Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Amatőrök hétvégéje - Vidék

2013.03.25. 07:01 Rich.mond

A hét közepén, talán kissé megkésve elindítottunk egy kezdeményezést, melyben a helyi labdarúgásra szerettük volna ráirányítani a figyelmet a válogatott mérkőzések közötti szünet alatt. Bár az idő rövidsége és a roppant kellemetlen időjárás miatt nem tudtuk megváltani a világot, de így is sok visszajelzést kaptunk kluboktól és szurkolóktól. Ezért tényleg bízunk abban, hogy ősszel már tényleg egy országos mozgalom lesz a "Szurkolj a helyi csapatnak! - amatőrök hétvégéje" kezdeményezésből. Mivel kár lenne a hétvége eseményeit egyetlen posztba belesűríteni, ezért külön mazsolázunk a vidéki, illetve a budapesti/Budapest környéki bajnokságokból. Megjegyzendő, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében például nem rendeztek bajnokikat az extrém időjárási körülmények miatt,Baranyában szombaton pedig csak egy találkozót játszottak le a megyében.

www.haon.hu 

Mint a múlt héten említettük, jó pár rangadót játszottak az NB3-ban. Mind közül kiemelkedett a Cigánd SE - Várda SE derbi a Tisza csoportban, ahol a listavezető kisvárdaiak utaztak a második Cigánd otthonába. Pocsék idő volt. Hideg, nagy szél, de így is mintegy 7-800-an látogattak ki a rangadóra. Kisvárdáról a szurkolói buszon kívül is érkeztek szép számmal, míg a cigándiakat a határon túlról, a Felvidékről érkezők is biztatták. A 20-30 szlovákiai magyar gyerekei ugyanis a Bodrogköz székhelyén, Cigándon fociznak, ezért jelentek meg a cigándi sporttelepen -a kisvárdai verzió szerint toborzott szurkolók voltak. Ebben az osztályban ritkán látható jó hangulatban kezdődött hát a mérkőzés. Egyébként nem csak a szél okozott fejfájást a játékosoknak. A nemrég elolvadt hó és az utána ráesett eső miatt igen mély volt a talaj is. Ennek ellenére az iramra nem lehetett panasz. A Cigánd gólokkal nyerhetett volna, de a helyzetek kimaradtak és maradt a gól nélküli döntetlen. Ami valószínűleg a kisvárdaiak bajnoki címét jelenti, hiszen megőrizték hét pontos előnyüket. A lefújás után ezt feltehetőleg ők is így gondolhatták, mert nagy ünneplést rendeztek. A többi kép itt található, további eredmények pedig itt.

A Dráva csoportban a listavezető Szekszárd a kilencvenedik percben szerezte meg a győzelmet. Ezzel zsinórban a 25. veretlenül megvívott mérkőzésüket tudták le. Bár ez a győzelem is igencsak nyögvenyelős volt, még mindig hat pont az előnyük az üldözők előtt. Az üldözők pedig egymással csatáztak, és a Dunaújváros végül legyűrte a Komlót (1-0). A Komlót ráadásul utolérte a tavasszal roppant magabiztos Bölcske, amely megint öt gólt lőtt -ezúttal a Tolna volt az áldozat. A komlóiak lassan elbúcsúzhatnak a bajnoki címtől - sőt, most már a második helytől is négy pont távolságra vannak. További eredmények itt


Jók a kilátások Bölcskén

A Mátra csoportban a Felsőtárkány átvette a vezetést a Hatvantól, amely vasárnap este játszott a REAC-al és 2-1-es vereséget szenvedett. A forduláskor még öt pont előnnyel listavezető hatvaniak két meccsükből kettőt veszítettek el. Tehát már nem csak Hatvanon túliak játszanak a csoportban. A forduló slágermérkőzése a közel 400 néző előtt lejátszott nógrádi rangadó, az SBTC - Nagybátony volt, amit egy őrült meccsen 5-3-ra nyertek a hazaiak. A tarjániaknál Myke Ramos három találatig jutott.

