Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Én nem értelek meg, Natasa!

2013.03.11. 12:20 Nóbádi iz der

Mégsem külföldön, hanem továbbra is Magyarországon folytatná pályafutását Douchev-Janics Natasa háromszoros olimpiai bajnok kajakos – közölte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

A versenyző szándékáról levélben tájékoztatta Baráth Etelét, az MKKSZ elnökét és az elnökséget.

A kajakos a levélben egyben bejelentette, hogy visszavonja a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetséghez benyújtott versenyzési engedély kérelmét, vagyis egészen biztosan nem akar más ország színeiben kajakozni. Janics tehát úgy döntött, hogy magyar színekben folytatja, és valószínűleg a 2016-os olimpiáig ezen nem változtathat.

"Nehezen, de megértettem a szövetség döntését, megértettem a közvélemény egy részének elutasítását. Megértem a nekem sokat nyújtó Szeged városa egyesülete ellenérzéseit. Most azt kérem, engem is értsenek meg. Nem kívánok trükköket alkalmazni versenyengedélyem érdekében. El kell ismernem, hogy a magyar kajak-kenu sport és különösen a női kajak a legerősebb a világon"

Már ne is haragudj, Natasa, de én nem értelek meg. Tudom, hogy valószínűleg együtt tudsz majd élni ezzel a tudattal, de az én szememben te már tökéletesen méltatlan és alkalmatlan vagy arra, hogy az ÉN hazámat képviseld. Neked egyébként a jelek szerint nincs is hazád. Pillanatnyi érdekek, hangulatok, hatások és az éppen aktuális férfiak alakítják és változtatják a véleményedet. Szeged városa annak idején maximálisan befogadott téged, aztán mégis mit tettél velük? Velük IS?

janics_cikkbe.jpg                                                            Kukucs, megint itt vagyok!

Engem az soha nem érdekelt, hogy közismerten hisztis és kibírhatatlan vagy. Én eddig mindig szurkoltam neked, és sohasem gondoltam arra, hogy a te számtalan – köztük olimpiai – aranyad akár csak egy szemernyivel is kevesebbet érne, mint egy "echte" magyar versenyzőé. Dicsőséget és büszkeséget szereztél az országunknak, és amellett, hogy új otthont is kaptál, lássuk be, azért anyagilag sem jártál annyira rosszul...

Az országunknak is szerezted az érmeket, annak az országnak, amelyik befogadott téged. Olyan feltételeket teremtettek neked, olyan lehetőségeket biztosítottak és olyan engedményeket tettek a számodra, ami által elérhetted azt, ami csak nagyon kevés sportoló számára adatik meg: háromszoros olimpiai bajnoknak mondhatod magadat. Természetesen teljes joggal.

Megmondom őszintén, engem az egyáltalán nem érdekel, hogy mi van a háttérben, és most miért változtattad meg sokadszorra is a döntésedet. (Gondolom nem éppen úgy zajlottak az események, ahogyan azt Móricka előzetesen elképzelte magának...) Mindenesetre az például nagyon meglep, hogy arra csak most jöttél rá, hogy nálunk vannak a legjobb szakemberek és – az örökös pénzhiány és az ütött-kopott öltözők ellenére is – a legjobb feltételek arra, hogy megvalósítsd a céljaidat és az álmaidat. Én ezeket anélkül is megmondtam volna neked, hogy valaha is lapátot tartottam volna a kezemben. Nem értem, hogy te, aki hosszú-hosszú éveken keresztül éltél ebben a közegben, csak éppen most értetted ezt meg.

janics21.jpg                                                Eddig legalább ennyiszer gondoltam meg magam!

Persze könnyen elképzelhető, hogy néhányan úgy fogadnak majd, mintha nem történt volna semmi. Sajnos belőled simán kinézem, hogy akár már holnap úgy ülsz bele egy négyes hajóba, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Nem, Natasa, ez sajnos nem így működik. Ha engem kérdeznének, akkor megmondanám, hogy neked itt már semmi keresnivalód sincs. Te már nem vagy arra méltó, hogy a jövőben akár egyetlen egyszer is neked játsszák a Himnuszt.

Egyetlenegy szerencséd van.

Engem baromira senki nem fog megkérdezni.

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr935127373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GabikA 2013.03.11. 12:44:49

A legjobb lenne, ha ket szek kozott a foldre huppanna. Csak okulaskent...

Mundr 2013.03.11. 12:46:10

Kár, hogy a női szakág versenyzői ennyire a butyijukban hordják az eszüket:( Danutát is eléggé behülyítette a faszija, kiváncsi vagyok mire megy majd ő is...

