Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Újabb csapat-világbajnokság

2013.07.25. 18:30 A szerethető dózsás

International Champions Cup (július  27. – augusztus 7.)

a_10.jpgUEFA bajnokok ligája, sallangmentesen.

Annak ellenére, hogy a Videoton 550 milliót keresett az EL sorozattal, nagyon jól tudjuk, hogy az igazán nagy pénzt az európai élcsapatok meccsei és a világbajnokságok hozzák. Csak idő kérdése, hogy ezek a topcsapatok kilépnek a saját bajnokságukból (bár a topligák üzleti szempontból azért még messze vannak az MB1-től) és saját ligát hoznak létre. A se szeri se száma a különböző klubvilágbajnokságoknak és most egy új sorozat indul útjára ''International Champions Cup'' néven.

A főszponzor a Guinness (nekem máris szimpatikus – a szerkesztő megjegyzése), főszervező pedig Stephen Ross, a Miami Delfinek amerikai futballcsapat tulajdonosa. Az amerikaiak a helyi szokásoknak megfelelően egyenes kiesési rendszert akartak (one and done, ahogy azt a magyar klubcsapatok a nyári UEFA előselejtezőkön megtapasztalták) az európai klubok viszont minimum három meccset akarnak játszani. A kompromisszum az lett, hogy a döntő felé vezető úton egyenes egyenes kiesés van, de a vesztesek további meccseket játszanak a többi vesztessel illetve a vesztesek meccseinek győzteseivel. Ez kicsit olyan, mintha a 86-os vébén a Mezey csapat még kétszer jól elkeni Kanadát. Meg nem erősített hírek szerint dél-ázsiai fogadóirodákban lehet arra fogadni, hogy idén rendezik-e ezt a bajnokságot először és utoljára.

guinness.jpg

Az egymillió dolláros fődíj csábításának az Inter, Juventus, Milan, Real, Valencia, Everton és a Chelsea nem tudott nemet mondani, a hazai színeket a Galaxy képviseli. Gyaníthatóan a meccsek tévés jogaiból az egymillió dollárnál jóval nagyobb szeletet hasítanak ki a résztvevők, mert egymillióért ezek a klubok nem nagyon hajolnak le az utcán.

A torna a jövendő EB-khez hasonlóan több városban lesz megrendezve, Valenciában nyit a Milan és a Valencia, majd a győztes és a vesztes is Amerikába repül a további mérkőzésekre. A jegyek 90 százaléka elfogyott, de – bár nem a legjobb helyekre – még kaphatók kétnapos (négy meccses) jegyek 15000 forintért. Ez egy meccsre lebontva nem sokkal drágább mint egy MB1-es vendégjegy.    

Címkék: foci


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr885425409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása