Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Nem lesz videóbíró a Bundesligában

2014.03.25. 09:00 Fradista Utazó

Hol is kezdjük... Az egész történet valahol itt kezdődött, Sinsheimben, 2013. október 18-án.

Szöglet, egy szép fejes, de mellémegy. Viszont, a hazai csapat, az 1899 Hoffenheim balszerencséjére a háló lyukas, és a labda a lyukon keresztül – hátulról – bekerül a kapuba. A játékvezető, Felix Brych, a gólt megadja. A végeredmény 1-2 lesz, azaz Stefan Kießling nem létező góljával nyeri a mérkőzést a Bayer Leverkusen.

A Hoffenheim egyébként óvott, de az óvást a Német Labdarúgó Szövetség (Deutscher Fußball-Bund, DFB) elutasította, mivel nem történt műhiba, egy játékvezetői tévedés pedig sem azelőtt, sem azóta nem lehet óvási alap.

Érdekesség, hogy Felix Brych játékvezető bekerült a világbajnoki keretbe, szóval ő minden bizonnyal ott lesz Brazíliában.

Az esetet aztán hónapokig tárgyalta a német sajtó, és végül idén márciusban a liga benyújtott egy indítványt, a játékvezetők testületével közösen. Ennek lényege az volt, hogy valamely, egyelőre konkrétan nem meghatározott technikai megoldással segítsék a játékvezetőket az ilyen kétes esetek megítélésében. A liga és a játékvezetők is szeretnék elkerülni, hogy a jövőben Kießlinghez (akit azért kritizáltak, mert nyilvánvalóan látta, hogy a fejese mellément, mégsem jelezte a játékvezetőnek) és Brychhez hasonló módon meghurcolhassák a bírókat és a játékosokat.

Talán meglepő, de a klubok nagy része tiltakozott a javaslat ellen. A legtöbben a költségek miatt ellenezték a javaslatot: akik évente tízmilliókat költenek játékosokra, sokallták a stadiononként félmillió euróra taksált egyszeri kiépítési költségeket (hogy mi kerül ezen a fotelen hétezerkétszáz forintba, azt ne tőlem tessék kérdezni). Persze főleg a kiscsapatok érezték soknak ezt a költséget. Mondjuk, ha a Hoffenheimnek arra se volt pénze, hogy befoltozza a hálót...

Mások elvi okokkal jöttek: a futballt mindenütt azonos szabályokkal kell játszani, és nincs mindenhol technikai segítség, akkor itt se legyen. Mások azt mondták, elfogadják, de csak akkor, ha minden profiliga egyszerre bevezeti.

Végül 2014. március 24-én az első osztályban 18 csapatból 6, a másodosztályban ugyanennyiből csak 3 csapat szavazta meg az újítást (mindkét ligában külön-külön legalább 12 támogató szavazatra lett volna szükség), így minden marad a régiben.

Nem tudom, a kedves olvasóknak feltűnt-e, a nagy oda-vissza érvelésben egyvalamiről mintha mindenki megfeledkezett volna. Az, hogy a mérkőzéseken igazságos eredmény szülessen, és a jobban játszó csapat nyerjen, úgy tűnik, senkinek nem fontos.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr585877281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása