Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

A világ legigazságtalanabb büntetése

2013.03.27. 21:40 Fradista Utazó

A március 6-i Ferencváros - Győr női kézilabda bajnoki mérkőzés után a Magyar Kézilabda Szövetség ileltékes bizottsága Tomori Zsuzsannát, a Ferencváros játékosát, egy mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta. Ennek következményei felettébb igazságtalanok - ezt mutatjuk be egy rövid cikkben.

8759.jpg
Tomori Zsuzsanna (Fotó: FTC)

Ekkor a bajnoki alapszakaszból két forduló volt hátra, és kialakult egy háromszereplős játszma. Számunkra most igazából kettő mérkőzés volt érdekes: a 21. fordulóban Érd - Ferencváros, a 22., utolsó fordulóban pedig Fehérvár - Érd mérkőzést rendeztek, ill. rendeznek. A három érintett csapat így állt 20 forduló után:

  • A Ferencváros, minden eredménytől függetlenül, biztosan a második helyen végez az alapszakaszban.
  • Ha az Érd megveri a Fradit, akkor bejut a legjobb négy közé, ami azt jelenti, hogy a rájátszásban az elődöntőben szerepelhetnek, negyedik helynél rosszabb eredményt már a bajnokságban nem érhetnek el, és ezzel biztosítva van a nemzetközi kuparészvételük is a jövő szezonra.
  • Ha az Érd kikap a Fraditól, akkor az utolsó fordulóban Székesfehérváron ki-ki meccset játszanak, aki ott nyer, az jut a négy közé, aki veszít, az nem.

A papírforma jó esélyt kínált a fehérváriak számára, hiszen a Fradi egyértelműen jobb csapat az Érdnél. Csakhogy a zöld-fehérek tele vannak sérültekkel, és ezen a mérkőzésen Tomorira sem számíthattak.

Jól is kezdett a Ferencváros, a második félidő közepén már tetemes, 19-12-es előnnyel rendelkeztek. Itt azonban elfogyott a játékosok ereje, kiütközött a kemény BL-szezon minden mentális és fizikális fáradtsága, valamint az, hogy a sérültek miatt alig maradt variálási lehetősége Elek Gábor edzőnek. Az utolsó negyedórára a vendégcsapat összeomlott, és egy 12-3-as rohammal az Érd a maga javára fordította a mérkőzést: a végeredmény 24-22.

A sportban persze értelmetlen kérdés, hogy mi lett volna ha, de megkockáztatjuk, ha Tomori pályára léphet ezen a mérkőzésen, akkor a Fradinak lett volna még annyi tartaléka, hogy végül megnyerje a találkozót. Kijelenthetjük tehát, az FTC megfizetett a Győr elleni sportszerűtlenségért. Csakhogy számukra, bár hatalmas presztízsveszteség, igazából ez a vereség nem oszt, nem szoroz, így is meglesz a második hely.

Ki járt pórul? A Fehérvár. Akiknek a Ferencváros - Győr meccshez, és Tomori sportszerűtlenségéhez annyi közük volt, hogy látták a tévében. Mégis, Tomori eltiltása legfőképpen őket büntette, hiszen így már matematikai esélyük sincs a négy közé jutásra. Mondja valaki, hogy a büntetések igazságosak...


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr555176641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wu wei 2013.03.28. 14:57:17

Nettó baromság ez a cikk

Fodbalista (törölt) 2013.03.28. 16:00:35

A fodbalban ugyanígy van.

Nem tudom, összességében jó lenne-e, de ebből a szempontból igazságosabb lenne, ha a piros lap mellé nem kiállítás és eltiltás, hanem kiállítás és tizenegyes járna, sárga lapért pedig 10 perces kiállítás a 80. percig, utána végleges + még egy játékost le kell hozni.
süti beállítások módosítása