Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

KO! De minek?

2014.03.28. 18:25 A szerethető dózsás

Kedvenc csapatom, a Kemenesmagasi SE U15 csapata nem valami fényesen zárta az őszi szezont. Mind a 11 meccsüket elvesztették és mindössze 6 gólt szereztek. És ezek csak a jó hírek. A rossz hír, hogy 277 gólt kaptak. 

fejleckep.jpg

A Kemenesmagasi SE felnőtt csapata a Vas megyei első osztályban szerepel, a tavalyi bajnokság negyedik helyezettje jelenleg egy győzelemmel az utolsó helyen áll. A 800 lakosú községnek valószínűleg nem kis terhet jelent a labdarúgócsapat szponzorálása. Az MLSZ 9 millió forinttal támogatta a ugyan a helyi focit a következő két évre, de ehhez 2 millió forint önrész is kellett ami még mindig hatalmas összeg egy kistelepülésen. Ezt a pénzt csak utánpótlásra és létesítményekre lehet használni, de hogy lehet összeszedni elég játékost egy U21, U18 és U15 csapatra egy ilyen kis faluban?  Szét lehet persze nézni a szomszédos településeken, de egy 15 kilométeres körön belül ott van Sárvár, Celldömölk, Répcelak, és Pápa.

A tavaszi idény első mérkőzésén a Kőszegi SK-UFC Kőszeg csapata látogatott Kemenesmagasira. A papírforma a Kőszeg győzelmére utalt, a kőszegi csapat vezeti a bajnokságot és eddig 11 meccsen 170-szer vette be az ellenfelek kapuját, több mint készer annyi gólt rúgott mint a második helyezett Haladás. Az sem volt túl jó előjel, hogy az őszi Kőszeg-Kemenesmagasi derbin 36:0-ra nyert a hazai csapat. Kérdés persze, hogy mire mennek a kőszegiek a Kemenesmagasi SE oroszlánbarlangjában a hazai fanatikusok előtt.

Nos a meccs nem indult jól a Kemenesmagasi SE fiataljai számára. A Kőszeg már az első percben gólt szerzett, majd a másodikban is, a harmadik gólra viszont a hetedik percig kellett várni. A szünetben 24:0 volt az állás (a kőszegiek egyik játékosa meg akarta szilárdítani a góllövőlista vezető helyét) és a második félidőben a Kemenesmagasi SE egyik 11 éves tehetségenek góljára még 8 góllal válaszoltak a kőszegiek. 

csepregisekemenesmagasiseu16bajnokilabdargmrkzs010.jpg

Kemenesmagasi SE rohamok a Csepreg ellen.

 A nagy különbség oka egyszerű. A kőszegi csapatban öt  15 éves játékos  mellett 14 éves játékosok játszottak, a Kemenesmagasi csapatban csak a kapus volt 15 éves, a csapat törzsét 11-12 éves gyerekek alkották, sőt mellettük pályára lepett egy 9 és egy  10 éves gyerek is. A kilenc éves végigjátszotta a meccset (80 perc!!!), a szünetben frissítésként beszállt egy 9 éves és két 8 éves is.

Hogy ebben a mészárlásban kinek, mi a jó azt nem tudjuk. Mi szívből szurkolunk a Kemenesmagasi SE-nek és reméljük nem lesz súlyos sérülés a 15 évesek és 8 évesek csatájából. 

Nem ez az első cikkünk a témában és szeretnénk ha az illetékesek ennek véget vetnének!

PS: Régen jobb volt!

 

 Ajánljuk szíves figyelmükbe blogunk két állandó szerzőjének regényét. Lepje meg szórakoztató magyar könyvekkel szeretteit, barátait Újévre, születésnapra, vagy névnapra! Városok,stadionok kocsmák. Igazi magyar futballregény, a magyar labdarúgás egy igen sötét évtizedéről - számtalan olyan örömről, bánatról, amit csak egy magyar szurkoló ismerhet és élhet át. A linkre kattintva minden további információ megtalálható a könyvről (ajánló, részlet, hol kapható?). Ezen felül ajánljuk blogunk másik állandó szerzőjének e-könyvét is, melynek címe, a Nagy titok.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr475883462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greycup 2014.03.28. 20:04:20

"A 800 lakosú község... Az MLSZ 9 millió forinttal támogatta a ugyan a helyi focit a következő két évre"

=:O
Aztakurva, ehhez kit kellett lesz*pni...??

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.03.28. 20:10:14

@greycup: Miután ugyanez az MLSZ önkényesen előírta, hogy amatőr csapatoknak négy vagy öt korosztályos csapatot kötelező(!) indítani, ez az abszolút minimum kéne legyen.

fepe 2014.03.29. 17:13:30

Az osztrák hatodosztályban egy öltöző 30 milla... Egy műfüves edzőpálya dettó.
süti beállítások módosítása