Salgótarján, Tóstrandi műfüves pálya  (www.sbtc.hu)

Az Alföld csoport leginkább azért lett érdekes, mert a második és a nyolcadik között mindössze három pont a különbség -Dunaharaszti még mindig őrzi az előnyét az élen, de még Mórahalom is maradhat harmadosztályú jövőre egy huszáros hajrá esetén. A még mindig biztos kieső Tisza Volán tesz arról, hogy az élmezőny ne csak az egymás elleni rangadóktól tartson, hanem a Tisza-parton tett kiruccanásoktól is.  A Tököl után ugyanis a Nagykőrös is elvérzett Szegeden.

És a megye?

Szegeden hétvégén megyei rangadót is rendeztek a Csongrád megyei első osztály alsóházában. A megszűnt Szeged LC hagyományait tovább éltető, egykori szurkolók által alapított FK 1899 Szeged (12.) a Kisteleki TE-t  (11.) fogadta a Felső Tisza parti stadionban villanyfényes meccsen. Nem csak a villanyfény, hanem sok más körítés is hajazott az a "nagyok" meccseire. Voltak szurkolók. Volt kiállítás, vitatott tizenegyes, amit ráadásul újra is rúgattak. És ahogy a drámák forgatókönyvében elvárható, a hazaiak a 92. percben szerezték meg a győztes gólt és nyertek 2-1-re. Érdemes elolvasni a tudósítást, az edzői nyilatkozatokat és a kommentárokat.  Egyébként ugyanebben  a bajnokságban a Kiskundorozsma (3.) 11-0-ra verte a tizedik Nagymágocsot, Röszke (16.) pedig odahaza kapott egy hatost a Sándorfalvától (4.). Nagymágocs korábban 17 meccsen kapott 16 gólt.

A legviccesebb csapatnevek kétségtelenül Zala megyében vannak.

Szerszámsziget Zalalövő Legea, Femat Csesztreg, Gellénháza Farkas Pálinka,  Műszer Automatika Tótszentmárton, Kiskanizsai Sáskák, Tóth-Hús Zalagrár Pókaszepetk, Technoroll Teskánd, Zalaegerszegi Becsali TLSE, Napred FC Tótszentmárton

Pest megyéből, azon belül is Pomázról kaptunk egy bemutatkozást a helyi szurkolóktól. A tabella tizedik helyén álló Pomáz SE a kilencedik Plisszántó SE csapatát fogadta a Pest megyei másodosztály Nyugati-csoportjában. "A meccset megnyertük 2-1-re. Nagyon jó hangulat volt, ezért járunk a helyi csapatunk meccsére. Nagyszerű érzés amikor a játékosok a meccs elején végén külön tapsolnak nekünk, mi pedig visszatapsolunk nekik" A csoportot a Dunakeszi Kinizsi vezeti, egy ponttal megelőzve az Üröm csapatát.

Holnap igyekszünk bemutatni az igen fordulatos Duna csoportot, illetve szétnézünk a "BLASZ"-ban -egészen a BLSZ IV-osztályig! Jövő hét elején pedig az újabban rendre kimaradó Bakony csoportnak szentelünk egy bejegyzést, ahol a Balatonfüred még mindig vezet a Mosonmagyaróvár előtt, de előnyük mindössze két pont. Dorog, Andráshida, Újbuda, Körmend pedig a nyomukban. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr75166318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pécsicigó 2013.03.25. 10:53:51

További érdekessége a fordulónak, hogy most először mutatkozott be az NB III-ban nigériai válogatott labdarúgó. www.bama.hu/baranya/sport/nb-iii-okoronkwo-is-palyara-lepett-489737

miller draft 2013.03.25. 19:47:44

Pomáz milyen jó színösszeállítással rendelkezik. Borussia Mönchengladbach :-)
süti beállítások módosítása