GabikA 2013.03.11. 12:50:24

Alakul a helyzet

"A háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Dusev-Janics Natasa magyarországi visszatéréséről semmit sem tudtak Szerbiában.
A vajdasági Magyar Szó felhívta a szerb kajakszövetséget, alig tértek magukhoz a döbbenettől, annyira meglepte őket a hír.
,,Nem tudtunk semmit Natasa leveléről, amíg ön, a Magyar Szótól nem hívott fel bennünket, a főtitkár és az elnök úr sem tudtak az új elhatározásáról. Értesíteni fogjuk őket, és utána alakítjuk ki álláspontunkat" - kapta a tájékoztatást a Magyar Szó rovatvezetője, Tőke János."

Mundr 2013.03.11. 12:53:13

@GabikA: Tavaly ugyanezt eljátszotta Baráthékkal, tagadott a végsőkig, majd lelépett.

those with loaded guns 2013.03.11. 14:15:37

Igazából nagyon nem tudok haragudni rá. Ügyeskedett, próbálkozott, aztán nem jött össze. Ha ez marad a végső felállás, akkor a szerbeket nagyon átverte a palánkon. Továbbra is úgy leszek vele, mint mióta magyar lett: a válogatókon nem neki fogok szurkolni, de ha világversenyen ő képviseli a magyar színeket, akkor mindenképpen.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.11. 17:27:30

Szép pillanat lesz, amikor teátrálisan kibékülnek "Soha többet" Kati nénivel, és évekig gyűlölik majd egymást újra.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2013.03.11. 18:19:29

Nem kellene visszafogadni.

De az igazi büntetés az lenne, ha a magyar versenyzők (jöjjenek akárhonnan is) szépen kiszorítanák a világversenyekről a selejtezőkön.

A férje is nagyon szégyellje magát! Ez az oktondi lány miatta viselkedik ilyen méltatlanul.

miller draft 2013.03.11. 18:29:44

Dobjatok rám egy követ, de SUNÁZNÁM!

miller draft 2013.03.12. 07:38:22

@Mundr: Köszi, megtennéd, hogy neki is szólsz? A számom 555.....

szerkezettan 2013.03.12. 16:41:05

nem voltunk a helyében, mindenki követ el hibát...ő sem tökéletes, nem kell ráhúzni a vizes lepedőt, mert nem érted meg, nem is kell, én sem értem őt. Majd az élet alakítja magát, ahogy eddig is.Nem kell mindig mindent azonnal fikázni, lehúzni, rosszat kívánni neki. Mindenki abból tanul, ahogy dönt, él, gondolkozik.

those with loaded guns 2013.03.12. 18:25:23

No, Janics Győrben Fazekassal. Igazi szerethető páros, Fazekas-Zur amerikai akart lenni, Janics szerb, aztán mindketten koppantak.

miller draft 2013.03.12. 19:48:21

Ettől még Suna pozitív :-) Ennyi érdekel a kajak-kenuból, meg az olimpiai érmek száma, bár ahogy a mozgalom halad tíz év múlva már az sem lesz, mert helyette benyomják a trambulint vagy dartsot.

those with loaded guns 2013.03.12. 20:04:19

@miller draft: a trambulin már a programban van, jöhet a fedettpályás papírhajtogatás.

kroni1 2013.03.13. 09:12:31

Ezt a helyzetet ahogy a legtöbben, úgy az itt okoskodó cikkíró sem látja át rendesen. Csakis az érintett felek tudják, hogy mekkora színjáték ez az egész. A embereknek fogalmuk sincs róla, hogy mik voltak Natasa valós indokai, és hogy a szegény szerencsétlen kajak-kenu szövetség mennyire gerinctelen és undorító egy társaság. Natasa ha nem jön magyarországra, akkor most legrosszabb esetben nem három csak egy kétszeres olimpiai bajnok lenne. Már nagyon jó kajakost neveltek belőle otthon, mi egy szinte kész terméket kaptunk, bárhol nagy kajakos lett volna és amit elért azt 90 százalékban magának köszönheti. Meg kellett volna neki köszönni, hogy a legerősebb éveiben nekünk hozott dicsőséget, aztán minimum hagyni, hogy ott vezesse le pályafutását ahol szeretné. A kapzsi szövetségnek nem is Natasa kellett már, ők csak a pénzt látták az egészben. Mint említette, kijátszhatta volna a kiskapukkal a rendszert, de nem véletlenül nem tette. Igen, ösztönös és makacs volt mindig is, de százezerszer egyenesebb ember mint bárki a szövetségből, akiknek ez az egész köszönhető..

