország

A Feröer-szigeteken kedden, Lettországban hétfőn, Andorrában pénteken, Svájcban vasárnap este lépünk pályára. Csupán a Portugália elleni mérkőzés esik szombatra. Az EB-sorozatban csak Finnország ellen játszottunk szombaton. Megnehezíti a dolgodat a széthúzott hivatalos FIFA-játéknaptár? - korábban ugyebár szerdán és szombaton voltak mérkőzések.

Engem ez a dolog nem érint mélyen, maximum jobban kell számolgatni a szabadságokat.

Elárulod, hogy mivel keresed a repjegyre és meccsbelépőre valót? Mivel folgalkozol?

Jelenleg sérült gyermekek mindennapjait próbálom megkönnyíteni.

Mennyi szabadságod maradt decemberre?

Maradt még 7 napom, ha minden igaz. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem mindenkinek, aki tolerálja illetve támogatja ezt az egészet!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr858095154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

21 ezer Ft 2015.11.20. 21:05:51

Ha már szóba került, hogy Honvéd-szurkoló, akkor annyit lehet kérdezni, hogy a Kispestet is követi-e mindenhová a szezonban?

21 ezer Ft 2015.11.20. 22:34:43

@Rich.mond: Köszi. Anélkül is igazán szép teljesítmény, de a kettő együtt még inkább :)

Rich.mond 2015.11.21. 20:16:23

@21 ezer Ft: Bizony, szerdán Kozármislenyben is együtt élveztük a napsütést a páratlanul színvonalas mérkőzést.
süti beállítások módosítása