Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Fodbal-drukker világsztárok

2013.08.05. 00:31 Nőszerkesztő

A kupakudarcok után könnyedebb szórakozásra, egy kis zenehallgatásra invitálnám a kedves olvasókat! Érdekességképpen ezúttal világszerte ismert, fodbal iránt elkötelezett zenészeket mutatunk be. Elsőként egy olyan zenészt aki nem csak szurkoló, hanem futballista is.

1375564161_louis-tomlinson-soccer-467.jpgLouis Tomlinsont a múlt héten igazolta le az angol Doncaster Rovers. 

Louis Tomlinson, a One Direction együttes tagja 21 éves, és most a focipályán is ki akarja próbálni a tehetségét. A One Direction tavaly 16 ország slágerlistáját vezette, és Louis bekerült a 15 leggazdagabb 30 év alatti brit rocksztár közé. A Doncaster Rovers valószínűleg okosan kihasználja a zenész népszerűségét.

Louis+Tomlinson+One+Direction+One+Direction+bJYRDUhz9oVl.jpgOne Direction

A brit heavy metal legenda, az Iron Maiden szíve, lelke, alapítója, Steve Harris közismert  West Ham iránti fanatizmusáról. Autodidakta módon sajátította el a basszusgitározást. Említett hangszerén szeretett klubja címere díszeleg.

Az egyedülálló hangú frontemberről Bruce Dickinsonról talán kevesen tudják, hogy rutinos repülőgép-pilótaként szállította már Európa Liga meccsre Nápolyba a Liverpool együttesét, és a Rangerst is repítette Izraelbe a Hapoel Tel-Aviv elleni mérkőzésre.

Nézzünk meg  tőlük egy klasszikust:

A Cavalera-tesók: Max és Igor több formációban zenéltek már, mégis az "ős-Sepultura" meghatározó tagjaiként maradnak fent az utókornak, s a trash metalt  kedvelő közönségnek. Közülük Igor, a dobos, a nagyobb focifanatikus. Brazilokként ez annyira nem meglepő, hogy hazájuk válogatottját nagyon szeretik. Viszont az már igen, hogy amikor 2003-ban Mezőtúron léptek fel egy fesztiválon, Igor a koncertet Kriston Attila nadrágjában zúzta végig, amit az egyik Fradi szurkolói csoport tagjától kapott, mint ahogy egy Ferencváros mezt is szereztek az FTC-t már ismerő zenésznek. Arról nem érkezett hír, hogy a zöldek, vagy a brazilok játékát találja látványosabbnak a kiváló dobos.

 Brian Johnson az AC/ DC frontembere, aki nehéz örökséget vett át, mikor az utánozhatatlan Bon Scott 1980-as halálát követően belépett a zenekarba - hatalmas Newcastle- drukker.

 Fatboy Slim ( Norman Cook) brit dj pedig nagy Brighton szurkoló hírében áll.

 A manchesteri rockzenekar, az Oasis, gyakorlatilag egyenlő az excentrikus Gallagher testvérekkel. Nagy Manchester City drukkerek. Csapatuk legutóbbi, 44 év után kibrígölt elsőségét is sajátosan ünnepelték, Liam beugrott a sajtótájékoztatóra, megelőzvén a csapatkapitányt. Az ominózus, mindent eldöntő MU elleni rangadó után nem túl elegánsan  beszólogattak Fergusonnak is, miszerint biztos sok whisky-t fogyasztott a mérkőzés előtt. No de lássuk inkább egyik legnépszerűbb dalukat:

 A világhírű dj, Paul Oakenfold pedig a családi indíttatás, - Arsenal - ellenére már gyermekkora óta Chelsea szurkoló.

