Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Kis pesti gondolatok VII.

2013.02.17. 15:43 Nóbádi iz der

Tegnap délután véget értek számunkra a Viareggio Cup küzdelmei. A viadalt gyakran nevezik a világ legjelentősebb utánpótlás klubtornájának, és valószínűleg külső tényezők is közrejátszottak abban, hogy a legjobb 16 csapat között már nem folytathatják akadémistáink.

A Viareggio Cup csoportköreiben 24 olasz és 24 külföldi csapat 12 négyes csoportban, körmérkőzéses rendszerben mérkőzik meg egymással. A csoportgyőzteseken kívül a négy legjobb második is folytathatja: mindkét ágról ketten-ketten juthatnak az egyenes kieséses szakaszba. Az első két forduló eredményeinek ismeretében a Budapest Honvéd MFA csapatának rendkívül jó esélye volt arra, hogy egy esetleges Lecce elleni győzelemmel a jó gólkülönbségének köszönhetően meghosszabbíthatja az itáliai kirándulást.

A találkozón az olaszok szerezték meg a vezetést, azonban a második félidőben Holender hamar egyenlített, Bobál gólja pedig nem sokkal a lefújást megelőzően már a vezetést, és végül a győzelmet jelentette a számunkra. A fiúk tehát teljesítették a maguk (korántsem egyszerű) feladatát, így már csak a többi mérkőzés eredményeire kellett figyelni. Az már a találkozó előtt egyértelmű volt, hogy csoportgyőztesként nem végezhetünk, de a +4-es gólkülönbségünknek köszönhetően szinte biztosak lehettünk abban, hogy az újabb három ponttal és ezzel együtt a mindenképpen javuló gólkülönbséggel nem érhet bennünket baj.

Az hamar kiderült, hogy a Juve Stabia csapata már biztosan lestoppolta a két továbbjutó hely egyikét, miután négy gólos győzelmükkel jelentősen javult a gólkülönbségük. (Ehhez egyébként az is kellett, hogy egy korábbi 4-1-es vereségük egy sikeres óvásnak köszönhetően hirtelen 3-0-ás győzelemmé változzon.)

A többi eredmény ismeretében már csak két csapatnak volt esélye a továbbjutásra: a mieink mellett az AS Roma csapatának.

Amikor a mi meccsünk véget ért, a Roma összecsapása valamilyen különös véletlennek köszönhetően még csak valahol a 80. perc környékén járt. Természetesen minden mérkőzést azonos időben kellett volna kezdeni, de miután a Roma ekkor csak 2-1-re vezetett, még ezen sem problémáztunk különösebben. Ahhoz ugyanis legalább öt gólos "hazai" győzelem kellett, hogy kiüssenek bennünket a nyeregből.

A 81. percben aztán megszerezték a harmadik gólt. Négy perccel később a negyediket. A 91. percben az ötödiket. A 95. percben pedig a hatodikat, a középkezdésre már nem is jutott idő.

 

Az összecsapáson – mint a torna valamennyi mérkőzésén – olasz játékvezetők tevékenykedtek. Különös véletlen, hogy a Roma ellenfelének, a Long Island New York United csapatának az a Francesco "Ciccio" Graziani az edzője, aki több mint hatvanszoros itáliai válogatott. A furcsaságok számát tovább növeli, hogy az úriember 1983 és 1986 között az AS Roma játékosa volt, és különböző fényképek alapján még a mai napig is nagyon szívesen emlékszik vissza azokra az időkre. További érdekesség, hogy a Long Island szakmai stábjában őt leszámítva is csak úgy hemzsegnek az olaszok.

Mint tudjuk, olaszok azért nálunk is vannak. Fabio Cordella, klubunk nemzetközi igazgatója a mérkőzést követően nem csak a facebookon, hanem az itáliai sajtó képviselői előtt is alaposan kifakadt. Szégyenletesnek, gyalázatosnak, példátlannak nevezte azokat az eseményeket, amelyek a saját hazájában történtek. Az általa elmondottakat neves olasz lapok is átvették, és egyre több helyen foglalkoznak az üggyel. Hiába, a legjobb 16 közé akkor is a rómaiak kerültek.

Tegnap délután ugyanis véget értek számunkra a Viareggio Cup küzdelmei. De talán egyáltalán nem túlzás azt kijelenteni, hogy érdemtelenül kell csomagolnunk.


5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr245085194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

those with loaded guns 2013.02.18. 10:06:25

Mik voltak a mi eredményeink?

Nóbádi iz der 2013.02.18. 10:10:04

@those with loaded guns: A Napolitól 2-0-ra kikaptunk, a New Yorkot 8-2-re vertük, a leccét pedig 2-1-re.

miller draft 2013.02.18. 10:40:04

Olaszok.....ennyi. Egy undorító sz@r az egész bajnokságuk, csupán az Ultrák miatt volt nézhető, de mivel mára ők eltüntek a lelátokról, így semmi nem maradt amiért azt a bohóckodást nézze az ember. Kb 5 évente robban ki nem akármilyen bundabotrány, talán nem véletlenül!

Nóbádi iz der 2013.02.18. 10:44:44

@miller draft: Én csak azt nem értem, hogy akkor mi szükség van az ilyen tornákra. Rendezzenek maguknak olasz utánpótlástornát, aztán döntsék el maguk között a dolgokat. Azt hiszem, továbbjutás esetén vagy a Juventussal, vagy a Torinoval játszottunk volna. Ott akkor mennyire billent volna fel a pálya játékvezetés szempontjából?

miller draft 2013.02.18. 10:48:34

No igen, de ez így jobban hangzik:nemzetközi foci tornát nyert XY csapat, a résztvevők között nagy nevű klubbok vettek részt, mit pl a Budapest Honvéd.
süti beállítások módosítása