Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Ukrajnába utaznak a veszprémi kézilabdázók

2014.02.20. 21:15 Fradista Utazó

Na, nem valamilyen humanitárius céllal. Meccsük lesz ott, egészen pontosan Harkovban. Hogy miért pont ott, amikor az ellenfél a Motor Zaporozsje, amelynek székhelye Harkovtól 300 kilométerre van, az is megérne egy eszmefuttatást, de ettől most eltekintünk, elég annyit leszögeznünk, hogy a Motor a szezonban minden hazai BL-mérkőzését ott játszotta, akkor is, amikor Ukrajnában béke honolt.

mkb_mvm_veszprem_2013_2014.jpg

Fotó: MKB-MVM Veszprém

Manapság azonban Ukrajna nem tűnik annyira biztonságos helynek. A veszprémiek külön rá is kérdeztek az Európai Kézilabda Szövetségnél (EHF), hogy biztosan el kell-e utazniuk. Megjött a válasz: igen, biztosan.

A Dinamo Kijev - Valencia labdarúgó EL-mérkőzést az UEFA áthelyezte semleges helyszínre, Ciprusra. Hogy az EHF miért ragaszkodott az eredeti helyszínhez, annak több oka is lehet. Előszöris, Kijevvel ellentétben, Harkovban jelenleg nyugalom van. Nem tartozik szigorúan a blogunk tárgykörébe a politikai helyzet elemzése, mindazonáltal úgy látjuk, minden esély megvan arra, hogy ebben a városban nyugalomban telnek majd a következő napok is.

Az EHF-nél valószínűleg azt is mérlegelték, hogy, ha áthelyeznék a meccset más országba, akkor fennáll a kockázata, hogy az ukránok oda nem utaznának el, akkor pedig muszáj őket megbüntetni, amit a Szövetség minden bizonnyal szívesen elkerülne. Attól nem igazán kellett tartaniuk, hogy a Veszprém nem megy el Ukrajnába.

Az is erősen kérdéses, hogy hol lehetne két nap alatt találni egy olyan sportcsarnokot, ahol a mérkőzést ténylegesen le lehet játszani. Sehol nem az a jellemző, hogy ezek a csarnokok egész hétvégén üresen állnának. Ha emiatt időpontváltozás van, akkor panaszkodni fog a tévé, esetleg le is veszik a meccset a műsorról.

Úgyhogy the show must go on, és reménykedjünk abban, hogy pár bekezdéssel feljebb írott jóslatunk helyesnek bizonyul, és a legkisebb gond nélkül, ráadásul két ponttal gazdagabban tér haza a Veszprém Harkovból.

 Ajánljuk szíves figyelmükbe blogunk két állandó szerzőjének regényét. Lepje meg szórakoztató magyar könyvekkel szeretteit, barátait Újévre, születésnapra, vagy névnapra! Városok,stadionok kocsmák. Igazi magyar futballregény, a magyar labdarúgás egy igen sötét évtizedéről - számtalan olyan örömről, bánatról, amit csak egy magyar szurkoló ismerhet és élhet át. Facebookon is. A linkre kattintva minden további információ megtalálható a könyvről (ajánló, részlet, hol kapható? - pl a Honvéd Ajándékboltban). Ezen felül ajánljuk blogunk másik állandó szerzőjének e-könyvét is, melynek címe, a Nagy titok.

Címkék: ukrajna veszprém


5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr355824702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HunMag 2014.02.21. 07:41:11

Semmi gond, ha egy apró feltétel teljesül...

Az EHF idióta vezetőinek kötelező legyen elkísérni a csapatot, és ők ülnek az ablakok mellett, a játékosokért kár lenne...

csorsza 2014.02.21. 07:52:29

Idióta EHF.
A Vpis hülye, a meccs eredményétől függetlenül csoportelsők, minek kockáztatni. Kapnak egykis pénzbüntit, oszt jóvan.

Fradista Utazó · https://rajnaikozepkor.blog.hu/ 2014.02.21. 08:16:28

@csorsza: Nem biztos, hogy pénzbüntetéssel meg lehetne úszni, elvileg ilyenkor kizárják azt a csapatot, amelyik nem áll ki.
Nem hiszem, hogy az EHF ezt most ténylegesen megtenné, de nem érdemes kockáztatni.

JohnHenry 2014.02.21. 09:41:51

küldenék repjegyet első osztályra az EHF illetékeseinek és közhírré tenném minden nyugati újságban, hogy szeretettel (el)várjuk őket a mérkőzésre.

Megfigyelo 2014.02.21. 10:06:31

Harkov Ukrajna keleti végén lévő nagyváros, ott teljes nyugi van, a repülő pedig Bácsből megy oda.
süti beállítások módosítása