Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Norvég átok, horvát átok, haragszom rátok!

2013.01.15. 22:36 Rich.mond

Pillanatnyilag még nem tudom, hogy Cupic végül hány indításgól fog szerezni, mert mindössze 38 perc telt el a Magyarország-Horvátország csoportrangadóból. Bár Harsányi góljával feljöttünk öt gólra, biztos vagyok abban, hogy a horvátok ezt a meccsüket is könnyedén fogják megnyerni. Valahogy törvényszerű, hogy a "Nagycsapat"-ról szőtt álmainkat mindig ők foszlatják szét. A lányainkat mindig tönkreverő Norvégia a másik ügyeletes árazógép. Nincs semmi baj, nem kell elkeserednünk, ez a vereség papírforma. Szerencsés sorsolással még mindig meglehet az elődöntő -de ahhoz el kell kerülnünk a dánokat és a franciákat -a spanyolokról és a horvátokról nem beszélve.

Tehát nem vagyunk Nagycsapat, hanem egy erős középcsapat, amely néha képes nagy bravúrra de általában alulmarad a francia-dán-horvát-spanyol négyes ellenében. Sokáig idetartozott Izland is, így lelkem mélyén pislákol még a remény, hogy egyszer horvátokat is fogunk verni.

Mert a dánokat ugyebár 2007-ben, a németországi világbajnokságon legyőztük egy elképesztő hajrával -egyébként mi nem jutottunk a legjobb nyolcba, a dánok bronzérmesek lettek.

A franciákat többek között mi is megvertük Szerbiában, a spanyolokkal döntetleneztünk, a norvégiai VB-n pedig tönkrevertük őket. A horvátokkal is, csak az aztán tényleg egy tét nélküli meccs volt. Tétmeccsen nem tudunk velük mit kezdeni. Fél éven belül háromszor semmisítettek meg minket. És ez a jövőben sem nagyon fog változni, hiszen a beharangozóban  már  említettem, hogy egy fiatal csapattól kapunk ki végtelenül simán.

A dánok hagyományosan fel szoktak állni ilyen verésekből, de mi nem vagyunk a dánok, ne is ábrándozzunk erről. Egyelőre Böhm tanítja a lányokat skandinávul gondolkozni, ami a norvégok legyőzéséhez még édeskevés, de egy EB-éremre már elég.

Viszont ettől még beverekedhetjük magunkat a legjobb nyolc közé, mert a lengyeleket-szerbeket-szlovénokat-belarusszokat elviekben meg tudjuk verni -bár valamiért félek Szlovéniától. Ha szerencsénk van, és egy gyengébbre taksált együttes megteszi nekünk azt a szívességet, hogy eltakarítja az útból valamelyik nagymenőt, akkor talán még éremért is játszhatunk. Az olimpián is körülbelül erre tettünk fel mindent -majdnem döntő is lett belőle -egyébként újabban a svédek vették át Izland helyét a mumus-munkakörben, szerencsére ők ki sem jutottak.

Tehát bízom-e a fiúkban a spanyolok ellen? Bár fogadni nem mernék rájuk, de a válaszom az, hogy természetesen. A szerkesztőgárdával fogok értük szorítani elmélkedő-törzshelyünkön. Szerintem jobb, ha oda nem viszek laptopot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr695020657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása