Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Magyar BL-győztes labdarúgásban!

2013.05.24. 00:15 Nóbádi iz der

A női és a férfi labdarúgás között legalább akkora merészség lenne hasonlóságot keresni, mint párhuzamot vonni ByeAlex és Bangó Margit munkássága között. Ennek ellenére tegnap este óta megduplázódott a sportág Magyarországon született, magyar BL (BEK) győzteseinek száma. Puskás Ferencnek a Real Madriddal elért harmadik BEK-győzelme után röpke 47 évvel már Jakabfi Zsanett is elmondhatja magáról, hogy Európa legjobb klubcsapatának tagjaként felülhetett a kontinens trónjára. Szívből gratulálunk!

jakabfi.jpg

A 23 éves, Lengyeltótiban született sportoló 2009-ben cserélte fel az MTK mezét a Wolfsburg szerelésére. 17 évesen már bemutatkozhatott a magyar válogatottban, amelynek színeiben eddigi 18 szereplése során 10 gólt szerzett. Magyarországon eddig háromszor választották meg az év női labdarúgójának, az elmúlt évben pedig a Bundesligában holtversenyben lett az őszi szezon legjobbja. Zsanett egy tavaly készült interjú szerint gazdasági iskolába jár, a tanulás mellett dolgozik is, és közben a csapata fokozatosan úgy emelkedett egyre magasabbra, hogy Jakabfi a gárda egyik (ha nem a...) legjobbja volt. (Mindenképpen érdemes elolvasni a hivatkozott interjút, számos tanulságos és elgondolkodtató dologról esik benne szó...)

A tavalyi ezüstérmük a Bundesligában BL-indulási jogot eredményezett a csapatnak. A lengyel Raciborz elleni kötelező győzelmek (5-1, 6-1) után a norvég Roa (4-1, 1-1) sem tudta őket megszorongatni. A Rosszijanka elleni kettős győzelemmel (2-1, 2-0) pedig már hirtelen az elődöntőben találták magukat, ahol az Arsenal ágyúját is bedugaszolták (2-0, 2-1). A Chelsea stadionjában megrendezett fináléban jöhetett tehát a kontinens kiemelkedő tudású csapata, a Lyon. A franciákról talán elég annyit, hogy a döntőig minden mérkőzésüket megnyerték, a gólkülönbségük pedig egy laza 40-1 volt...

A finálé előtt talán még Betta is megnyalta volna az ujjait az igazán kecsegtető 8,5-ös oddsot látva, de ennek ellenére minden racionálist nélkülözött az a verzió, hogy az idei BL-kiírásokban kettős német diadal fog születni. (Arra, hogy szombaton a férfiaknál német csapat lesz a győztes, viszont mindenképpen érdemes fogadni.)

Ennek ellenére mégis megtörtént a csoda. Jakabfi 79 percet töltött a pályán, végig remekül játszva. A teljesítményének értékét az is nagyban növeli, hogy április elején a bokájában három szalag is elszakadt, ekkor szinte mindenki azt valószínűsítette, hogy a fiatal játékos szezonja ezzel véget is ért. Szerencsére aztán nem így történt, így most a pályán ünnepelhette, amikor a 74. percben Müller kolléganő büntetőből megszerezte a találkozó egyetlen gólját, hozzájuttatva a Wolfsburg csapatát Platini bácsi puszijaihoz, valamint a BL-trófeához.

Zsani zseni.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr525315386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása