Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Pásztor ismét nyeregben

2013.04.02. 19:20 A szerethető dózsás

 

250px-Pásztor_József.jpgPásztor József ötödször a Békéscsaba edzője

Amint írtunk róla  Dajka felajánlotta, hogy ő lesz a szakmai igazgató, a mostani szakmai igazgató, Pásztor, meg Dajka helyett az edző, de úgy látszik ennek az ötletnek csak a fele vált be:

Tájékoztatjuk a sportot szerető közvéleményt, hogy a keddi naptól Pásztor József látja el a Békéscsaba 1912 Előre SE NB II-es labdarúgó csapatának vezetőedzői feladatát. Az Előre Futball Zrt. igazgatósága

 

Pasztor540.jpgA gondokat örökli (az NSO felvétele)

 

elore_01.jpgMegismétlik a régi sikert? Bökfi János, Unyatinszki Mihály, Pásztor József, Gulyás István, Láza Jánosné, Szenti Zoltán, Mracskó Mihály és Szarvas János (Fotó: Csabai Mérleg Online)

 

Pásztor ötödször a Békéscsaba edzője és több mint 20 éves edzői pályafutása alatt még sohasem volt csapata Békés megyén kívűl (sőt azon belül sem ment Csabától 10 kilometernél távolabb). Dajkától másodszor veszi át a csapatot (2002-ben Dajkát elcsábítja az előző bajnokságban kiesett Debrecen, és ebben az évben Dajka megmenti őket az újabb kieséstől). Pásztor nem vágyik el Csabáról, ezt igen keményen ki is mondta:

... ha érkezne egy felkérés egy biztosabb anyagi háttérrel rendelkező klubtól, mondjuk, a Ferencvárostól elvállalná a feladatot?
– Nem, soha.

A miértre talán ez a válasz:

...4-5 ember 90 percen át az édesanyámat szidta. Csabán ez nem fordulhat elő, én ilyen esetben odamegyek az illetőkhöz és megkérem, hogy fejezzék be,

Pásztor legnagyobb edzői sikere az 1994-es bronzérem, nem tudni ezt a sikert mikor ismétlik meg, de ehhez legalábbis az NB1-be kellene jutni.

Pásztor gyönyörű gólja a Szovjetunió ellen

Mint előző írásunkban említettük, Pásztor szerint nyelvi nehézségek vannak a csapaton belül. Hogy ő ezzel hogyan fog megbírkózni? Egy régebbi interjúban így beszélt:

  • Hogyan kommunikál a fekete játékossal?
  • Pásztor József A csapatban öten-hatan jól beszélnek angolul, ő is jól beszél angolul, ha olyan dolog van, akkor játékosok fordítanak, de a pályán semmi probléma nincs, mert mindent megért, amit mondok - mert tudja a futballt.

Pásztor a klubhűség példaképe, most egy olyan csapatot kell összeráznia akiknek nagyrésze külföldi. A szurkolók talán naivak, ő azonban reálisan látja a helyzetet:

  • Aki nem csabai, annak érdemes az Előrében játszania? Gondolok itt nemcsak a szakmai részre, hanem az anyagiakra is... Mert ugye a csabai nem nézi a pénzt, örül, hogy a város legelőkelőbb csapatában játszhat - legalábbis remélem, így van...
  • Pásztor József A csabaiak is elmennek oda, ahol sok pénz van. A mai futballban megszűnt a klubhűség, mindenki oda megy, ahol több pénz van - vagy jól érzi magát. A nem csabaiak jól érzik magukat, mert jó a közösség, ezért szeretnek az Előrében focizni.

 

 

Pásztorék célja nem lehet más, mint az NB1. Pásztor József ennél nehezebb feladattal is megbírkózott már, hiszen ne feledjük, Váczi Zoltánt is edzette...

 

 


4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr55189368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fodbalista (törölt) 2013.04.02. 21:46:21

Jó a témaválasztás, Pásztor pedig megidéz egy szebb világot, ahol kevesebb az üres csillogás, de több a szeretet.

Váczi Zoli például sosem akart példakép lenni, helyette képes volt párhuzamosan több hobbinak is hódolni, és nevetve cselezte ki a komoly, "alázatos" sportembereket, akik mindent úgy csináltak, hogy a tíz ujját megnyalta a Szakma ezt látva.

Minden egyéniségnek örülök, akinek saját értékvilága van, és történhet bármi, kitart mellette, és nem például a Szakmai Álláspont visszhangzásából él.

A Mracskó az Misi viszont.

www.youtube.com/watch?v=UgAQRtQJiNM

Bcs csl 2013.04.03. 14:26:15

Ismét jó az írás! Nem nyálázásból, de jó végre egy olyan oldalt olvasni, ahol az írók ismerik a témát amiről írnak. Akit esetleg érdekelnek volt csabai legendák, itt talál néhányat, több részletben
bcscsl.blogspot.hu/
Illetve akit Pásztor Józsi (bár ő nem örülne, hogy ennyit foglalkoznak vele:), ajánlom a róla szóló könyvet. Nem csak a csabai, hanem kicsit a magyar fociról is ad egy korképet

Nóbádi iz der 2013.04.03. 16:45:49

@Bcs csl: Nem a viszontnyálazás beszél belőlem, de mivel egy másik elfoglaltságom miatt meglehetősen képben vagyok a Keleti csoportban, így kifejezetten szurkolok azért, hogy a Csaba jusson fel. Pásztor előtt pedig le a kalappal!

Rich.mond 2013.04.10. 18:46:24

Szegény Józsi Bácsi...most kaptak egy ötöst Kövesden.Viszont a Vasas még mindig vezeti a tabellát.
süti beállítások módosítása