Julio Iglesias klubhűsége, elkötelezettsége talán  a legismertebb. A Real Madridban egykor kapusposzton játszó énekest aktualitás tekintetében is érdemes megemlíteni. Az ő magángépén érkezett Neymar a panyol:-) bajnokcsapathoz aláírni szerződését. Nagylelkű, sportszerű gesztusát a spanyol romantikus dalok koronázatlan királya és a Királyi Gárda híve azért tette, hogy az ifjú brazil csillag a szerződés megkötése után időben visszatérhessen válogatottjához.

 Végül, de nem utolsósorban egy  vicces csattanóval a végén, az  egykori AS Roma szurkoló Luciano Pavarotti nem annyira szokványos partnerekre lelt a cikkben már említett bülbül hangú  brazil fiúkban:-) 

Címkék: fodbal


9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr55393494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reader613 2013.08.05. 21:55:23

mivan Iglesiasszal? Hogy jön Neymar a Real Madridhoz?

Alkoholosfilc 2013.08.05. 22:18:32

@reader613: A spanyol bajnokcsapat nem a real volt.

Alkoholosfilc 2013.08.05. 22:29:18

@Alkoholosfilc: ... de ha félreérthető a fogalmazásom, ez csak egy Barcelona drukker kisstílű húzása, egyszerűen jó volt leírni, miszerint "(s)panyol bajnok".

Feyyaz 2013.08.05. 22:38:05

Nagyszerűűű írás! Heavy Metal rules the World!
Steve Harrisnek a '90-es évek elején volt egy szobája a házában,amely a mennyezetig focimeccseket tartalmazó videokazettákkal volt tele!
A Sepulturánál egy kicsi elírás van:nem "trash" metal,hanem "thrash" metal!

Míg a Föld kerek...

Alkoholosfilc 2013.08.05. 22:55:30

@Feyyaz:
Köszönöm szépen az elismerést és a javítást is, ejj és épp a kedvenc irányzatom, s a legkedvesebb zenekaromnál csúszott be.

... mindig lesznek rockerek:-)

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.08.05. 23:06:36

@Feyyaz: Volt valamikor réges-rég a jutubon egy videó, ahol a Maiden focizik Braziliában. De már csak itt találtam meg:

vbox7.com/play:9cee66e7&al=2&vid=543774

Amúgy említést érdemel még Elton John meg Robbie Williams is, akik ugyan zeneileg nem állnak közel hozzám, de a Watford és a Port Vale tulajdonosai voltak.

Soraimat pedig ezzel a kedves nótával zárnám:

www.youtube.com/watch?v=G3KPBRajN10

Was für Eltern muss man haben,
So verdorben um zu sein,
Einen Vertrag zu unterschreiben
Bei diesem Scheissverein.

Ezt mindig megkönnyezem.

Feyyaz 2013.08.05. 23:40:15

@Alkoholosfilc: Nincs mit,igazán dícséretet érő cikk volt!
Igen,egyértelmű,hogy a 9 "alfaj" közül én is thrasher voltam,s vagyok! De az én zászlóshajóm az Overkill!
A Seput egyébként én thrash/death-nek kategorizáltam magamban. A Schizophrenia miatt is,de a Morbid Visions miatt meg egyértelműen! És megvan ám még a "Beneath the Remains" pólóm,amit '90-ben vettem! :)
Üdv!

Feyyaz 2013.08.05. 23:45:22

@Püspök utcai gombaszedő:
Nem tudtam a Maiden brazíliai focijáról!
Viszont 1988-ban volt egy olyan poszterem,hogy "Metál válogatott". A Maiden mellett arra emlékszem,hogy Deep Purple tagok voltak benne,és kék mezük volt.
Most már tényleg le kell feküdnöm,a megkönnyezőst:) majd holnap nézem meg!

Alkoholosfilc 2013.08.06. 05:44:55

@Feyyaz:
Nekem most is van Sepu pólom meg pulóverem, de csak szolidan, brazil zászlós, emberek nagy részének lövése sincs mi az így. Beneath the Remains nagy kedvencem. üdv.
süti beállítások módosítása