Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Újabb robbantás Biatorbágyon - 32 között a Viadukt SE!

2013.09.25. 23:36 miller draft

Amint azt már tegnap is jeleztük, a mai Viadukt SE - Mosonmagyaróvár Magyar Kupa mérkőzésen kicsiny kis blogunk négy fővel is képviseltette magát Biatorbágyon. Abban ugyan nem vagyunk teljesen biztosak, hogy a siker kizárólag ennek a ténynek köszönhető, mindenesetre mi már most írásba adjuk, hogy legközelebb is megyünk! A helyi csapat ugyanis 1903-as megalakulása óta a legnagyobb kupasikerét érte el, miután 2-1-es győzelmével bejutott a kiírás legjobb 32 csapata közé. Így legrosszabb esetben is a Sport TV Kupa egyik esélyesévé lépett elő, de ne legyünk ennyire pesszimisták, irány az Európa Liga!

bia2.jpg


A találkozónak az ország egyik legszebb fekvésű pályája, a biatorbágyi Iharosi sporttelep adott otthont. A helyi csapatot néhány volt NB I-es játékos is erősítette: Mico Smiljanic, Nikolov Balázs és Nagy Lajos neve egykor a legmagasabb osztályban is jól csengett, ma pedig azt is bebizonyították, hogy az öregedő focista is lehet még jó focista.

A mérkőzés elején a  megyei első osztályban vitézkedő Viadukt bátran rontott rá NB III-as ellenfelére. A mezőnyfölény hamar góllá is érett, bár  ez a találat egy ritkán látható öngól formájában öltött testet. Közel s távolban nem állt ugyanis biatorbágyi játékos, amikor az 5. percben Horváth Ádám egy elegáns emeléssel megtréfálta saját kapusát. A Viadukt nem állt meg a vezető gól után sem, gyors és formás támadásokkal zilálta össze a vendégek védelmét, és a 16. percben Novák Lőrinc egy nagyszerű egyéni megmozdulást követően a második gólt is bepakolta az óváriak kapujába. A Mosonmagyaróvár dicséretére legyen mondva, hogy ők is bátran próbálkoztak, ennek eredményeként egy szép kontra végén a 19. percben a szépítő gólt is megszerezték. Ekkor talán senki sem gondolta volna, hogy Szénási István ezzel a találattal máris beállítja a végeredményt. A Viadukt ráadásul az első félidőben még kétszer is eltalálta a jobb oldali kapufát, szinte mértanilag ugyanazon a helyen.

A második félidőben már érződött a helyieken, hogy nekik ez a szűk győzelem is bőven elég, az Óvár erejéből viszont csak helyzetecskékre futotta. Ennek ellenére egy valóban jó mérkőzést láthatott a korai időpont ellenére is szépszámú nézősereg. Öröm volt látni, hogy a családokat még nem sikerült elijeszteni az alacsonyabb osztályú meccsektől, mivel bicikliző kislánytól kezdve tisztességben megőszült idősebb úrig minden korosztály képviseltette magát a lelátón, illetve annak előterében.

bia1.jpg

A hazai játékosok közül a volt NB I-esek mellett mindenképpen ki kell emelni a helyi születésű Mérey Márkot, aki magabiztos és erőteljes játékot nyújtott. Igaz, gyorsasága már megkopott, de a pályán töltött hatvan perc során végig átjátszhatatlannak bizonyult. Természetesen a csapat összes játékosát dicséret illeti, hiszen ma délután nagy tettet vittek végbe a vadregényes erdőszélen!

Szép volt fiúk, legközelebb is számíthattok ránk, és mi is számítunk rátok!

CSAK VIDOK!

(A szöveg miller draft munkája, igaz, Nóbádi iz der is itt-ott belepofátlankodott. A képeket Hatteras kapitánynak köszönhetjük, Fatusi pedig nem csinált semmit, de a meccsen persze ő is becsületesen szurkolt.)

Címkék: Biatorbágy


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr515533884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miller draft 2013.09.26. 08:00:06

Ma reggeli friss információ, hogy a győztes gólunk szerzője a fiatal Novák Lőrinc is biatorbágyi illetőségű, így neki is jár az extra gratuláció!

Tököm Állat 2015.05.13. 09:10:49

Ősszel nekivághatunk az újabb menetelésnek.Irány a Szabad Föld kupa döntő!
süti beállítások módosítása