Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

És még egyszer a zártkapuról

2013.01.18. 20:22 Püspök utcai gombaszedő

Ma már tényleg azt hittem, mindent megcsócsáltunk a zártkapuval kapcsolatban, de úgy tűnik, valaki talált egy újabb nézőpontot.

A felvetés érdekes és megfontolásra méltó, ámde van benne egy fontos, bár a végkövetkeztetést még inkább alátámasztó tévedés. A FIFA szabályzatában ez áll:

This code applies to every match and competition organised by FIFA. Beyond this scope, it also applies if a match official is harmed and, more generally, if the statutory objectives of FIFA are breached, especially with regard to forgery, corruption and doping. It also applies to any breach of FIFA regulations that does not fall under the jurisdiction of any other body.

A szerző azonban tévesen fordította le a kiemelt passzust, hiszen annak semmi köze nincs a meccs hivatalos státuszához; a "match official" kifejezés ugyanis szimplán annyit jelent, hogy játékvezető. Vagyis a kiemelt rész helyes fordítása így hangzik:

...akkor is érvényes, ha egy játékvezetőt bántalmazás ér...

Ilyesmi pedig nyilvánvalóan nem történt, tehát a cikk konklúziója szilárd lábakon állni látszik: a FIFA-nak alighanem nem volt joga fegyelmi eljárást indítania.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr925026085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása