Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Magyarország - Norvégia 26-26 (16-13)

2014.01.16. 23:20 Fradista Utazó

Nem egyszerű feladvány nyert mérkőzés nélkül továbbjutni egy csoportból valamilyen világversenyen. A magyar kézilabda-válogatottnak ez most sikerült. Izland után Norvégia ellen is döntetlent értünk el, és ezzel megcsíptük a csoport harmadik helyét, ami továbbjutást ért.

Még az előző meccs után járt a fejemben a gondolat, hogy, bár nagyon boldogok voltunk a legvégén elért döntetlennel, de ez igazából nem ér semmit, mert csak akkor számít, ha Norvégia ellen is döntetlent játszunk, olyan meg úgysincs. Aztán mégis van.

hun-nor.jpgLékai Máté (Fotó: EHF)

Sok minden kellett ehhez. Leginkább, hogy a norvégok nem voltak igazán félelmetesek. A már hosszú ideje emlegetett többezer norvég szurkoló pedig ... hát, szóval nem balkáni mentalitásúak, akár mind otthon is maradhattak volna, nagyjából annyi lett volna a változás, hogy csúnyán mutatott volna a tévében az üres lelátó, de hát azt a női VB-n is túléltünk egy hónappal ezelőtt.

Nagyon fontos volt, hogy a norvég védelem a meccs nagyobb részében gyenge volt, csak néha voltak jó periódusaik, míg a mi kapunk előtt fordítva: nagyjából végig rendben volt a védekezés, volt egy-két rosszabb periódus. Ez ma is Mocsai Tamás beállításával függött össze, amikor ő pályán volt, akkor sorra kaptuk a gólokat, amikor nem, akkor egész jól védekeztünk. Hibák persze akadtak, ez nem az a sportág, ahol kapott gól nélkül lehet meccseket lehozni.

Mindkét csapatnak 47 kapuralövése volt, ebből mi 45-ször találtuk el a kaput (a maradék kettőt lesáncolták, nem lőttünk se fölé, se mellé, se kapufát), a norvégok viszont csak 38-szor, a többi esetnél olyan lövésre kényszerítettük őket, ami nem találta el a kaput (ill. 2 lövésüket lesáncoltuk). Ezzel akár meg is lehetett volna nyerni a meccset, csak kicsit jobb átlövőteljesítményre lett volna szükség. Szerencsére Nagy Kornél, Mocsai Tamás és Putics Barna ma is borzasztó gyenge játékát kiválóan ellensúlyozta Lékai Máté. Lékai a mérkőzés utolsó szakaszában kicsit túlvállalta magát, kicsit több rutinnal majd azt is jól fogja érezni, hogyan lehet elviselni, hogy ő viszi a hátán a csapatot. Lékai mellett sok jó megoldása volt Császár Gábornak is, amik megmutatták a képességeit - és jópár iskolás hibája, amik meg azt mutatták meg, mivel jár, ha egy játékos rendszerint a lelátóról nézi a csaját csapata mérkőzéseit. A két irányító sokszor tudta a beállósokat jól megjátszani, akik nagyszerűen éltek is a kínálkozó lehetőségekkel: Zubai Szabolcs 3/4. Szöllősi Szabolcs 4/4.

Bár előzetesen tarthattunk attól, hogy Dániában a skandináv összetartás jegyében a norvégok komolyabb támogatást fognak kapni a játékvezetőktől, ma a síposokra végképp semmi panaszunk nem lehetett (a norvégoknak volt bőven, azért általában nem volt igazuk).

Azért, ha az utolsó percben Mikler Roland nem nyelt volna be egy olyan gólt, amit már a serdülőben sem illik, egy árnyalattal kevésbé lett volna izgalmas a vége (legalábbis azok számára, akik, ellentétben Knézy Jenővel, tudták, hogy a döntetlen nekünk kedvez). De hát a kézilabda már csak egy ilyen sportág. Aki bekészített hideg sörrel, fotelben békésen hátradőlve akar meccset nézni, válasszon másik sportágat. Viszont ismét bebizonyosodott, hogy, ha a képességeknél vannak is korlátaink, a csapat óriási küzdőszellemmel rendelkezik.

A folytatásban, a második csoportkörben, Dánia, Macedónia és Ausztria ellen lépünk pályára. 1 pontot hoztunk magunkkal (az Izland elleni meccs eredménye alapján). A csoport állása itt tekinthető meg. Az elődöntő elérésére csak matematikai esélyünk van (ehhez a csoport első két helyének valamelyikén kéne végezni), a csoport negyedik helye, és ezáltal az EB-n a 7-8. helyezés látszik reálisnak.

A válogatott következő mérkőzése Macedónia ellen lesz, szombaton (január 18.) 16 órakor, ezt a találkozót is az m1 közvetíti majd.

Ajánljuk szíves figyelmükbe blogunk két állandó szerzőjének regényét. Lepje meg szórakoztató magyar könyvekkel szeretteit, barátait Újévre, születésnapra, vagy névnapra! Városok,stadionok kocsmák. Igazi magyar futballregény, a magyar labdarúgás egy igen sötét évtizedéről - számtalan olyan örömről, bánatról, amit csak egy magyar szurkoló ismerhet és élhet át. A linkre kattintva minden további információ megtalálható a könyvről (ajánló, részlet, hol kapható?). Ezen felül ajánljuk blogunk másik állandó szerzőjének e-könyvét is, melynek címe, a Nagy titok. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr155761976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

özsen 2014.01.17. 08:38:28

A félidő eredménye 16:13 volt ide. Ha már mindenben a hibát keressük...
süti beállítások módosítása