com.com 2013.03.13. 09:58:17

Nobody is there...
Azért ne ítéld el Natasát, mert a szülőföldje színeiben is megmutatná magát, Szerbia a szülő hazája, ott él az édesanyja, ott halt meg az édesapja. A balkáni háború után a Sidney olimpián 4. helyezett 18 éves, nyilván nagyon tehetséges lányt, valóban a fejlődése érdekében hozta Magyarországra az apja. Akkor nem kértek érte átigazolási díjat. Ez nem volt a könnyebb út, lévén, hogy ha otthon marad, válogató versenyek nélkül indulhatott volna bármilyen világversenyen. Megharcolt a helyéért, megtanult magyarul, Athen előtt 4 versenyt nyert (Katinak egy is elég lett volna az induláshoz), vagy emlékezz Pekingre, ahol Kati az egyes eredménye után nyilván nem volt feldobva, és Natasa nyilván nagy részt adott a pároshoz, ami akkor nagyon jól esett a nemzeti színű szíveknek. Megsúgom, akkor is szerb volt! Mi nagy magyarok, szeretnénk, ha az Atheni válogatók óta az "echte magyar" Kovács Kati sem szeretné Natasát, de azt is meg kell súgnom, hogy profi szövetség fűzi össze őket, bármi legyen is a jövő. Valóban tett rossz lelkiállapotban, rossz nyilatkozatokat London után; a dobogón siratta az elmúlt évek iszonyatos munkáját, az áldozatokat amiket hozott azért, hogy ismét bizonyítson. Csak "mi" kommentáltuk úgy, hogy az aranyat siratja. (akkor már volt abból 3) Annyit talán észre lehet venni hogy Natasa élete két dologról szól: most már anya, és kajak versenyző. Szerette volna a kislányát otthon nevelni, és szeretne versenyezni. Mint kiderült, versenyezni így tud, ha ezt a megoldást választja, mert mi ingyen nem engedtük el, és a házassággal pedig nem akar trükközni. Most majd egy "echte magyar" kislánynak várnia kell amíg Nati kiöregszik, vagy hibázik. Azt is megsúgom, hogy három válogatóból kettőn nem fog.. Most még nem.

Nóbádi iz der 2013.03.13. 10:18:28

@kroni1: Azzal egyetértünk, hogy a szövetségben enyhén szólva sincs minden rendben.

Nóbádi iz der 2013.03.13. 10:24:27

@com.com: Már fentebb is leírtam: nekem semmi bajom nem volt azzal, hogy Natasa idejött. Azt sem teszem mérlegre, hogy ki a "magyarabb", és eddig az sem érdekelt, hogy a nem "echte magyar" Janics kiszorítja az "echte magyar XY-t". És még azt is megértem, hogy Szerbiát tekinti az "igazi" hazájának.
Viszont nem kell hisztizni, nem kell szerencsétlen nyilatkozatokat tenni és nem kell hagynia magát befolyásolni, ja és hálátlannak sem kell lenni.
És még az sem mentség, hogy "jajjj hát ő egy kicsit butuska, de...".
Szerintem.

kroni1 2013.03.13. 10:34:32

@com.com: Igen, én is hasonlóképp gondolom. Már fiatalon jól ment, látszott, hogy átlagon felüli kajakos lesz belőle, amikor 18 évesen Sidney-ben a mi Kőbán Ritánk előtt végzett még szerb színekben. És mi "befogadtuk". Persze, és nyilván mivel a szerbek nem kértek érte pénzt, mi önzetlenül és csakis azért fogadtuk be, hogy neki jó legyen és gyorsan el is intéztük hogy mihamarabb indulhasson a mi színeinkben. Most meg nagy pénzt kérnénk érte, mert haza szeretne menni, 31 évesen, mikor már főállású anyaként otthon szeretné csinálni másodállásban azt, ami az élete. Gyönyörű..

com.com 2013.03.13. 10:46:52

@Nóbádi iz der: nem butuska, és nem is agysebész. Versenyző, és anya; ezt most így tudja csinálni, mert más lehetőség nincs a számára.

Nóbádi iz der 2013.03.13. 10:57:50

@com.com: Én sem állítottam azt, hogy a szövetségnek nincs mit takargatnia. Csak azzal a gondolattal játszadozom, hogy a döntéseit (legyenek azok akármilyenek) vajon mennyire önállóan hozza/hozta meg.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.03.13. 11:38:05

@Nóbádi iz der: Azt sem kéne figyelmen kívül hagyni, hogy kajak-kenuban olyan gyakorlatilag nincs, hogy az egyik országban van a klubod és a másik színeiben versenyzel válogatottként, ahogy ez a legtöbb sportban természetes.
süti beállítások módosítása